ciasto - 164325 przepisów (strona:6242/10955)

Czekoladowy fit sernik z fasolą 224

jesteś na diecie zapewne marzysz o kawałku czekoladowego ciasta. Tak już działa nasz mózg, to co zakazane, kusi najbardziej. No to ja dziś Ciebie będę kusić i na pewno przekonam. Bo dieta nie wyklucza niczego. Dieta to kreatywne działania w kuchni. I powiem Ci, że nie ma takiego dania, którego nie można by przekształcić w danie fit. Czekoladowy sernik, poza(...)polewą z gorzkiej czekolady, nie zawiera cukru. W jego składzie znajdziesz daktyle i ksylitol, którego użyłam do dosłodzenia ciasta ( jeśli lubisz mniej słodko, śmiało możesz go pominąć ). Sernik w składzie ma tez białą fasolę. Po co ? Dzięki fasoli ma ciekawą konsystencję, ale co ważniejsze - fasola podnosi znacząco ilość białka w serniku. Porcja takiego sernika pod treningu, to świetny wybór

kolorowotorcikowo
PROSTE OPONKI SEROWE 185

śmietany 18% smalec lub olej do smażenia cukier puder do posypania WYKONANIE Wszystkie składniki wkładamy do miski ,mieszamy i wyrabiamy gładkie ciasto.Przekładamy na stolnicę i wałkujemy niezbyt cienkie ciasto tak na 1 cm.Następnie z ciasta wykrawamy szklanką krążki a przy pomocy kieliszka wykrawamy dziurki w krążkach :). Oponki smażymy na rozgrzanym tłuszczu po ok.2 min z każdej strony. Układamy

Mała w garnku miesza
Chili con carne 177

Chili con carne oryginalny przepis na meksykański gulasz z fasolą i chili Chili con carne - kiedy słyszymy te trzy magiczne słowa, na myśl przychodzą nam piekielnie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Muffinki z mąki kokosowej z bananem i rodzynkami (bez glutenu i cukru) 173

połączyć z jakami, olejem oraz kilkoma kroplami aromatu, a następnie po uzyskaniu jednolitej konsystencji - z suchymi składnikami. (Wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.)   Na końcu do ciasta wmieszać rodzynki. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, w całości wypełnić ciastem i wstawić do rozgrzanego piekarnika.  Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Ciastka wyjąć z blachy

Di gotuje
Wegańskie omega 3, D3 i K2 oraz B12 – Vivo Life (Siła Roślin) 140

Często wracamy w naszych recenzjach do produktów, które można kupić na Siła Roślin . Nic dziwnego skoro jest to firma, która tak dynamicznie się rozwija, że co

Candy Pandas
Karnawałowe róże - idealnie kruche 156

Polskim klasykiem karnawałowym oprócz pączków są faworki. Z identycznego ciasta przygotujesz róże karnawałowe. Robi się je z 3-5 krążków ciasta, które skleja się razem i smaży podobnie jak faworki w głębokim tłuszczu. Po usmażeniu posypuje się je cukrem pudrem i dekoruje ulubionym dżemem. Nieco więcej z nimi pracy ale prezentują się bardzo efektownie, a dzięki małemu kleksowi dżemu smakują

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Obiady w 15 minut. 60 przepisów na obiady w 15 minut 232

wiśniami Naleśniki budyniowe bez jajek Kotlety rybne najlepsze Ryba smażona z patelni Jajka z kiełbasą i papryką. Szakszuka z kiełbasą i papryką Ryba smażona panierowana w mące Ryba w cieście naleśnikowym Ryba w cieście piwnym Chilli con carne . Błyskawiczna fasolka po bretońsku Makaron z zielonym pesto z pietruszki i rukoli Penne z pesto z rukoli Makaron z boczkiem i szałwią

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bita śmietana jak zrobić 146

Bita śmietana jak zrobić ją szybko i łatwo? Oto krótki poradnik. Bita śmietana to kaloryczny acz przepyszny deser sam w sobie ale też dodatek do innych deserów, ciast, tortów, gofrów , wypieków i smakowitości np do gorącej czekolady. Jest też nieoczywistym dodatkiem do dań na słono np zup czy gulaszy (wtedy oczywiście ubijając ja nie dodajemy cukru). Aby zrobić bitą śmietanę

Dorota Smakuje
Pełnoziarniste scones z orzechami laskowymi i pomidorowa pasta z soczewicy 169

suszonych pomidorów  1/3 szklanki oleju z suszonych pomidorów  Posiekaj drobno orzechy, wymieszaj z mąką, proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj masło i wodę a następnie zagnieć jednolite ciasto z podanych składników. Rozwałkuj przygotowane ciasto na blacie podsypanym mąką na grubość 1 cm i wykrawaj szklanką bułeczki. Blachę do pieczenia wyłóż papierem i ułóż na niej bułeczki a następnie

Mango Papaja
Gołąbki z kaszą bulgur 182

Gołąbki z kaszą bulgur Tureckie gołąbki w liściach pora Gołąbki z kaszą bulgur i porem to wyniesienie pospolitego pora na najwyższy poziom smaku. Turcy są mistrzami

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Filet z łososia na szpinaku w kremowym sosie 200

 Jak dobrze wiecie pochodzę z Warmii i tam się urodziłem. Dlatego ryby od zawsze były w mojej diecie i do dziś je uwielbiam. Jedną z

kulinarnyJa
Fit szarlotka z kuskusem 179

zawiera mąki, ani dodatku tłuszczu czy cukru - słodzona jest syropem klonowym. Dodatkowym elementem słodzącym jest polewa z gorzkiej czekolady, którą można również kupić w wersji bez cukru. Ciasto nie jest za słodkie, a poza tym jest wartościowe odżywczo, więc nawet na diecie możemy pozwolić sobie na jeden kawałek. Plusem jest też szybkość oraz łatwość wykonania - bez miksera, wystarczy wszystkie składniki(...)pieczenia, wyrównujemy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 25-30 min. Studzimy. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy z dodatkiem mleka w kąpieli wodnej. Następnie rozsmarowujemy na wierzchu ciasta i posypujemy wiórkami kokosowymi

Kuchnia MagdaLeny
Chleb owsiany 220

W dzisiejszych czasach, kiedy supermarkety zawładnęły rynkiem, trudno już o dobry chleb, który nie jest nafaszerowany zbędnymi spulchniaczami. Właśnie z tego względu już od jakiegoś czasu

PysiaGotuje.pl
Bułeczki otrębowe 175

mleko. Mieszamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut. Suche składniki wsypujemy do miski. Łączymy  z drożdżowym zaczynem i zagniatamy (ja używam miksera z hakiem). Ciasto powinno być miękkie i gładkie. Miskę ponownie przykrywamy ściereczką i odstawiay w ciepłe miejsce na godzinę. Po tym czasie ciasto wykładamy na stół, delikatnie zagniatamy, a następnie wycinamy szklanką bułeczki

Słodki Zakątek
KRUCHE CIASTECZKA CYTRYNOWE Z POWIDŁAMI 172

puder, cukier waniliowy, żółtka oraz śmietanę, skórkę cytrynową oraz sok z cytryny. Zagniatamy całość, formujemy kulę i owijamy folią spozywczą. Wkładamy na 2 godz. do lodówki. Ja przygotowałam sobie ciasto poprzedniego dnia wieczorem, i trzymałam w lodówce do następnego dnia. Po tym czasie stolnicę oprószamy lekko mąką. Rozwałkowujemy ciasto na grubość ok. 0,5 cm. Wykrawamy ciasteczka dowolnymi foremkami

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania