ciasto z truskawkami - 13428 przepisów (strona:667/896)

Torcik Babci Danusi 175

Ciasto zrobiła moja Mama na imieniny Taty. Jest troszkę pracochłonne, ale warto poświęcić na nie swój czas.  Składniki: Biszkopt: jajka 4 sztuki cukier kryształ 1 szklanka mąka krupczatka 4 łyżki mąka ziemniaczana 4 łyżki proszek do pieczenia 1 łyżeczka Masa truskawkowa: 1 kostka margaryny (250g) 3/4 szklanki cukru pudru ok. 15 dkg dojrzałych i miękkich truskawek Masa śmietanowa

Kuchnia w czekoladzie
Kulinarna majówka. Wspomnień czar. 182

buraczanym cieście Tarta z botwinką i serem feta/kozim Sałaty wg pomysłu i wykonania Uczestników Suflet rabarbarowy z imbirem MENU NIEDZIELA Zielone smoothie ze szpinakiem Zupa krem malinowo-buraczana z pistacjami, miodem i jogurtem greckim Gnocchi z rukoli z pieczonymi szparagami, maślanym sosem czosnkowym i jajkiem w koszulce Chleb z garnka z suszonymi pomidorami Galette z truskawkami, kremem z octu balsamicznego

KUCHARNIA
Tort czekoladowy 939

blat ciasta i nasączamy go. Ja – nie mając pod ręką nalewki wiśniowej- dolałam do syropu z wiśni i odrobiny gruszkowego trochę rumu. Blat smarujemy 1/3 masy czekoladowej i układamy gruszki pokrojone w plastry, układamy drugi blat i nasączamy go. Smarujemy go 1/3 masy i układamy wiśnie. Następnie układamy ostatni blat i smarujemy resztą kremu. Ozdabiamy np. truskawkami i startą

UgotujmyTo.pl
Sernik kawowy na krakersach 375

łyżeczki woda gotowana do kawy - 3 łyżeczki żelatyna - 3 łyżeczki woda gotowana do żelatyny - 0,5 szkl Na spód formy krakersy solone- 2 opak ( 350 g) Dodatkowo galaretka truskawkowa - 1 opak serduszka czekoladowe do dekoracji-  Od firmy  SŁODKI ŚWIAT   Sposób przygotowania: Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu.  Kawę rozpuścić w gotowanej wodzie, ostudzić.  Ser przecisnąć(...)spożywczą.  Ułożyć warstwę krakersów, na krakersy wyłożyć masę kawową i tak samo postąpić z dwoma warstwami.  Na masie widelcem zrobić ładne fale, zalać tężejącą galaretką.  Udekorować ciasto czekoladowymi serduszkami. Odstawić na kilka godzin do lodówki.  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js

Kuchnia Danusi
PĄCZKI – NAJLEPSZE! 364

łyżki * cukier wanilinowy – 1 łyżka * jajko – 1 szt * masło – 50 g * mleko 3/2% – 250 ml * sól – 1 szczypta * spirytus – 2 łyżki DODATKOWO: * marmolada truskawkowa * tłuszcz do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: UWAGA! Wszystkie składniki muszą zostać wcześniej wyciągnięte z lodówki i posiadać temperaturę pokojową. Do miseczki wlewamy ciepłe( ale nie gorące! ) mleko, dodajemy pokruszone drożdże(...)puszystą, biała masę z resztą cukru. Do miski z mąkę wlewamy rozczyn drożdżowy, mieszamy drewnianą łyżką, dodajemy ubite jajka i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Wyrabiamy gładkie i elastyczne ciasto. Do wyrobionego dodajemy roztopione i ostudzone masło oraz spirytus, ponownie dokładnie zagniatamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok.1-1,5 godz. Ciasto które podwoiło swoją objętość wyciągamy na stolnicę

Ostra na Słodko
Chrupiące gofry – jak z nad Bałtyku! 194

przygotowywanie ciasta, jak ciasto będzie gotowe gofrownica już też będzie odpowiednio nagrzana. Na nagrzaną gofrownicę nalać odrobinę oleju, rozsmarować pędzelkiem bądź papierem kuchennym i ściągnąć jego nadmiar. Nalać porcje ciasta, zamknąć gofrownice. Gofry pieką się przez kilka minut, najlepiej za pierwszym razem sprawdzić po 3, 4, 5 minutach czy gofr jest gotowy, jest gotowy, gdy lekko odchodzi od gofrownicy(...)talerzu spowoduje, że może od zrobić się wilgotny od spodu, Chrupiące gofry podawać z ulubionymi dodatkami np. cukrem pudrem, bitą śmietaną, ulubionymi owocami świeżymi. Ja uwielbiam gofry z truskawkami, bitą śmietaną i sosem czekoladowym! Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chrupiące gofry – jak z nad Bałtyku! 2020-06-25 Surówka z marchewki 2020-06-21 Marchewka z groszkiem

