Czas czytania: 2 min Kolejna propozycja na smaczne mini serniczki. Przygotowane na spodzie z dodatkiem ciemnej czekolady , a w śmietankowej masie ukryta jest niespodzianka, a właściwie
SprawdzonaKuchnia.plcukrem wanilinowym Delecta , z galaretką, na koniec wsypać zamrożone wiśnie bez pestek i tężejącą masę wylać na masę kawową, schować do lodówki do stężenia do wysokiego naczynia dać serek mascarpone, zimną śmietanę, wsypać galaretkę cytrynową i ubić mikserem z 4-5 minut krem rozsmarować na serniku, trochę zostawić do nałożenia do szprycy i na kremie zrobić dekorację przy rancie posypać(...)smak przypomina nam lato .... i już robi się weselej i optymistyczniej widzi się świat za oknem........dziękuję Delecto że mam przyjemność wypróbować te pyszne dodatki do wypieków ciast, deserów różnych
W Mojej Kuchni Lubiękońcu do masy jajecznej dodać przesianą przez sitko mąkę. Wymieszać najlepiej drewnianą łyżką lub szpatułką. Formę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piekarnik nagrzać do 170'C. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut, do tzw. "suchego patyczka". Biszkopt wyjąć z piekarnika i zrzucić na podłogę z wysokości kolan. Biszkopt najlepiej(...)przelać do okrągłej formy wyłożonej folią spożywczą, wstawić do lodówki na około 4-5 godzin. Krem śmietankowy ( przepis tutaj ): Składniki: * 150 ml schłodzonej śmietany kremówki 36% * 120 g serka mascarpone * 10-12 g cukru pudru Wykonanie: Do miski wlać śmietanę, wymieszać mikserem. Na początku na najmniejszych obrotach miksera, potem zwiększyć jego obroty. Kiedy śmietana lekko się ubije, ale będzie
Zrób to smaczniesztywno. Dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka. Do puszystej masy jajecznej dodajemy w dwóch turach przesianą mąkę z kakao oraz proszkiem do pieczenia i olej. Mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do foremki/tortownicy (ok. 23 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w 170 st. C. Upieczony biszkopt odstawiamy do wystudzenia a następnie przekrawamy na trzy blaty. Biszkopt(...)miksujemy na gładki krem. Masę dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy posiekane orzechy oraz czekoladę. składniki na krem czekoladowy do obłożenia: 125 ml śmietanki kremówki 30 % 125 g serka mascarpone 1 i 1/2 łyżki cukru pudru 100 g czekolady gorzkiej wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej o odstawiamy do lekkiego przestudzenia (ma być lekko ciepła i płynna). Śmietankę ubijamy
Domowy Smak JedzeniaWitajcie w Nowym Roku! Kapkę z poślizgiem wchodzę w ten 2018, ale za to witam Was najbardziej słodko jak umiem :) Ciasto proste, względnie szybkie do przygotowania. Pełnie słodyczy i chrupkości batoników Lion ;) Polecam wykorzystać wersję Lion peanut- masa wtedy fajnie chrupie i ma delikatny orzechowy posmak. Ze zwykłymi batonikami też wyjdzie ;) Polecam! Blacha 20x30cm Normal 0 21 false false false(...)theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki : duże opakowanie herbatników ( ok.56 sztuk herbatników) 1 puszka masy krówkowej ( 400g) Składniki na masę z batonikami Lion: 750g serka mascarpone 150ml śmietany kremówki 4 łyżki cukru pudru 5 batoników Lion peanut Składniki na masę śmietanową: 350ml śmietany kremówki 36% Śnieżka 1 – 2 łyżki cukru pudru- opcjonalnie starta ciemna
