ciasto z truskawkami - 12928 przepisów (strona:95/862)

Quinoa chocolate fudge cake... 210

klonowego. Warto też wspomnieć, że quinoa zawiera pełnowartościowe białko, błonnik, antyoksydanty, poza tym ma niski indeks glikemiczny. Takie ciasta to ja lubię! Składniki (na tortownicę o śr. 22 cm): Ciasto: 1,5 szklanki quinoa (komosy ryżowej) 1 szklanka suszonych daktyli 2 szklanki wody (u mnie sok pomarańczowy) 4 łyżki kakao 4 łyżki syropu klonowego (lub innego słodziwa) 2 łyżki nasion(...)rondla i zagotować, często mieszając. Jeśli macie blender wysokoobrotowy z funkcją gotowania/ podgrzewania, wystarczy tylko wybrać odpowiedni program i dokończyć pracę w naczyniu blendera. Gęstą masę rozsmarować na cieście, powtykać kilka truskawek i odstawić ciasto do całkowitego wystygnięcia.  Źródło/ inspiracja: Przepis na ciasto podpatrzony tu: nest&glow.com , masa - własna inwencja twórcza

Domowa Cookierenka Agi
Prosty sernik na zimno z truskawkami 389

  Zrobiło się bardzo ciepło i sezon truskawkowy już w pełni, dlatego dzisiaj przepis na prosty sernik na zimno z truskawkami. Kremowy, pyszny, z dużą ilością

Mała Cukierenka
Ciasto z budyniem i truskawkowym musem 709

Teraz sezon truskawkowy więc na weekend u mnie było ciasto z truskawkami. Smakowało obłędnie i nawet ładnie się prezentowało. Warstwy znacząco się wyróżniały. A i samo przygotowanie nie jest skomplikowane. Składniki: Biszkopt kakaowy: 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 450 ml mleka 1 budyń waniliowy lub śmietankowy(...)masa zacznie tężeć, ubić zimną kremówkę na sztywno. Do ubitej śmietany dodawać porcjami mus truskawkowy i delikatnie wymieszać. Masę rozsmarować na biszkopcie. Na masę truskawkową poukładać pokrojone truskawki i zalać tężejącą galaretka. Ciasto najlepiej schłodzić całą noc w lodówce. Warstwy ciasta: biszkopt kakaowy, krem budyniowy, biszkopt kakaowy, masa truskawkowa, truskawki, galaretka

Ala piecze i gotuje
ciasto czekoladowe z truskawkami 142

dzisiaj przychodzę z propozycją zdecydowanie dla czekoladocholików :) Ciasto jest mega czekoladowe, w środku delikatnie mokre co jest zasługą truskawek. Bardzo Szybko zniknęło, ale powiem Wam, że zdecydowanie można się najeść jednym kawałkiem. Składniki: 220 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek ciemnego kakao 250 g cukru 80 g niesolonego masła, roztopionego i ostudzonego 4 duże(...)ekstraktu z wanilii  mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy łyżką do dokładnego połączenia uwaga ciasto będzie gęste  ciasto przekładamy do formy i wyrównujemy na wierzch ciasta układamy truskawki - gdy są małe moją być w całości, ja miałam duże więc podzieliłam je na części pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st przez ok 35-40 min uwaga

Gotowanie z pasją
Torcik truskawkowy 184

Przelewamy d okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia, albo wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką/bułką tartą. Pieczemy około 40 minut w 180`C do zarumienienia się ciasta. Studzimy w formie. Truskawki myjemy, odrywamy szypułki i wrzucamy do blendera, zalewamy jogurtem i miksujemy na mus. W tym czasie do szklanki z letnią wodą wsypujemy żelatynę i mieszamy, następnie przelewamy(...)truskawek i ponownie miksujemy. Ostudzone ciasto kroimy wpół. Spód wstawiamy ponownie do formy tortowej. Na dolny blat wylewamy masę truskawkową a następnie przykrywamy ją drugim blatem. Ciasto przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny, choć najlepiej na całą noc. Po tym czasie ciasto przekładamy na paterę, a wierzch dekorujemy ubitą na najwyższych obrotach bitą śmietaną

Słodkie Przyjemności
Ciasto truskawkowa pokusa 70

biszkoptem to prawdziwy raj dla podniebienia. Przepis na ciasto truskawkowa pokusa jest bardzo łatwy a samo ciasto szybkie do zrobienia. Gorąco zachęcam Was do wypróbowania przepisu. CIASTO TRUSKAWKOWA POKUSA Składniki BISZKOPT 3 jajka 100 g cukru 120 g mąki pszennej szczypta soli MASA TRUSKAWKOWA 500 g mrożonych truskawek 2 galaretki truskawkowe 500 ml wody MASA KAJMAKOWA(...)umieścić na przestygniętym biszkopcie. Całość przykryć krakersami. Galaretki zalać 500 ml wrzącej wody, mieszać do momentu aż galaretki się rozpuszczą. Lekko rozmarznięte truskawki zblendować na mus. Dodać do galaretki, wymieszać. Gdy masa zacznie tężeć, wylać na krakersy. Ciasto wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Artykuł Ciasto truskawkowa pokusa pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!
Śmietanowiec z białą czekoladą i owocami – bez pieczenia 380

przygotowania tego pysznego ciasta bez pieczenia wykorzystałam dość wysoką foremkę o wymiarach 20×20 cm. Jeśli nie masz takiej wysokiej blaszki, użyj nieco większej formy lub przygotuj niższą warstwę owocową (u mnie owoce jedne na drugich, zalane zostały sporą ilością galaretki przezroczystej, jeśli ułożysz je na płasko, wykorzystując np pokrojone na plasterki truskawki + borówki, możesz przygotować galaretkę(...)krystalicznej, odstawiamy do całkowitego stężenia. Wykładamy owoce. Przykrywamy je pozostałą tężejącą galaretką. UWAGI : Jeśli nie zależy Ci na tak wysokim cieście, wykorzystaj np formę 25×25 cm. Możesz też zrobić niższą warstwę owocową, wykładając pokrojone na plasterki truskawki+borówki (w całości) zalane mniejszą ilością galaretki (2 opakowania rozpuszczone w 500 ml gorącej wody

Smaki Na Talerzu
Sernik na zimno z truskawkami i galaretką 113

pieczenia. Z dodatkiem biszkoptów, mascarpone i białym serem. Sernik na zimno to także idealny deser na upalne dni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik na zimno z truskawkami i galaratkę. Danie Ciasto Składniki 1 kg sera 2 -krotnie mielonego lub z wiaderka (ser z wiaderka (czytajcie etykiety) 600 g truskawek świeżych lub mrożonych (blendujemy) + kilka do dekoracji 250 g mascarpone

To co lubię - gotuję i polecam
Truskawkowe ciasto z bitą śmietaną 328

Ciasta z truskawkami są pyszne. Takie zdanie mają ci, którzy lubią ciasta z owocami. Jeśli zastosujemy bitą śmietanę zamiast ciężkiego kremu to nasze ciasto będzie na dodatek jeszcze lekkie. Tym razem kupiłam w sklepie gotowe ciasto półkruche i je właśnie wykorzystałam do mojego wypieku. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Pierogi z truskawkami na deser 236

żółtka i całe jajko. Mieszamy składniki. Wlewamy gorącą wodę zarabiając ciasto poczatkowo nożem, następnie wyrabiamy ręką. Gdy składniki się dobrze połączą, a ciasto jest gładkie przykrywamy je ściereczką i odstawiamy na ok. 15 minut, aby „odpoczęło”. Truskawki płuczemy, odsączamy na sitku i usuwamy szypułki. W dużym garnku zagotowujemy wodę z niewielką ilością soli. Gotowe ciasto dzielimy na porcje cienko wałkujemy(...)oleju). To przepis, przy którym pozostanę. A pierogi z truskawkami na deser – hmmmm… Już sam wygląd o nich świadczy i chyba więcej rekomendacji nie potrzeba. Jedno dodam – ciasto niczym tiul oplata truskawkę, a takich pierogów pewnie jeszcze nie jedliście. Smacznego. :) Przepis bierze udział w konkursie „Jakubiak lokalnie”. Link do strony książki https://sklep.egmont.pl/ksiazki/kuchnia/p,jakubiak-lokalnie,10893.html   Wydrukuj przepis The post Pierogi

