cukinia faszerowana - 1188 przepisów (strona:24/80)

Papryka faszerowana mięsem mielonym 35

rezultat to aromatyczne, lekko chrupiące papryki wypełnione pysznym farszem. Jak zrobić faszerowaną paprykę? Papryka faszerowana Faszerowane warzywa to z pewnością doskonały pomysł na pyszne letnie obiady w “jadalnych miskach” Można je wypełnić dowolną kombinacją mięsa lub warzyw w proporcjach takich, jakich chcesz. Papryka faszerowana z piekarnika to jedno z naszych ulubionych pieczonych warzyw. Warto poszukać papryki mniej więcej(...)równie dobrze sprawdzi się drobiowe lub wołowe. Wybór należy do Ciebie. Przepis na papryki faszerowane pieczone w piekarniku znajdziesz na Naszym Blogu wśród innych pomysłów na obiad z warzywami. Cukinia faszerowana kurczakiem oraz kurczak z ryżem i warzywami , to bardzo proste w przygotowaniu dania z kilku składników, które idealnie sprawdzą się na letni posiłek. Zobacz także przepis na kalafior

Kuchnia Na Wypasie
Potrawy na Sylwestra 202

sałatka z black pudding Szaszłyki wieprzowe po tajsku   Kebab drobiowy Lahmacun Dolma - papryka faszerowana Strogonow z wieprzowiny Kotlet schabowy "Cygan" Roladki z indyka z suszonymi pomidorami i oliwkami Cukinia faszerowana mięsem Rybne: Kulki z tuńczyka na ananasie Rafaelo z wędzonego łososia Sałatka z awokado i tuńczyka podana w łódeczkach z awokado Fishcakes Łosoś wędzony z buraczkami i serem

Codzienne Gotowanie
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i pomidorami 138

Cukinia faszerowana to doskonały pomysł na obiad, jest lekkostrawna a zarazem bardzo smaczna. Składniki: 3 małe cukinie 500 gram mięsa mielonego 1 puszka pomidorów w zalewie w kawałkach 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 100 gram startego sera żółtego słodka i ostra papryka  zioła prowansalskie sól,pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania: Cukinie myjemy, kroimy

Bajeczna Kuchnia
Keczup z cukinii z jabłkiem na zimę. Domowe przetwory. 98

cukinii to absolutny numer jeden na liście moich przetworów na zimę z wykorzystaniem cukinii. Przygotowuję go zwykle partiami. Wykorzystując dobrodziejstwa z ogrodu do cna. Ja do swojego dodaję jabłka. Przeważnie są to papierówki, ale jeśli ich nie mam to każde inne też będą dobre byle słodkie. Dodanie jabłek lekko podkręca słodki, naturalny smak keczupu. Przepis na domowy keczup z cukinii(...)uprzednio umytych i wyprażonych słoiczków, mocno zakręcam. Pasteryzuję 15 minut. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze kilka moich propozycji na wykorzystanie cukinii : Cukinia po szwedzku. Smaczna sałatka na zimę. Pasztet z cukini. Świetny na zimno i na ciepło :) Cukinia faszerowana szynką, pieczarkami i serem.  Leczo cukiniowo-paprykowe z dodatkami. Piersi z kurczaka duszone z cukinią, papryką i pomidorami. Zupa krem

Kuchnia z widokiem na ogród
Ciasto kakaowe z cukinią 110

Witajcie! U mnie znowu króluje cukinia. Jak już wspominałam w jednym z poprzednich postów, cukinia to warzywo uniwersalne. A, że sezon na nią w pełni to podaję ją w różnych formach i smakach. Dziś zapraszam na kakaowe ciasto z cukinią. Ciasto łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Dla sceptyków podpowiem, że cukinii w nim nie czuć. Jej dodanie sprawia(...)piekę 45 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu posypałam cukrem pudrem. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze kilka moich propozycji na wykorzystanie cukinii : Cukinia po szwedzku. Smaczna sałatka na zimę. Pasztet z cukini. Świetny na zimno i na ciepło :) Cukinia faszerowana szynką, pieczarkami i serem.  Leczo cukiniowo-paprykowe z dodatkami. Piersi z kurczaka duszone z cukinią, papryką i pomidorami. Zupa krem