Czerwona Porzeczkakrem z konfiturą truskawkową. Przełożone i schłodzone ciasto przekroiłam pionowo na 2 połówki, a następnie każdą połówkę przekroiłam skośnie. Przekrojony tort wygląda jak pacyfka ;) Zamieniając połówki miejscami (prawą na lewą stronę, lewą na prawą stronę) i lekko rozsuwając przecięte części, uzyskałam kształt motyla. Każdy z 4 kawałków obłożyłam kremem z mascarpone i śmietany kremówki z dodatkiem fioletowego barwnika w żelu(...)tortu oraz dekorację na łączeniu tortu z podstawką wykonałam z użyciem worka cukierniczego oraz jednej tylki – Wilton nr 16. Pozostałe części skrzydeł wykonałam z wykorzystaniem takiego samego kremu z mascarpone i śmietany kremówki, połączonego z różnymi barwnikami (niebieskim, różowym i różowym wymieszanym z fioletowym). Dwóch ostatnich kolorów użyłam również do wykonania małych ozdobnych kwiatuszków na dolnej części tortu. Na koniec
Trzeci talerzNo to serwuję znowu bezę, ostatnio przygotowałam ją na urodziny mojej siostry i zaczęły się ciągłe pytania kiedy zrobię drugą. Zostały białka więc zrobiłam inną ale
Niezły Młynekśrednicy 16 cm) Biszkopt - 2 puszki czerwonej fasoli - 2 duże banany - 3 jajka - 2 łyżki kakao - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 2 łyżki miodu lub innego słodzidła Masa - 250 g serka ricotty/twarogowego - 2 łyżki jogurtu greckiego (gdy nasz ser nie jest zbyt gęsty jogurt można pominąć) - 2 - 3 łyżki ksylitolu lub innego słodzidła - 1- 2 łyżki kakao Polewa(...)ciasta. Przykrywamy drugim i delikatnie smarujemy wierzch oraz brzegi. Polewa W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę oraz olej kokosowy. Polewamy nasze ciasto. Kiedy polewa delikatnie przestygnie z pozostawionej białej masy robimy dekoracje. Tort najlepiej smakuje schłodzony przez kilka godzin w lodówce. Do zrobienia ciasta warto użyć dobrego jakościowo kakao oraz czekolady. Zamiast zwykłego sera lub ricotty można użyć mascarpone
Health-Fit-LifeJuż niemal pół roku temu Oluś kończył swoje 5 lat. Nijak nie mogłam się zabrać za przepis, tłumacząc sobie, że te zdjęcia to takie na szybko
Kuchnia w czekoladziezimno przygotowany na powitanie J Nowego Roku. Delikatny biszkopt a na nim pierwsza warstwa z białego sera połączona z mocnym espresso. Kolejna nieco delikatniejsza przygotowana z serka Mascarpone z dodatkiem cappuccino. Ostatnia warstwa to bita śmietana o smaku likieru kokosowego. SKŁADNIKI (tortownica 21 cm) Biszkopt 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru(...)cukru pudru 3 łyżki espresso rozpuścić w ¾ szklanki wrzącej wody i pozostawić do wystygnięcia **2 łyżki żelatyny rozpuścić w ¾ szklanki wrzącej wody i pozostawić do wystygnięcia Sernik cappuccino 250 g Mascarpone 3 łyżki cappuccino w proszku (ja użyłam o smaku waniliowym) 1-2 łyżki cukru pudru **1 łyżkę żelatyny rozpuścić w 1/2 szklanki wrzącej wody i pozostawić do wystygnięcia Bita Śmietana
RAROSSABeza. Dla jednych nic prostszego, a dla drugich zmora i powód do utrapienia. Do niedawna byłam w tej drugiej grupie, aż w końcu po kilku nieudanych
Kuchnia w czekoladziePrzyznam, że tiramisu robiłam pierwszy raz choć jadłam je razy kilka. Była niedziela przed południem i się zabrałam w trakcie robienia obiadu za to włoskie
Kubki smakuPyszny, rozpływający się w ustach sernik na spodzie z ciasteczek Oreo z owocami i białą czekoladą. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na spód na
My Culinary ArtDwie osoby mają urodziny w tym samym czasie? Smok prezentuje rozwiązanie tego problemu: niebiesko-zielony tort na podwójne urodziny. Dlaczego taka kolorystyka? Jedna z osób lubi
Bardzo Gruby SmokKrzyczą, że się kończą (!), więc na bezę z truskawkami to już ostatnia chwila. Aczkolwiek z każdymi innymi owocami sezonowymi beza będzie rewelacyjna! Sekret tkwi tak naprawdę
gutfut