Gnocchi z tapenadą 139połączyć składniki w jednorodną masę, nie może lepić się do rąk. Nie przesadzajcie jednak z ilością, zawsze lepiej podsypać większą ilością mąki blat, niż pakować więcej mąki w samo ciasto. Ciasto dzielimy na trzy części. Blat oprószamy mąką. Z każdej części formujemy wałek o średnicy około 2 cm i wycinamy kluski o grubości do 2 cm. Można w rękach
Kardamonovy
Kokosanki 121przepadam za wiórkami kokosowymi. Nie lubię ich w ciastach, wygrzebuję z makiełek. Mleczko kokosowe uwielbiam. W zupach, daniach głównych, śniadaniach, koktajlach, właściwie we wszystkim. Wiórkom jednak mówię nie. Co mi strzeliło do łba, żeby zrobić kokosanki? Zaczęło się chyba od tego, że będąc ostatnio na zakupach, miałam ochotę na jakieś słodycze. Jak już cokolwiek znalazłam, zaczęłam czytać skład. Wszędzie(...)ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo resztę cukru. Do ubitej piany dodajemy, znowu stopniowo, wiórki kokosowe, roztopione masło, dokładnie mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy niewielkiej wielkości ciastka (ja formowałam je w placach, a później na blasze lekko je spłaszczałam) i wykładamy je na blachę. Właściwie jeżeli chodzi o kształt, to róbcie sobie
Kardamonovy
Sałatka z Makaronem w Kształcie Ryżu 839(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Super kolorowa sałatka z makaron w kształcie ryżu. Dla wyjaśnienia jest to pszenny makaron, który kształtem przypomina ziarenka ryżu. Przepis na sałatkę z
Przepiski.pl
Moje wyroby piernikowe 2020-duża chatka z piernika, chatki, pierniczki,choinki, bombki +FILM 131Cześć Kochani, grudzień to dla mnie zawsze pracowity czas, bo piekę różne cudeńka z piernika :) Chatki, pierniczki, pierniczki na choinkę, bombki 3d, choinki :)
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pierniczki na choinkę "last minute" 136łyżki przyprawy do piernika 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 jajka L 1. Mieszamy ze sobą mąkę, cukier puder, sodę i przyprawę do piernika. Dodajemy pozostałe składniki, wyrabiamy gładkie ciasto. 2. Ciasto podsypujemy mąką, wałkujemy na grubość około 3-4 mm. Wykrawamy dowolne kształty. Za pomocą słomki robimy dziurki w górnej części każdego z pierników. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem
Szefowa kuchni
Schab w galarecie 115Schab w galarecie to świetny pomysł na przystawkę podczas imprezy w gronie znajomych. Składniki oraz sposób przygotowania: Dwa kilogramy schabu gotuje w wodzie z marchewką, kilkoma
Wasze Przepisy
Sałatka do obiadu 107Pyszna i łatwa do przygotowania sałatka do obiadu, która nadaje się zarówno do dań mięsnych, jak i rybnych. Składniki oraz sposób przygotowania: pekinka pomidor ogórek konserwowy
Wasze Przepisy
Sałatka ze świeżych warzyw z kurczakiem 997Sałatka ze świeżych warzyw z kurczakiem to doskonałe danie na każdą okazję i każdą porę. Składniki oraz sposób przygotowania: Na sam dół dałam pekinkę z ketchupem
Wasze Przepisy
Sałatka brokułowa 121Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym to dobry pomysł na drugie śniadanie lub na kolację. Składniki: 2x brokuł 0.5 kostki sera feta sos czosnkowy migdały Sos czosnkowy
Wasze Przepisy
Kulki serowe 122Pikantne serowe kulki w chrupiącej panierce to pyszna przekąska nadająca się na każdą imprezę. Składniki: starty ser bloczek serka śmietankowego sól pieprz ulubione przyprawy np. ostra
Wasze Przepisy
Nalewka z Nutelli i Rumu 161(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Słodka, smaczna, rozgrzewająca, taka właśnie jest domowa nalewka z nutelli i rumu . Ten smakowity trunek świetnie pasuje do różnego rodzaju deserów, rozgrzewa podczas
Przepiski.pl
Sałatka Tortellini i Kurczakiem 127(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepyszna i bardzo łatwa do zrobienia sałatka z tortellini . Wystarczy przysmażyć kurczaka, ugotować gotowe pierożki, pokroić składniki, wymieszać i sałatka gotowa! Przepis na
Przepiski.pl
BARSZCZ WIGILIJNY BEZ ZAKWASU 185Barszcz Wigilijny last minut, bez potrzeby dodawania zakwasu , szybki w przygotowaniu, gotowy do spożycia od razu po ugotowaniu, lecz najlepiej smakuje na drugi
RAROSSA
Paluszki z makiem 134migdały, rodzynki i skórkę pomarańczową, wszystko smażymy na wolnym ogniu około 10 minut, często mieszając. Pod koniec smażenia dodajemy miód, mieszamy, odstawiamy. Z mąki, wody i oleju dokładnie wyrabiamy ciasto. Musi być gładkie i sprężyste. Następnie z ciasta odrywamy małe kawałki i rolując między placami, formujemy małe wałeczki (po paru sztukach nabierzecie wprawy). Tak jak pisałam we wstępie, muszą mieć
Kardamonovy