ciasto z truskawkami - 13428 przepisów (strona:569/896)

Słoiki w Stolycy, czyli warsztaty z przetworów 190

największe smakowe zaskoczenie tego spotkania - karmelizowane jabłka. Przepisem na ten smakołyk Hońka na pewno się z Wami podzieli ! Truskawkowa konfitura z czekoladową nutką.  Gruszki w syropie. W mniejszym słoiczku z dodatkiem kilku malin, które nadadzą różowy kolor gruszkom. Idealne do ciast na zimowe niedziele. I na koniec słit-fotka pamiątkowa

Karczma Honorietty
Tarta z musem z rabarbaru i bitą śmietaną 199

kształt koła. Przełożyć do formy na tarte. Nakłuć ciasto widelcem i na 15 minut włożyć do zamrażalnika. Schłodzone ciasto piec 20 minut w temp. 160 stopni z termoobiegiem. Wystudzić. Mus z rabarbaru: 700 g rabarbaru 9 łyżek cukru 1 galaretka truskawkowa 2 łyżki wody ½ szklanki wrzątku Rabarbar myjemy, obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałeczki. Wrzucamy do garnka, dodajemy

kulinarnyswiatdomi
.993. truskawkowa góra lodowa 233

też dysponuje maszynką i chce przepis - piszcie :)  Jeśli już w letnich klimatach jesteśmy to zapraszam na pyszne ciasto z rabarbarem! Bezglutenowe, niskotłuszczowe i pyszne :) K L I K PRZEPIS /1 porcja/ ~200g twarogu z kostki ~150g jogurtu naturalnego ~200g truskawek ~cukier/stevia/syrop do smaku - opcjonalnie jeśli macie słodziutkie truskawki Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę, wlewamy ją do maszynki

breakfast of dreams
Sernik na zimno z truskawkami 143

się udały. A wiem jak to jest mieć zły dzień i robić coś w kuchni, bo to nawet ciasto na naleśniki nie współpracuje z nami. Jako fanka wszelkich odmian serników, przygotowałam swój pierwszy, nie z torebki, sernik na zimno z truskawkami. Przepis

Pink Envelope
Słodkie środy - Tartaletki z budyniem i owocami czyli wspomnienie lata 177

cukru pudru 2 żółtka szczypta soli 1 budyń śmietankowy 400 ml mleka dowolne owoce ( u mnie kiwi, truskawki, mandarynki, winogrona) czekoladowe ozdoby    PRZYGOTOWANIE: Do mąki dodajemy szczyptę soli i masło i drobno siekamy. Dodajemy żółtka i cukier puder, zagniatamy ciasto, które wkładamy na pół godzinki do lodówki. Następnie rozwałkowujemy i wykładamy warstwą ciasta foremki. Nakłuwamy widelcem ciasto. Wkładamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Placuszki kakaowo-serowe 218

żółtek dodajemy wszystkie składniki i dokładnie miksujemy. 2. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Delikatnie mieszamy z ciastem. 3. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, smażymy placuszki z obu stron. 4. Podajemy z ulubionymi dodatkami - u nas był dżem truskawkowy domowej roboty :) Smacznego!!! Źródło: Matka, żona i kucharka

Kuchnia domowa Ani
Dietetyczne pączki II 234

końcu delikatnie łączymy masę z białkami. Ciasto przekładamy do formy na muffinki, którą wcześniej możemy wyłożyć papilotkami. Ciasto nakładamy do wysokości 2/3 wysokości papilotek. Pieczemy w temperaturze przez około 30 minut. Przestudzone pączki nadziewamy marmoladą lub dżemem (ja użyłam truskawkowego dżemu light z Lidla). Przygotowujemy lukier. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Jeśli lukier będzie za gęsty można dodać odrobinę wody. Polewamy

Mania Gotowania
Tarta cytrynowa 303

cytryny i cukier. Dodajemy śmietanę kremówkę i ubijamy aż masa będzie gładka. Tarta cytrynowa :  Na zimne upieczone ciasto wylewamy masę cytrynową. Pieczemy ok. 25-30 minut w temp. 175 C . Można na tarcie ułożyć dowolne owoce tj. świeże maliny, truskawki, brzoskwinie. Ja udekorowałam pokrojoną cytryną. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Sernik z mascarpone 272

porze roku idealnie pasują do niego sezonowe owoce, np. słodkie truskawki. Udostępnij Składniki na sernik z mascarpone Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka 500 g mascarpone 6 jajek wielkości M 200 ml śmietany kremówki 30 % 2 budynie śmietankowe bez cukru (po 40 g) 3 / 4 szklanki cukru Kruche ciasto na spód: 100 g zimnego masła 100 g cukru(...)wyłożyć papierem do pieczenia, założyć obręcz. Zimnym kruchym ciastem równomiernie wylepić dno, ponakłuwać widelcem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 o C , piec z termoobiegiem 15 minut . Ciasto wyjąć, odstawić do wystygnięcia. Masa serowa: Do misy robota kuchennego przełożyć biały ser, mascarpone, wbić jajka, wlać kremówkę, wsypać cukier oraz budynie. Krótko zmiksować na najniższych obrotach, do wymieszania i połączenia się

