ciasto z serkiem mascarpone - 5160 przepisów (strona:288/344)

Szarlotka z połówkami jabłek 486

moja ulubiona wersja). Wyjmujemy z lodówki jedną część ciasta i wylepiamy nią dno blachy wyłożonej papierem do pieczenia (ok. 23×33 cm). Na cieście układamy jabłka (wyciętymi gniazdami nasiennymi do dołu). Drugą część ciasta wałkujemy (podsypując mąką) na wielkość blaszki i układamy na jabłkach (najłatwiej rozwałkować na papierze, przełożyć ciasto papierem do góry, a następnie zdjąć papier). Dociskamy delikatnie(...)pozostało z ciasta. Pieczemy około 50 minut w 180°C (170°C z termoobiegiem). Gdyby po upieczeniu na w formie ciasta zebrał się sok z jabłek, należy go delikatnie wylać, gdy ciasto będzie jeszcze gorące. Gdy jabłecznik wystygnie, posypujemy go cukrem pudrem. Szarlotka najlepsza jest w dniu pieczenia (polecam podawać na ciepło!) – na drugi dzień ciasto traci kruchość. Zobacz

Poezja smaku
Tiramisu malinowe 119

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

królestwo garów
Pavlova z mango 71

Czas czytania: 4 min Na początek muszę to napisać, Pavlova z mango jest obłędna !!! Osobiście nie jestem największą fanką bezy, ale przyznaję, ta jest wspaniała. Może

SprawdzonaKuchnia.pl
Torcik bezowy z kremem śmietanowym i lemon curd 111

Czasem są takie jesienne dni kiedy wypada je osłodzić, najlepiej aromatyczną herbatą i kawałkiem  pysznego ciasta, ten duet doda energii i poprawi humor . Delikatny jak chmurka z warstwą słodko-kwaśnego kremu śmietanowego i lemon curd który doskonale równoważy bezowe   blaty, choć słodki to orzeźwiający. Taki torcik podajemy od razu po przełożeniu .  Blaty można upiec dzień wcześniej(...)białek dużych jaj 25 dag   drobnego cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 pełna łyżeczka mąki ziemniaczanej Krem śmietanowy: ½ litra śmietany kremówki 25 dag mascarpone 2 łyżki lemon curd 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 2 łyżki lemon curd 2 łyżki prażonych migdałów lub wiórek kokosowych Plasterki cytryny do dekoracji Sposób przygotowania: Białka jaj o temperaturze pokojowej ubijamy

Wanilia i Kardamon
Fit tort Snickers 95

Pyszny, słodki, ale przy okazji pożywny i pełen "dobrych" kalorii torcik Snicker. Przepis znalazłam na Istagramie, ale nieco go przerobiłam. Oryginalny przepis możecie znaleźć tutaj: 

Healthy food explorer
Sernik pomarańczowo-piernikowy 65

Czas czytania: 2 min Sernik pomarańczowo-piernikowy Sernik na święta powinien być i nie wyobrażam sobie świąt bez niego! Nieważne czy będzie to sernik z musem

SprawdzonaKuchnia.pl
Tiramisu made by MP. 299

Po długiej nieobecności związanej z dodatkowymi obowiązkami i brakiem czasu na cokolwiek powracam do Was kochani z pysznym deserem -tiramisu.  chciałam zrobić je oryginalnie, ale

Malinowe Pocałunki
KREM DYNIOWY O SMAKU KAWOWYM 149

Dziś namawiam was do spróbowania oryginalnego, jesiennego deseru z moim ulubionym warzywem tego sezonu- dynią, którą lubię przygotowywać zarówno na słono, jak i na słodko. To

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Biała Dama - sernik z białej czekolady bez pieczenia, bez mąki i jajek 1072

Dziś zapraszam na pyszny sernik z białej czekolady z dodatkiem świeżych malin, które oczywiście możecie zastąpić borówkami lub truskawkami - bez dodatku mąki i jajek, bez konieczności

