Zupa ziemniaczana z kiełbasą 107Zupa ziemniaczana z kiełbasą to pyszna zupa dla wszystkich lubiących zarówno warzywa, jak i kiełbasę. Na dodatek jest bardzo, bardzo sycąca. Pycha! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type
Bardzo Gruby Smok
Wegański pasztet z kaszy jaglanej, warzyw i orzechów 141Smaczny, zdrowy i prosty w przygotowaniu pasztet wegański to moje ostatnie odkrycie. Uwielbiam jego genialny smak i aromat. Ten pasztet piekłem już kilka razy i
kulinarnyJa
CIASTECZKA AMONIACZKI 110amoniaku cukier kryształ Mąkę posiekać razem z masłem. W osobnej misce rozmacić 2 jajka i 1 żółtko z cukrem, śmietaną i amoniakiem. Płynne składniki wlać do mąki , zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię i włożyć na ok 1 godz do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na 4-5 mam i wycinać dowolne kształty. W trakcie posypywać niewielką ilością mąki. Wierzch
Niespełnione zdolności kulinarne
Biszkopciki słodzone gruszką – w sam raz dla malucha 153obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Pozostaw tylko miąższ, a nadmiar soku odlej. Później do ubitych białek dodaj startą gruszkę, żółtka i mąki. Wszystko delikatnie wymieszaj. Wykładaj ciasto łyżką na blaszkę z papierem do pieczenia. jeden biszkopcik to jedna łyżka ciasta. Piecz przez około 12 minut, aż zobaczysz, że biszkopciki się rumienią. Smacznego! WARTOŚCI ODŻYWCZE 1 SZTUKI: 35kcal
Natka Pietruszki
Gulasz z żołądków i serduszek drobiowych 93Gulasz z żołądków i serduszek drobiowych to pomysł na szybki i smaczny obiad. Idealnie smakuje z ryżem, kaszą – czy kopytkami. Składniki żołądki i serca drobiowe
Wasze Przepisy
Sałatka „żółw” 108Sałatka w kształcie żółwia, to ciekawy pomysł na podanie sałatki, a także sposób na ozdobienie stołu i zrobienie wrażenia na gościach. Składniki 2 marchewki pietruszka kawałek
Wasze Przepisy
Warstwowa Sałatka Hawajska 127(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka hawajska to bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu sałatka, która sprawdzi się zarówno podczas rodzinnych spotkań, a także jako posiłek do pracy
Przepiski.pl
Egzotyczna sałatka z żurawiną 172Pyszna, wiosenna sałatka! Do przygotowania jako przekąska lub danie główne. Pachnąca latem - ananas, kukurydza seler naciowy... Z odrobiną egzotyki w postaci cynamonu, imbiru i gałki muszkatołowej
kgwjanczewo
Ziemniaki gniecione z piekarnika 137Wychowałem się na ziemniakach i od zawsze je lubiłem. Ostatnio odkryłem, że można je podać w bardzo prosty i smaczny sposób. Aromatyczne, z chrupiącą skórką
kulinarnyJa
Makaron Trofie z sosem z cukinii z miętową nutą (i pancettą) 118Dosyć pisania o głupotach zatem , czas się brać za robotę. Składniki: 1. Trofie 300g mąki Semola rimacinata czyli drobno mielonej mąki z twardej pszenicy; 160-170g ciepłej wody (ciasto na trofie powinno być nieco wilgotniejsze, żeby dawało się prawidłowo formować); szczypta soli 2. Sos 2 niewielkie cukinie 2 ząbki czosnku 10-12 świeżych liści mięty pieprzowej 30g startego Parmezanu(...)startego Pecorino 80-100g Pancetty (lub jeszcze lepiej, jeśli mamy, Guanciale ) oliwa Wykonanie: 1. Trofie Zagniatamy ciasto, wyrabiając 8-10 minut. Zawijamy w folię spożywczą i odkładamy na co najmniej pół godziny. Techniki robienia trofie opisywał nie będę - proponuję rzucić okiem na film tutaj: LINK 2. Sos cukinię kroimy w kostkę. Czosnek obieramy, przekrawamy wzdłuż i usuwamy
Pasta Po Polsku
Sałatka z makaronem ryżowym 112Sałatka z makaronem ryżowym i kurczakiem to pyszna propozycja na kolację. Jest prosta w przygotowaniu, smaczna i syta. Składniki paczka makaronu ryżowego papryka czerwona pierś z
Wasze Przepisy
Racuchy z karmelizowanym jabłkiem 147Dzień dobry, może nie jest to przepis Fit, ale za to jaki pyszny. Przyznam, że wszystko co jest kuszące i słodkie ma sporo kalorii. jednak nie
Niezły Młynek
Żółwiki z mięsa mielonego i parówek 90Kotlety mielone z parówkami podane w formie żółwia. Świetna propozycja na obiad dla rodziny. Składniki mięso mielone parówki ser żółty kilka ziarenek pieprzu Wykonanie Mięso mielone
Wasze Przepisy
Kopytka z batatów dla dzieci – przepis 161przeciskamy przez praskę do ziemniaków (można też zmiksować lub dobrze rozetrzeć widelcem). Potem do rozdrobionych batatów dodajemy pozostałe składniki tj jajko, sól, mąki. Zaraz potem mieszamy wszystko i wyrabiamy ciasto. Następnie ciasto rozwałkowujemy na blacie oprószonym mąką. Wycinamy kopytka za pomocą foremek do ciastek. Potem wrzucamy na osolony wrzątek, od momentu kiedy wypłyną gotujemy 2-3 minuty. Finalnie podajemy
Dorota Smakuje