URODZINY - Świeczki się na torcie mienią obok wiśnie się czerwienią cudnie pachnie czekolada skrzy się w szklankach lemoniada baloniki wiszą w górze klaun oklasków zbiera burzę a to wszystko z tej przyczyny że masz dzisiaj URODZINY ! A tu torcik: Wszystkiego dobrego córeczko
kolorowotorcikowokostki masła Masło rozgrzać na patelni, wlać sok, dosypać cukier - p odgrzewać aż cukier się rozpuści. Na wrzący syrop kłaść naleśniki i sma żyć, aż się skarmelizują. Polać czekoladą. Ewentualnie pola ć koniakiem i podpali
kolorowotorcikowofusów. Ubić przy pomocy s pieniacza. Jeśli nie posiadacie s pieniacza, kawę przelać do większego słoika, mocno zakręcić i potrząsać. Zrobicie tak samo dobrą :) Posypać tartą czekoladą. Costa Rica "Tarrazu" Charakteryzuje ją wyraźny, bardzo silny, bogaty i czysty aromat oraz miękki, ale bardzo silny, wyrazisty i bogaty, pełny, czysty, cielisty, zharmonizowany, delikatnie „przyprawowy” smak. Cena: 21zł
kolorowotorcikowoPierwsza Komunia Święta... I nie ominęło mnie pieczenie tortów :) Torty dla chłopca i dziewczynki. Oba z masą śmietanową, o smaku białej czekolady. Jedna warstwa z truskawkami. Dekoracja - opłatek waflowy. Do obsypania boków użyłam wiórek kokosowych KRESTO Perełki cukrowe Dr Oetker - zawsze się przydają :) ... i tym razem użyłam. Ta porysowana deseczka został potem wyciągnięta :) Żeby nie było :) Tort był
kolorowotorcikowolaski wanilii. Budyń wymieszać z mąką - rozrobić w odrobinie mleka. Do gotującej się masy serowej wlać budyń - gotować do zgęstnienia. Ciepłą masą przekładać blaty ciasta. Wierz ciasta polać rozpuszczoną czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi. Odstawić do stężenia - najlepiej na całą noc. Smacznego
kolorowotorcikowobrzuszek, możecie położyć nutellę. Ciasteczka pieczemy w temperaturze 170 stopni C przez 20 minut. Upieczone, ostygnięte misie dekorujemy pisakami cukrowymi. Możemy misiaczkom także przykleić gotowe elementy dekoracyjne, np z czekolady. Smacznego
kolorowotorcikowoczeka tam na Ciebie drożdżowy placek z owocami... Uwielbiałaś go ! Cudowny zapach wypełniał starą kuchnię. Słodki, owocowy, drożdżowy ! Taki prosty, a dawał rozkosz niczym najlepsza delicja, niczym najwspanialsza czekolada tego świata. Dlaczego ? On był pieczony z uczuciem, specjalnie dla Ciebie. W tym drożdżowym cieście kryło się serce, miłość, radość i oddanie. Zjadałaś szybko, popijając świeżym mlekiem. Oblizywałaś małe, pulchne paluszki
kolorowotorcikowogoszczą bardzo często. A dlaczego ? A no dlatego, ze robi się je ekspresowo. Dodatkowym plusem jest też to, że możemy dodać do nich swoje ulubione owoce, bakalie, czekoladę itd... itd ... Dziś muffiny z musem jabłkowym i borówkami. Wilgotne i nie za słodkie. Składniki ( na 12 sztuk ): 1 szk. mąki pszennej 1 szkl. mąki pełnoziarnistej, np Lubella 3/4 szkl
kolorowotorcikowoMazurki to specjalność kuchni polskiej i nieodłączny "element" Wielkanocnego stołu. Mazurek to zazwyczaj kruchy spód, przekładany lub nie - strojnie dekorowany lukrem, kajmakiem, czekoladą, bakaliami i wszelakimi innymi dodatkami. W tym roku zrobiłam kilka wersji, tak by każdy znalazł coś dla siebie. Jako pierwszy prezentuję mazurek z orzechami. Składniki: 1 szk. mąki (najlepiej krupczatki, ale może być też tortowa
kolorowotorcikowosztywno i delikatnie połączyć z masą. 5. Ciasto przełożyć do foremki i piec przez ok. 30 min. w temperaturze 180 st.C 6. Po upieczeniu polać polewą i posypać startą czekoladą
Pasja Smakuwycinać pierniczki za pomocą foremek. Piec w nagrzanym do 170°C piekarniku przez 8-10 minut. Odstawić do wystygnięcia. Po wystygnięciu ozdobić lukrem, czekoladą lub posypką. insertCookd("89edd319af4d444612b7b2d2739a936c
Pasja Smakumnie zbyt mało doprawiona. Plasterki chili nie spełniły swojego zadania, jeżeli miały inne niż dekoracyjne. Znajomi zamówili piwo pszeniczne (7,5 zł za 0,5l) i gorącą czekoladę (7zł). My postawiliśmy także na piwo Zamojskie: ciemne i jasne (7 zł za 0,5 l). Można zamówić także piwo litrowe, które jest serwowane w dużych kuflach
Pasja SmakuOstatnio wielkim hitem są ciasteczka Oreo. Słodkie i bardzo czekoladowe...mnie osobiście nie przypadły do gustu (nie jestem fanką czekolady). Za to moja córka mogłaby je jeść, jak to powiedziała, dniami i nocami...któregoś razu w poszukiwaniu przepisu na kruche ciasteczka przez przypadek natrafiła na przepis przypominający ciastka Oreo. Nie jest to może to samo...ale blisko im do tego
Smaczne Zdroweuchylonym piekarniku na ok.10 minut. Można polukrować. Lukier: -puder trzcinowy (ok.4 łyżki) -kremówka -aromat migdałowy (kilka kropli) Wszystko wymieszać razem do uzyskania masy lukrowej(ja dodatkowo rozpuściłam gorzką czekoladę-5 kostek i troszkę kremówki, do rozpuszczenia. Dodatkowo posypałam płatkami migdałów). Smacznego
Smaczne ZdroweWylać na blaszkę i wyłożyć na wierzch wiśnie. Piec w temp. 180 *C przez ok. 30 minut. Ja piekłam w temp. 160 *C na termoobiegu. Po ostudzeniu polać czekoladą rozpuszczoną w małej ilości mleka. Smacznego
Smaczne Zdrowe