My Culinary Art
Top 15 ciast na Święta Bożego Narodzenia 151

domowym kremem budyniowym i podprażonymi wiórkami kokosowymi. Ciasto jest proste do przygotowania i bardzo smaczne!  11. Ciasto „FIONA” to czerwona wersja wypieku o wdzięcznej nazwie „SHREK” 😊 Typowy przekładaniec, który składa się z biszkoptowego spodu, budyniu przygotowanego na soku owocowym, ubitej śmietany, delicji i wierzchu z galaretki. 12. 3 BIT to popularne ciasto na zimno przełożone herbatnikami, masą kajmakową, budyniem(...)śmietaną. Łatwe do przygotowania i bardzo smaczne. Ciasto 3 BIT wbrew pozorom nie jest zbyt mocno słodkie w smaku, ponieważ krem budyniowy idealnie komponuje się z pozostałymi warstwami. Najlepiej smakuje w dniu przygotowania 😃 13. Tort bezowy przełożony kremem śmietanowym na bazie ubitej śmietany 30% i mascarpone oraz musem truskawkowym.  14. Brownie nadziane malinami.   Jeżeli jesteście wielbicielami mocno czekoladowych

Ugotować
Jadalna ziemia! Pyszny deser brownie z bananami! 143

Deser jadalna ziemia, ale to brzmi hahaha! Ale wymyśliłam ten deser trochę przypadkiem, kiedy został mi kawałek brownie i zastanawiałam się jak go wykorzystać? Pamiętam jak

SMYKWKUCHNI
Puszysty Serniczek Z Musem Nektarynkowym Na Zimno 290

Na takie upały to tylko taki serniczek mi był na myśli, więc wieczorkiem weszłam do kuchni troszku po miksowałam i gotowe :D Jest pyszny, lekkie jak

Gotowanie...to proste !
Marchewkowe muffiny z jagodami Goji, chałwowym kremem i świeżym granatem 264

ujawnia dopiero, gdy podziałamy na nie podwyższoną temperaturą. Ja zawsze najpierw je sparzam, a potem mogę zajadać się nimi bez końca! Do sałatek, jogurtów, kasz, na samo lub do ciasta.  Stąd też pomysł na muffiny. Tradycyjne marchewkowe ciacho zmodyfikowałam dodając do niego jagód Goji i ułożyłam do małych silikonowych foremek. Podałam z kremem chałwowym, świeżymi owocami granatu i świeżą(...)minut.  Muffinki zaraz pójdą do pieca... Takie piękne i rumiane po upieczeniu!   A na dopełnienie słodkości - krem chałwowy  Czego będziemy potrzebować?  - 250 g serka mascarpone - 200 ml śmietanki mocno kremowej - najlepsza tortowa 36% - 300g chałwy sezamowej o smaku waniliowym Śmietankę ubić z mascarpone.  Dodajemy pokruszona chałwę.  Łączymy mikserem na gładką masę

Sajkofanka smaku
TORT JAGODOWY 222

jajek / białka i żółtka oddzielnie 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 1 szklanka mąki pszennej ¹⁄₃ szklanki mąki ziemniaczanej szczypta soli KREM 500 ml śmietany 30% / mocno schłodzona 500 ml serka mascarpone / zimnego, z lodówki 4 płaskie łyżki cukru pudru ziarenka wyłuskane z 1 laski wanilii 2 pełne szklanki jagód (400 g) odrobina różowego barwnika spożywczego w paście lub w żelu(...)misie miksera i ubijamy do otrzymania gęstego kremu. Dzielimy na trzy równe części. Do ¹⁄₃ porcji kremu dodajemy odrobinę różowego barwnika spożywczego i mieszamy. PRZEŁOŻENIE : Na paterze umieszczamy pierwszy blat ciasta i nasączamy ¹⁄₃ ponczu. Wykładamy 1 szklankę jagód i rozprowadzamy je równą warstwą. Wykładamy ¹⁄₃ białego kremu i kładziemy kolejny blat. Nasączamy go, wykładamy pozostałe jagody i drugą porcję jasnego kremu. Kładziemy

cool and minty
TORT NALEŚNIKOWY Z MASKARPONE 134

 Lubię jeść torty, natomiast nigdy ich nie robiłam bo czuję że ich nie umiem robić, że są trudne itd  Dziś postanowiłam zrobić pierwszy raz

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania