ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:768/1704)

Torcik truskawkowy 171

Uwielbiam truskawki, świeże, pachnące soczyste owoce które można wykorzystać do wszystkiego! Na śniadanie, do obiadu, deser czy na kolację. Mogłabym je jeść przez cały rok, ale niestety zimą nie smakują tak dobrze. Dlatego trzeba korzystać dopóki można, dziś słodka propozycja na bardzo uroczysty deser. Zapraszam na Torcik truskawkowy.Składniki:4 białka3 żółtka150 g cukruŁyżka oleju60 g mąki pszennejdodatkowo(...)albo łyżką.Przelewamy d okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia, albo wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką/bułką tartą.Pieczemy około 40 minut w 180`C do zarumienienia się ciasta. Studzimy w formie.Truskawki myjemy, odrywamy szypułki i wrzucamy do blendera, zalewamy jogurtem i miksujemy na mus. W tym czasie do szklanki z letnią wodą wsypujemy żelatynę i mieszamy, następnie przelewamy

Słodkie Przyjemności
Idealne śniadanie 165

Przygotowanie : Marchewkę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, masło rozpuść. Wymieszaj jajka z sypkimi składnikami i połącz z marchewką i masłem. Powinno powstać gęste ciasto. Pancakes smaż na patelni bez tłuszczu. Możesz podać przyozdabiając owocami. Gotowe 😊 Dziękuję

Słodka Strefa
Kruchy placek ze śliwkami i budyniową pianką 235

cukrem pudrem. Ciągle miksując wsyp najpierw budynie, a następnie wlej cienką stróżką olej. Powstałą piankę wyłóż na podpieczonym spodzie, wyrównaj. Na piance ułóż owoce. Na wierzch zetrzyj, na tarce o dużych oczkach, pozostałe ciasto.   Placek włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. C i piecz około 30 minut

Z Kuchni Do Kuchni
Świąteczny sernik dyniowy z persymoną 135

Święta w niejednym domu. Świąteczny sernik dyniowy z persymoną Istnieje bardzo dużo wariacji sernikowych. Osobiście najbardziej smakuje mi sernik na kruchym cieście kakaowym. Dzisiaj jednak mam dla Was propozycję bardziej urozmaiconą. Co powiecie na sernik dyniowy z owocem kaki? Przyznam się Wam, iż po raz pierwszy w tym roku właśnie spróbowałam tegoż owocu. Jakoś nigdy wcześniej nie wpadł(...)ręce. Kaki jest słodkawe w smaku. Im dłużej potrzymamy je w temperaturze pokojowej tym słodszy będzie mieć smak. Owoc kaki bardzo fajnie skomponował się z masą serowo-dyniową, która to właśnie jest głównym elementem tegoż ciasta. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Świąteczny sernik dyniowy z persymoną Składniki. Spód

mecooks
Żytnie ciasto z jabłkami 118

wilgotne ciasto żytnie z dodatkiem mąki migdałowej i dużej ilości jabłek. Swoją strukturą przypomina nieco taki słodki chlebek z owocami i migdałami. Idealne do popołudniowej kawy. Mąka żytnia jest tutaj totalnie niewyczuwalna, pomimo jej użycia ciasto jest lekkie i smaczne. Jak dla mnie jest to już typowy jesienny przepis, który koniecznie musicie wypróbować! Składniki (na keksówkę

Mango Papaja
Pełnoziarniste gofry z gruszką i serem Brie 172

śniadanie. Mają jedną podstawową zaletę. Wszystkim smakują i nikt przy śniadaniu nie marudzi. Zazwyczaj podaje się je na słodko z owocami, dżemem lub bitą śmietaną. Od pewnego jednak czasu u nas serwowane są w wersji wytrawnej. Do przygotowania ciasta używam mąki pszennej pełnoziarnistej z dodatkiem soli i pieprzu. Podaję je ze świeżymi gruszkami i serem Brie oraz szklanką soku(...)czasu na przygotowanie i może być serwowane nie tylko w sobotę ale również w środę czy inny pracowity dzień tygodnia. Zrobienie ciasta to dosłownie kilka minut. W czasie gdy ono dojrzewa i rozgrzewa się gofrownica możemy pokroić owoce i ser, nalać sok do szklaneczek a nawet zrobić kanapki dla dzieci do szkoły. Pyszne zdrowe śniadanie nie musi się kojarzyć

Wiem co jem
RECENZJA PRODUKTÓW ZE SKLEPU ,,BEE” 96

wymagających intensywnej regeneracji! Targroch Żurawina suszona Żurawina jest bardzo smaczna, posiada bardzo dobrą jakość i smak. Cechuje się soczystą barwą i wspaniałym smakiem. Suszone owoce żurawiny można spożywać same lub jako dodatek do ciast, deserów, musli oraz sałatek. Nawet zwykły jogurt naturalny, do którego wsypiemy trochę suszonej  żurawiny, nabierze nowego, niepowtarzalnego smaku. Kulinarne zastosowanie żurawiny nie ogranicza się(...)Widocznie zauważyłam poprawę struktury i wyglądu moich włosów. Organic Shop Peeling do ciała soczysta papaja Peeling znajduję się w okrągłym plastikowym pojemniczku.Po odkręceniu wydobywa się przepiękny zapach słodkich soczystych owoców.Peeling jest bardzo delikatny, drobny. Dobrze nawilża i oczyszcza skórę. Dodatkowo oczyszcza nasze ciało, pozostawia fajny delikatny zapach na skórze. Delikatnie wspomaga złuszczanie martwych komórek naskórka oraz działa łagodząco