Kuchnia z widokiem na ogród
Cukinia marynowana na zimę. Domowe przetwory. 157

Cukinia to niemalże doskonałe warzywo. Możemy stworzyć z niej wyśmienite przetwory, sałatki obiadowe, dania główne, zupy, a nawet słodkości. Ja jestem miłośniczką wszystkich tych odmian. Dziś podzielę się z Wami moim przepisem na cukinię marynowaną. To mój sprawdzony sposób na chrupiącą, jędrną cukinię w delikatnej zalewie octowej. Taką cukinię wykorzystuję podobnie jak ogórki konserwowe. Podaję do obiadu, do grilla(...)zalewam  cukinię w słojach do pełna. Słoiki zakręcam. Pasteryzuję 5-7 minut. Po tym czasie słoje wyjmuję z wrzątku, ustawiam na deseczce, przykrywam ściereczką do wystudzenia. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze kilka moich propozycji na wykorzystanie cukinii : Cukinia po szwedzku. Smaczna sałatka na zimę. Pasztet z cukini. Świetny na zimno i na ciepło :) Cukinia faszerowana szynką, pieczarkami i serem

Kuchnia z widokiem na ogród
CUKINIA FASZEROWANA WARZYWAMI I KASZĄ 105

Cukinia faszerowana świeżymi warzywami z kaszą jęczmienną to propozycja na bezmięsny obiad lub kolację.  Składniki: 2 duże cukinie 1/2 szklanki łamanej kaszy jęczmiennej 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka opcjonalnie 1 papryczka chili 3 niewielkie pomidory 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżeczki oregano 1/3 łyżeczki ostrej papryki świeże liście szpinaku oliwa

Słodki Zakątek
Cukinia zapiekana z sosem mięsnym i parmezanem 98

cukinię faszerowaną mięsem prosił już od jakiegoś czasu mój starszy syn. Z przyjemnością spełniłam jego prośbę. Żółtą cukinię wyhodowała moja mama. Po zapieczeniu była miękka i soczysta. Składniki: 2 młode cukinie (ok 30 cm) 300 g mielonego mięsa (użyłam chudej wołowiny) 1 niewielka cebula 2 ząbki czosnku zioła do pizzy po 2 gałązki natki pietruszki i świeżego lubczyku 2 łyżki

Czerwień i błękit
,,Cukinia faszerowana pomidorkami koktajlowymi i oliwkami’’ 101

Pomysł na lekki, ale sycący posiłek z cukinii, idealny na lato. Cukinia faszerowana kurczakiem i pomidorami, doprawiona ziołami smakuje wyśmienicie i jest prosta w przygotowaniu. Składniki: • 2 większe cukinie, przekrojone wzdłuż • 1 pierś z kurczaka, pokrojona w małą kostkę • 1 cebula • 2-3 łyżki pasty pomidorowej • 10 pomidorków koktajlowych żółtych pokrojonych wzdłuż • 1 łyżka słodkiego sosu chili • czarne oliwki • mozzarella

Podróż w kulinaria
Cukinia faszerowana "Bolognese" pod beszamelem 182

Cukinia faszerowana to łatwa i bardzo smaczna potrawa, świetny pomysł na letni obiad lub ciepłą kolację. Choć cukinia dostępna jest cały okrągły rok, u mnie jest to danie sezonowe, ponieważ najsmaczniejsza jest ta samodzielnie wyhodowana w ogrodzie. Właśnie dopiero teraz dorodne cukiniowe krzaczki obdarowują nas swoimi pysznymi owocami. Latem też zajadamy się najchętniej daniami z tym bardzo uniwersalnym warzywem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i mozzarellą 119