mojewypiekiinietylko
Ciasto z musem truskawkowym bez pieczenia 71

ciasto bez pieczenia z musem truskawkowym i śmietankową pianką na herbatnikach. Lekki i orzeźwiający deser, w sam raz na letni dni. Ciasto z musem truskawkowym jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, pięknie prezentuje się na talerzu i co najważniejsze obłędnie smakuje. Gwarantuję, że oczaruje niejedno podniebienie. Polecam! CIASTO Z MUSEM TRUSKAWKOWYM BEZ PIECZENIA PRZEPIS Składniki 1 kg truskawek(...)całość przykryj kolejną warstwą herbatników. Czynność powtarzaj do wyczerpania składników. 6. Śmietankę kremówkę ubij na sztywno z dodatkiem cukru pudru i śmietan-fixu. 7. Gotową masę wyłóż na ciasto. Wierzch udekoruj mini bezikami. 8. Ciasto wstaw do lodówki, najlepiej na całą noc do całkowitego stężenia. Artykuł Ciasto z musem truskawkowym bez pieczenia pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!
Tort ala Sachera (Sachertorte) 214

gorzkiej czekolady (dobrej jakości, 2 tabliczki) 2 łyżki śmietanki kremówki 1 łyżka masła 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: 250 g marmolady morelowej ze słoiczka 1 opakowanie truskawek Wykonanie: Ciasto: Masło utrzeć z niepełną szklanką cukru pudru, cukrem waniliowym i solą. Dodawać po jednym żółtku. Białka ubić z pozostałym cukrem, powoli dodawać do ciasta. Połamane czekolady roztopić w kąpieli(...)Polewa: Połamaną czekoladę rozpuścić  w kąpieli wodnej ze śmietanką oraz masłem i cukrem. Dobrze ze sobą wymieszać Tort - finał: Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż, przełożyć podgrzaną marmoladą. Całość toru udekorować polewą i truskawkami. Schłodzić w lodówce. spód smarujemy marmoladą moja wersja tortu Sachera

Bon Appetit Małgorzaty
francuskie serduszka z czekoladą i truskawkami 151

składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego ulubiony krem czekoladowy truskawki, mogą być mrożone (lekko rozmrożone) dodatkowo: cukier puder wykonanie: Ciasto francuskie wyciągamy z opakowania i pozostawiamy na chwilę aby nabrało temperatury pokojowej (wtedy podczas pieczenia nie będzie się kurczyło). Wycinamy serduszka, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na środku każdego rozsmarowujemy po ok. 1/2 – 1 łyżeczce kremu czekoladowego. Układamy

Domowy Smak Jedzenia
Prosta tarta rustykalna z dużą ilością owoców 277

szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 4 szklanki owoców jagodowych (użyłam truskawki, porzeczkę, borówki, maliny) Wierzch: 2 łyżki cukru pudru sok wyciśnięty z 1/2 cytryny około 1 i 1/2 szklanki owoców Dodatkowo: 1 jajko + 1 łyżka wody około 1 łyżka brązowego cukru listki melisy do ozdoby Ciasto: 1. Do miski wsypać mąkę, przesiać cukier puder, dodać szczyptę soli, skórkę

Mała Cukierenka
PLACEK DROŻDŻOWY Z TRUSKAWKAMI. 210

dokładnie nauczyłam się piec ciasta drożdżowego. Byłam samoukiem w wielu sprawach kulinarnych, ale tutaj nie wiem. Mama też niegdyś spędzała mnóstwo czasu w kuchni, ale od jakiegoś okresu gdzieś to umknęło, a gotowanie to dla niej strata w grafiku i energii. Szkoda. Oczywiście, sezon truskawkowy nie może obejść się bez domowego placka drożdżowego z truskawkami i kruszonką. PLACEK DROŻDŻOWY(...)piekarnik do 180 stopni. Blachę wykładam papierem do pieczenia, wykładam  ciasto, które ponownie przed wyłożeniem zagniatam, rozprowadzam je po blaszce, za pomocą rąk pokrytych mąką. Truskawki kroję w połówki, układam na powierzchni ciasta. Porzykrywam kruszonką dość dokładnie i wkładam do pieca. Piekę minimum godzinę, aż kruszonka ładnie zbrązowieje, a ciasto wyraźnie urośnie. Trzeba też uważać, by nie spalić truskawek

W kuchni Karmel-itki