Podróż w kulinaria
Ciasto szpinakowe z truskawkami 200

podzielić na 2 równe części. 3. Warstwa truskawkowa: Galaretki rozpuścić we wrzątku, pozostawić do lekkiego stężenia. Truskawki umyć, pozbawić szypułek i pokroić na połówki. Owoce przełożyć do tężejącej galaretki i dokładnie wymieszać. 4. Składanie ciasta: Na pierwszy blat ciasta szpinakowego wyłożyć krem śmietanowy, wylać tężejącą galaretkę z truskawkami i wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik z jeżynami i czerwoną porzeczką 142

Pyszny sernik na lato z sezonowymi owocami jagodowymi, jeżyną i czerwoną porzeczką. Dodatek owoców możesz dowolnie modyfikować. Masa serowa jest idealna, owoce nie opadają na dno, a całość okolona chrupiącym kruchym ciastem. Sernik piecze się bardzo krótko, a przy tym nie rośnie, nie pęka i jest równy jak stół. Lepszej rekomendacji nie trzeba! Składniki na kruche ciasto(...)jeżyn 1 szklanka czerwonej porzeczki   Wykonanie: składniki na kruche ciasto: mąkę, masło i cukier umieścić w misie robota i zagnieść jednolitą kruszonkę, następnie dodać jajko i miksować, aż składniki połączą się w zgrabną kulę. Ciasto owinąć w folię spożywczą i na 30-60 minut umieścić w lodówce ciasto cienko rozwałkować i wylepić dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia oraz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mazurek wielkanocny z masą kajmakowo-malinową 107

Cukier puder – 80g Żółtko – 2 sztuki Sól – szczypta Składniki – masa kajmakowo-malinowa: Mleko skondensowane w puszce – 1 puszka Dżem malinowy – 200g Dodatkowo: suszone owoce (np. rodzynki), kandyzowana skórka z pomarańczy, orzechy, migdały, wiórki kokosowe. Wykonanie – ciasto: Miękkie masło połączyć z cukrem, mąką, solą i żółtkami, a następnie zagnieść i wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie rozwałkować

Kuchnia Bon Appetit
Ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką 228

Ciasta drożdżowe nigdy nam się nie znudzą. Najpyszniejsze są drożdżowe placki z owocami oraz strucle z różnymi nadzieniami.  Sezon owocowy trwa, więc szkoda byłoby zmarnować wspaniałą okazję do “wyczarowania”  czegoś pysznego na niedzielę. Zapraszam na puszysty drożdżowiec z truskawkami i kruszonką.  Ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką Składniki na ciasto: 500 gr mąki pszennej21 gr drożdży

Mia Cucina Sofieta
Bananowa chmurka 306

szklankach wrzącej wody. Wystudzić. Odłożyć do lodówki do lekkiego stężenia. Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół. Ananasy pokroić na cząstki. Banany wyłożyć na kruche ciasto, a na nie ananasy.  Gęstniejącą galaretkę wyłożyć na owoce, wstawić do lodówki, do całkowitego stężenia galaretki. Krem śmietankowy: 500 ml śmietanki kremówki 36% (dobrze schłodzonej) 250 g serka mascarpone zimnego 3 łyżki cukru(...)góry dnem, położyć papier, bezę rozsmarować na papierze. Pieczemy w 140 stopniach przez ok 60 minut. Beza powinna być chrupka, lekko popękana. Wystudzić. Zimną beze przekładamy na krem. Ciasto przechowujemy w lodówce. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Babeczki z gwiazdką – zdrowe słodycze na święta 162

Narodzenia, ale myślę że to w niczym nie przeszkadza. I tak są pyszne. Na zewnątrz chrupiące ciasto, a w środku miękkie, wilgotne nadzienie pachnące cynamonem i pomarańczą. Poezja! Takie babeczki to całkiem zdrowe i odżywcze słodycze (głównie ze względu na obecność suszonych owoców), dlatego możecie sobie pozwolić na małe co nieco. Szczególnie w czasie świąt, kiedy jak wiadomo można(...)foremki i ugniataj. Pamiętaj, żeby wyłożyć dno i boki. Przełóż foremkę do zamrażarki. Przygotuj nadzienie - drobno pokrojone owoce pomieszaj z cynamonem, skórką pomarańczową, miodem i powidłami. Nadziej każdą babeczkę 1-2 łyżeczkami nadzienia, ugnieć żeby było w miarę płasko. Wyjmij resztę ciasta z zamrażarki. Ponownie podziel na 12 części, każdą rozwałkuj. Wycinaj gwiazdki lub inne kształty. Przykryj każdą babeczkę

Powiedz dietom nie