Mokre wlewamy do suchych. Mieszamy. Dorzucamy pokrojone w drobną kostkę brzoskwinie i ponownie mieszamy. Ciasto wlewamy do foremek. Wierzch każdej muffinki delikatnie posypujemy cynamonem. Pieczemy ok. 20-30 minut w 180 stopniach C. Po ostygnięciu możemy nasze słodkości polać czekoladowym sosem :) Nie lubię wypadać z rytmu. Nie lubię pałać entuzjazmem tylko przez chwilę
Weganizm infantylnyPomarańcza i czekolada to połączenie, które smakuje chyba każdemu łasuchowi, ja postanowiłam wykorzystać je do upieczenia tych małych słodkości :)Składniki:- 3 szklanki mąki pszennej- 1 kostka
Zainspirowana w kuchniDziękuje wszystkim za udział w Akcji i zapraszam serdecznie na podsumowanie. Dzięki Wam odkryłam wiele nowych inspiracji . Przepisy były bardzo różnorodne, każdy miłośnik karmelu znajdzie
Mania GotowaniaPrzepisów i odmian muf finek jest wiele. Te jednak kusza wyjątkowo delikatnym, a zarazem czekoladowym smakiem. Pyszne.. Na 12 muffinków: 1,5 szklanki
Humanistka w kuchniUwielbiam serniki! Większość z Was pewnie też:) Wielbicieli serników jest pewnie tylu ile wariacji na temat ich przygotowania. Odkąd przed laty zobaczyłam pieczony w kąpieli
KUCHARNIANa początku tego roku odkryłam mąkę jaglaną i jestem nią całkowicie zauroczona! Jest fenomenalna! Te muffinki robiłam przed przyjazdem mojej siostry do nas na ferie. Krem
Plate of Joyjeden z najprostszych i najsmaczniejszych deserów. W smaku są po prostu idealne: w miarę słodkie, mięciutkie, wilgotne, pachnące i mega czekoladowe. Lubię je robić, ponieważ są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, i do tego nie jest potrzebny mikser. Muffinki odróżniając się od babeczek techniką przygotowania. Podczas robienia babeczek możemy ,,wrzucić" wszystkie składniki do misy i ubić mikserem, a robiąc
Kuchnia ŁukaszaLato nas nie rozpieszcza, więc zapraszam na mocno czekoladowe babeczki z korzenną nutą - smaczne, wilgotne, z przyjemnie chrupiącym wierzchem. Co prawda jednym z głównych składników jest
Domowa Cookierenka AgiMUFFINY CZEKOLADOWE WG NIGELLI LAWSON Te muffiny są po prostu genialne! Są wyraziste, smaczne, wilgotne i mocno czekoladowe, tak jak lubię :) W dodatku są szybkie do wykonania, zrobisz je w zaledwie 15 - 20 minut. Bardzo polecam te pyszne muffinki. SKŁADNIKI: Składniki na 12 szt. 1 i 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku
Calzonella.comMuffinki dla wielbicieli brownie. Czekolada i maliny to połączenie idealne :) Składniki: 50 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej 100 g masła 3/4 szklanki cukru 3/4
Na Ciasteczkowych PapierachBrownie z malinami Dziś blog obchodzi 4 urodziny! To właśnie 11 kwietnia 2011 roku opublikowałam pierwsze posty, nie zakładając, że tak się w to wciągnę, a
Moje Qulinariabłogi sen... I zapomniałam o wszystkim. Dzisiaj mam dla Was bardzo proste, ale za to bajecznie pyszne muffinki, o których po prostu nie da się zapomnieć. Upieczone na maślance są mięciutkie i wilgotne, a dodatek kakao nadaje im cudownie czekoladowego smaku. Do tego chrupiąca, kakaowa kruszonka i ukryta pod nią soczysta truskawka. Wymarzony deser na piknik - póki co, taki
Pożeraczka, czyli raz adobrzeCudowny tydzień, wspaniała pogoda, powietrze pachnie wiosną, drzewa kwitną, "mleczyki" rosną ... Najpiękniejsza pora roku, bo wszystko budzi się do życia ... W moim sercu i duszy
Garniec Magalieniej czekoladę, rozpuszczamy, dodajemy mleko, mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka ubijamy z cukrem. Następnie dodajemy zmielony twaróg i budyń czekoladowy. Ucieramy do połączenia się składników. Kolejno dodajemy kakao i przestudzoną czekolado-śmietanę. Ucieramy krótka chwilę. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Na dno każdej papilotki dajemy ciasteczko Oreo. Zalewamy masą serową do 3/4 wysokości. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni
Made By Mom And Son