niecodziennikpary
Imieninowy omlet dla mojej Żony. 201

pomarańczy    z dodatkiem ziół. Składniki. 2 jajka 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka mąki 2 łyżki mleka szczypta proszku do pieczenia szczypta soli cukier puder 6 szt. truskawki 1 banan 0,5 łyżeczki soku z cytryny 5 dag maliny 5 dag jagody amerykańskie 1 budyń wiórki czekolady bita śmietana Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z dodatkiem szczypty(...)wymieszać i dodać ubite białka. Całość wymieszać łyżką. Patelnie skropić olejem i wylać ciasto. Wyrównać i smażyć na małym ogniu do ścięcia masy. Następnie patelnie wstawić do nagrzanego piekarnika na 5 - 8 minut. Omlet wyłożyć na nagrzany talerz. Przygotowany budyń ( opis na opakowaniu) rozprowadzić na omlecie. Truskawki przekroić na połowę i rozłożyć koliście na omlecie. Banana pokroić w plastry, lekko

Kulinarny karnet Christophera
MaZurKoWe MaLiNoVe LoVe 248

dżemu żurawinowego  Suszone owoce żurawiny  liofilizowane lub świeże owoce maliny i truskawki Polewa z białej czekolady: 80 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 1 tabliczka białej opcjonalnie - odrobina czerwonego barwnika Przygotowanie : • tortownicę o średnicy 24 cm. Wykładamy papierem  • ze składników na spód zagniatamy ciasto, owijamy folią spożywczą i wkładamy na około 45-60 minut do lodówki

Luźna Kuchnia
Frulove mus bananowy / truskawkowo-jabłkowy – SFD 110

okazji pamiętajcie, że z kodem „candypandas” macie 10% rabatu na zakupy online w sklepie SFD. Nazwa: mus owocowy truskawka-jabłko / bananowy Firma: SFD Skład: Truskawka-jabłko – truskawki (60%), przecier jabłkowy (20%), substancja słodząca: erytrytol, woda, błonnik cytrusowy, koncentrat soku z truskawki, koncentrat z czarnej marchwi, aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, substancja słodząca: sukraloza. Banan – puree bananowe(...)Wersja truskawkowa ma nieco bardziej wodnistą konsystencję i wiele małych pesteczek truskawek. Oba musy mają w sobie coś „Kubusiowego”, delikatnego, lekkiego i bardzo wciągającego. Bananowy jest zdecydowanie słodszy. Ocena: Osobiście pokochałyśmy te musy, bo jest to lżejsza wersja dżemów/frużelin/konfitur. Elegancko sprawdzają się przy deserach, ciastach oraz jako dodatek do owsianki czy gofrów/naleśników. Jak macie ochotę

Candy Pandas
Bezglutenowe czekoladowe placuszki z migdałami, truskawkami i sosem czekoladowym 191

gram jogurtu naturalnego  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko  1 łyżka kakao  szczypta soli  migdały w płatkach  olej rzepakowy do smażenia Dodatkowo: truskawki sos czekoladowy mięta do dekoracji  Sos czekoladowy: 1 łyżka kakao  2 łyżki cukru  1/2 szklanki mleka  2 łyżki masła  Składniki na sos czekoladowy gotuję w garnuszku(...)składników. Rozgrzewam olej na patelni i nakładam na nią kilka niewielkich porcji ciasta. Każdy z placuszków posypuję płatkami migdałów, następnie kiedy jedna ze stron się zarumieni, wówczas przekładam na drugą. Placuszki smażę po 1-2 minuty z każdej strony. Usmażone placuszki przekładam na talerz. Podaję z truskawkami i sosem czekoladowym.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
TORT CZEKOLADOWY Z OWOCAMI 428

łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu wanilii Frużelina: 250g owoców lata ( truskawki,maliny,jagody,czereśnie itp.) 1 ½ łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości gorącej wody ½ szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 1 łyżce wody Dodatkowo: dowolne owoce do dekoracji Wykonanie: Ciasto: składniki powinny mieć temperaturę pokojową w misce lekko roztrzepujemy jajka, dodajemy mleko

Słodkie zapomnienie
Ciatka z kakao i liofilizowanymi owocami (ananas, truskawka) 169

łyżeczki soli Dodatkowo: 80g liofilizowanych ananasów 80g liofilizowanych truskawek  Masło/margarynę utrzeć z cukrem i solą do puszystości. Miksując - dodać jajka. Na końcu wsypać kakao oraz mąkę połączoną  z sodą i proszkiem do pieczenia. Owoce lekko pokruszyć  i wmieszać do jednolitej masy.  Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dość mocno spłaszczyć

Di gotuje