To Musisz Wiedzieć
Deser budyniowo-sojowy z owocami i bakaliami 106

Prosty deser trochę inaczej. Wszystko za sprawą mleka (napoju) sojowego. Waniliowego! Pysznie i zdrowo Co nam trzeba? 500ml mleka (napoju) waniliowego sojowego (kupuję z Biedronce) dowolny

Latosiowydom
Babka z owoców i galaretki 146

Zapraszam Was na letni, lekki, owocowy deser. Robi się go bardzo szybko i jest wyjątkowo prosty i smaczny. Świetny sposób na przemycenie owoców dla małych niejadków

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik na zimno – smaczny, szybki i niedrogi 104

Cześć! Cały smak tkwi chyba w prostocie. Naprawdę nie trzeba mocno się napracować, żeby zrobić coś smacznego. Wykończenie tego sernika, to już jest sprawa własnej fantazji

Pieprzyć z Fantazją
Truskawki z prażonymi płatkami owsianymi na słodko 220

Miałam dziś ogromną ochotę na słodkie i pożywne śniadanie  :) Nie jest to dietetyczne rozwiązanie, prawdę mówiąc ale za to jakie pyszne ! MNiam ! Składniki: 10 dag

Tradycyjna Kuchnia
Błyskawiczny deser owocowy z lodami + film 225

Puchar lodowy z owocami, sezamkami i startą czekoladą to pełen pyszności, doskonały pomysł na słodki deser. Błyskawiczny i prosty w przygotowaniu, idealny przysmak dla najmłodszych, na

Smakowite Dania
Sernik na zimno na spodzie brownie z galaretką i malinami 183

wiele! Poprzedni sernik z białą czekoladą cieszył się wśród Was tak wielką popularnością, że postanowiłem przygotować jeszcze jeden; bardzo podobny. ;) Tym razem wykorzystałem maliny, które powoli wypierają ze straganów truskawki. Poza tym, połączenie malin i białej czekolady jest wprost obłędne. W tym przepisie w samej masie serowej trochę zmieniłem proporcję, aby sernik był lżejszy i delikatniejszy, dzięki temu ma bardziej(...)koniec wsyp mąkę i zmiksuj całość ponownie. Blachę pokryj papierem do pieczenia i wylej masę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160°C i piecz przez 35-40 minut, aż ciasto urośnie. Odstaw do całkowitego wystudzenia. Sernik z białą czekoladą (Pamiętaj, aby składniki miały temperaturę pokojową. Szczególnie ważne jest, aby ser, mascarpone i kremówka nie były zimne; inaczej w serniku powstaną

Food Square
Rabarbar, poziomki i beza. I krótki traktach o letnich sukienkach 199

zobaczyłam na krzaczkach zielone poziomki. Dedukuję więc, że w Polsce już albo za momencik, będzie je można dostać. Dlatego już dziś, póki rabarbar nie został jeszcze całkowicie zdominowany przez truskawki, proponuję Wam bajeczne połączenie tych dwojga. Zainspirowałam się przepisem z  gazety Moje gotowanie , wydanie specjalne, 5/2014. Jest to jednak raczej dość luźna inspiracja; w oryginale nie było ani poziomek(...)owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkować na okrąg o średnicy nieco większej niż średnica formy; wyłożyć ciastem formę, formując brzeg. Przykryć ciasto papierem do pieczenia, wysypać kulki do pieczenia. Piec w 200 st. C. przez 12 minut. Zdjąć obciążenie i papier. Piec kolejne 10 minut w 200 st. C. Lekko przestudzić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
10 pomysłów na obiad 220

pyszne ciasto, fajny pomysł na obiad to jest to. Stare przepisy na obiad Większość z nas jeżeli nie wszyscy, tęsknimy za dawnymi czasami i przepisami Babuni, stąd taka ich popularność. Kojarzą nam się z dzieciństwem, beztroską i pysznym prostym jedzeniem. Chciałoby się wrócić do czasów gdy mleko było chyba bardziej białe i prosto od krowy, a świeże truskawki choć często

Dieta moja pasja
Hit na Wielkanoc – Sernik w słoiku 139

Sernik w słoiku z zatopionymi malinami i pysznym herbatnikiem oblanym czekoladą. Pięknie wygląda i pysznie smakuje sam, jak również z bitą śmietaną, adwokatem i chrupiącymi, czekoladowymi

Moja Delicja

Proponowane wyszukiwania