Ależ się cieszę, że tak spodobał Wam się pierwszy przepis powstały w ramach cyklu NA SŁODKO ZE SWEET DECOR. Jesteście NAJ NAJ NAJ! Pamiętajcie, że tych
Ostra na SłodkoKruche ciasto, warstwa prażonych jabłek i pianka z białek z dodatkiem proszku budyniowego i oleju. Kiedyś piekłam to ciasto w wersji malinowej (zainteresowanych odsyłam do przepisu
Smaki Na TalerzuWracam po przerwie z przepisem na jagodzianki. Ale nie zwykłe jagodzianki, tylko takie, które rosną w nocy. To dla mnie świetny patent, bo ciasto nastawiam wieczorem
Mieszam w GarnkuPyszny delikatny i kremowy jak włoska panna cotta sernik, do którego potrzeba niewielu składników. Założę się, że wiekszość macie w swojej kuchni. Użyłam tu: kilku truskawek
Pełny talerzInspirację do wykonania tego ciasta znalazłam na stronie Przyślij Przepis . Baaardzo lubię ciasta z bananami, więc wiedziałam, że to będzie coś dla mnie. Troszkę miałam potknięć
Smaki Na TalerzuDziś zpraszam na kolejne pyszne ciasto. Tym razem tort z kremem kokosowym i truskawkami. Tort ten efektownie się prezentuje, a wcale nie wymaga wielu składników i
Healthy food explorerKiedyś ciasto drożdżowe było dla mnie największą zmorą – dziś darzę je największą miłością i gdybym tylko miała czas i możliwości codziennie przygotowywałabym z niego wypieki
Ostra na SłodkoCiasto Arbuz już chyba od 2 lat króluje na blogach kulinarnych. Dziś i u mnie zagości ten przepis – tym razem znów przygotowany przez mamę. Kto
Ostra na SłodkoDUPA PAWIANA – tak, właśnie pod taką nazwą w sieci krąży ten przepis. Przepis, który moja mama postanowiła wypróbować na tegoroczne Święta Wielkanocne, a który „
Ostra na SłodkoPlacek amerykański z jabłkami mógłby opisywać jesień. Tak smakuje jesień – jabłka i orzechy oraz rozgrzewający cynamon. Tak wygląda jesień – brązy przeplatane złotem. To nasza
niecodziennikparyMigdałowe ciasto z gruszkami pachnie cynamonem i orzechami. Wilgotny środek łączy w sobie miękkie gruszki oraz chrupiące orzechy i kawałki czekolady. Ciasto bardzo ładnie wyrasta, ma
niecodziennikparyWiosna za oknem zbliża się wielkimi krokami, więc i u mnie w kuchni ( a raczej na talerzach! ) coraz bardziej wiosennie! Zainspirowana kolejną już współpracą z marką
Ostra na SłodkoTo zdecydowanie będzie jeden ze smaczniejszych przepisów na blogu. Niesamowicie wilgotne ciasto kakaowe, masa budyniowa z dodatkiem mascarpone oraz orzeźwiająca, lekko kwaśna frużelina wiśniowa. Całość smakuje
Smaki Na TalerzuMoi Drodzy! Mam nadzieję, że zdrowie Wam dopisuje i zostaliście w domu. Wobec zagrożenia związanego z wirusem dbajcie o siebie po stokroć bardziej niż
Domowe ciastaChciałam wykorzystać bardzo dojrzałe banany, więc znalazłam przepis i raz dwa je zrobiłam. I już wiem że zostanie u nas na zawsze bo jest REWELACYJNE :) Na
Pani na deser