Sezon na cukinię mamy w pełni... I bardzo dobrze. Świeże, sezonowe warzywa to wspaniały dar natury, którego nie sposób nie docenić. Faszerowana cukinia jest szybka do wykonania i, stosunkowo, mało pracochłonna. A smak skusi niejednego:-) Skład niki: 3 średniej wielkości, młode cukinie 500 g mielonego mięsa - najlepiej wieprzowina, która ma trochę tłuszczyku 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula cukrowa(...)pieczenia cukinia wchłonie trochę ostrości i całość złagodnieje. Poddusić ok 10 minut. Wydrążone cukinie lekko posolić i skropić oliwą lub olejem. Ułożyć na blasze do pieczenia. Na każdą łódeczkę cukinii nałożyć odrobinę usmażonego mięsa, na wierzch ułożyć paski mozzarelli odsączonej z zalewy. Przykryć mięsem "do oporu" - można lekko ugnieść całość. Jeśli robicie w zwykłej blaszce to całość należy przykryć folią

Ze smakiem bez glutenu
Patisony nadziewane 104

Nadziewane patisony to alternatywa dla faszerowanej cukinii. W smaku są mniej wodniste niż cukinia, bardziej kremowe i delikatne. Z racji małego gniazda nasiennego nie mieszczą tyle farszu, co cukinia, ale i tak warto je upiec :) Czym nadziać? Tyko wyobraźnia nas ogranicza. Jedyne co należy wykonać przed nadzianiem do podpieczenie patisona. Na ok. 10 minut wkładamy warzywo pozbawione gniazda nasiennego, lekko

Kucharzyca
Faszerowany bakłażan i cukinia 124

Faszerowany bakłażan i cukinia Idealne danie na jesienny obiad ,bardzo p roste w wykonaniu , a zarazem bardzo smaczne. Składniki : - 2 średnie bakłażany - 1 średnia cukinia - 3/4 szklanki ryżu - 600 g mięsa mielonego - 500 ml bulionu - średnia cebula - 2 ząbki czosnku - oliwa z oliwek - przyprawy : sól , pieprz , tymianek , bazylia Wykonanie : Ryż gotujemy na półtwardo. Bakłażany i jedną cukinię dokładnie myjemy(...)rozpadną się. Na drugiej patelni podsmażamy lekko mięso , następnie dodajemy do niego usmażone warzywa i ugotowany ryż. Wszystko dokładnie mieszamy ,a następnie przyprawiamy. Tak przygotowaną masą faszerujemy bakłażana i cukinię , a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym. Przygotowujemy bulion. Połową bulionu podlewamy cukinię i bakłażana. Całość pieczemy w piekarniku ok 35-40 minut. Sos z cukinii: - 1 średnia cukinia - 1 cebula

Aromatyczne Podróże
Faszerowane jajka z szynką 57

Faszerowane jajka z szybką to błyskawiczna przystawka na święta. Ale sprawdzi się też również na każdą rodzinną uroczystość. Szybki przepis na: Faszerowana cukinia Składniki 8 jajek 100g szynki w kawałku 30g sera żółtego koperek 1 łyżka majonezu sól pieprz Faszerowane jajka z szynką – przepis Jajka gotujemy na twardo, a następnie studzimy obieramy, kroimy na pół i wydrążamy żółtka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą bulgur 182

dzieci do jedzenia cukini, co mnie bardzo cieszy, bo ja ją uwielbiam. Do tej pory dzieci jadły cukinię jedynie w postaci czekoladowego ciasta cukiniowego :) Dziś podam Wam przepis na cukinię faszerowaną w wersji dietetycznej. Nam bardzo smakowała i mam nadzieję, że Wam również posmakuje :) Składniki: 3 małe cukinie 250g mielonego mięsa drobiowego 60g kaszy bulgur 1 cebula garść posiekanej natki

kuchnia doski

Proponowane wyszukiwania