10 najlepszych przepisów na sałatki z rybą 139Jesteś fanem ryb i szukasz oryginalnych przepisów na sałatki z ich udziałem? Dobrze trafiłaś! W tym wpisie mamy dla Ciebie 10 najlepszych przepisów na sałatki rybne
BabskiePorady.pl - Przepisy
Gofry twarogowe 140cukier oraz łyżkę startej skórki pomarańczowej lub pół łyżeczki esencji pomarańczowej Twaróg, żółtka, cukier i mleko zblendować/zmiksować na jednolitą masę. Wsypać mąkę z sodą, wymieszać. Do ciasta dodać ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszać. Odstawić na czas nagrzewania gofrownicy. Na nagrzaną gofrownicę nakładać łyżką ciasto, piec ok 2-3 minut (czas może być dłuższy, wszystko zależy
Obiad gotowy
Zupa czosnkowa z chipsami z czosnku i grzankami 110Zupka czosnkowa to bardzo dobra alternatywa dla rosołu. Nie tylko świetnie smakuje, ale także doskonale rozgrzewa i jest pożywna. Składniki: 80g czosnku + 4-5 ząbków na
Wasze Przepisy
Babeczki świąteczne 102Słodkie babeczki to przysmak, którego nie może zabraknąć na świątecznym stole. Składniki: 3 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka kefiru 150g margaryny 2 łyżeczki proszku do
Wasze Przepisy
Domowy smalec ze skwarkami i cebulką 100Domowy smalczyk to pyszny dodatek do chleba, który spodoba się wszystkim miłośnikom kanapek i różnych past. Składniki: 1kg słoniny 1 duża cebula pół jabłka 2 ząbki
Wasze Przepisy
Zajmujemy dzieci #7: ozdoby z solnego ciasta... 125pisaki, farbki, pędzelki, klej z brokatem itd . W sporej misce wymieszaj mąkę i sól. Powoli zacznij wlewać wodę (nie wszystko na raz!), jednocześnie wyrabiając gładkie i w mierę elastyczne ciasto. Rozgrzej piekarnik do 100stC. Przygotuj blaszkę z papierem do pieczenia. Rozwałkuj ciasto na grubość około 3mm. Wykrawaj wybrane kształty i układaj na blaszce. Jeśli planujecie je potem wieszać teraz
Lejdi of the house
Pierogi ruskie 549twarogu- półtłusty 2 cebule sól pieprz Ziemniaki ugotować następnie- ziemniaki, ser miele, dodaję zeszkloną na maśle cebulę, sól,pieprz do smaku. Wyrabiam na jednolitą masę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto 4 szklanki mąki pszennej, łyżeczka soli 1,5 szklanki gorącej wody 2 łyżki masła – może być olej Ciasto zagnieść, wałkować, wykrawać, lepić (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pierogi ruskie pochodzi
Do Garów!