ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:182/1704)

ciasto lodowiec bez pieczenia 208

składniki: 375 ml mleka 4 żółtka 180 g cukru 1 budyń waniliowy 1 łyżka mąki orkiszowej lub pszennej 200 g masła, w temperaturze pokojowej 2 łyżki

Domowy Smak Jedzenia
Malinowa rozkosz wg Aleex 163

mrożonych) • cukier do smaku Sposób przygotowania: 1. Przygotować biszkopt według tego przepisu , ale z podaną w tym przepisie ilością składników. Piec 20 minut w temperaturze 175 stopni C. 2. Ciasto ostudzić na kratce. 3. Mocno schłodzoną śmietanę wlać do wysokiego naczynia. 4. Dodać cukier waniliowy i cukier puder. 5. Śmietanę ubić na sztywną masę. 6. Żelatynę rozpuścić w 1/5 szklanki(...)gorącą!) żelatynę, od razu zmiksować. 8. Śmietanę rozłożyć na biszkoptowym blacie. Wstawić do lodówki na kilkanaście minut. 9. Rozpuścić galaretki w 3 ½ szklanki wrzątku. 10. Do galaretki włożyć owoce (mrożonych nie rozmrażać). Jeśli owoce są kwaskowe, dosłodzić do smaku. 11. Tężejącą galaretkę z owocami wyłożyć na zastygniętą masę śmietanową. 12. Wstawić do lodówki. Kroić na porcje

W mojej kuchni
Migdałowe ciasto z czereśniami 144

targu jest ich całkiem sporo. Białe, czerwone i prawie czarne. Duże i małe. Słodkie lub trochę kwaśniejsze. Nie ważne jednak jakie, bo są najlepszymi owocami wakacyjnymi! Obowiązkowo musiałam zrobić z nimi ciasto, bo nie można się nimi ciągle zajadać w "czystej" postaci. Trafiłam na przepis z bloga Ogrody Babilonu, i chociaż moje nie wygląda tak samo, to było pyszne

Pasja Smaku
BISZKOPTOWY PLACEK Z JAGODAMI 161

hojnie koleżanka ) jako dopełnienie smaku! ❤ Składniki: 400 g mąki  6 jajek 200 g cukru 1 mały cukier waniliowy (16g) 150 ml oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia dowolne owoce ( u mnie jagody) Wykonanie: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania  dodajemy cukier i cukier waniliowy ubijając jeszcze jakiś czas. Następnie dodajemy(...)olej. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia. Przesypujemy do masy jajecznej i delikatnie mieszaj całość łyżką. Przelewamy na blaszkę wysmarowaną masłem i posypana bułką tartą lub mąką. Na ciasto wykładamy owoce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na ok. 30 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem

Walijskie Pichcenie
Maślane ciasto maślankowe ze śliwkami - bez miksera, porcja na dużą blachę 96

Ciasto z owocami najbardziej smakuje latem i wczesną jesienią. Wtedy(...)owoce są najsmaczniejsze i najpiękniej pachną. Ciasta z nimi upieczone są wtedy najlepsze. No tak, ale takie ciasta mają jedną wadę: zbyt szybko znikają. Dlatego postanowiłam upiec od razu na dużej blasze. Takiej, która jest na wyposażeniu piekarnika. Jedna z nich jest głębsza, więc doskonale nadaje się do pieczenia ciast. Ciasto ze śliwkami chodziło za mną od dłuższego czasu

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto kakaowe z malinami 185

Sezon na maliny ciągle trwa. Naszła mnie ochota na upieczenia prostego ciasta z tymi owocami. A tu znajdziecie przepis na jeszcze pyszniejsze ciasto  malinami. Składniki : 3 duże jajka 150 g masła 3/4 szklanki brązowego cukru 1 i 1/2 szklanki mąki 1 i 1/2 łyżki kakao łyżeczka proszku do pieczenia garść malin cukier puder do posypania Przygotowanie: Masło roztapiamy

Proste Potrawy
Kruche babeczki z morelami i bezami 253

szklanki cukru Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia i posiekać razem z zimnym masłem i cukrem. Dodać żółtka, śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Składniki można połączyć w malakserze. Ciasto włożyć do lodówki na 30 min, a po tym czasie rozwałkować. Wykrawaczką w kształcie kwiatka wycinać ciasteczka i umieszczać je w foremce na muffinki. Przed pieczeniem schłodzić i nakłuć widelcem(...)kawałki, zasypać cukrem i podlać wodą. Podgrzewać na małym ogniu i dusić, aż morele zaczną się rozpadać. Dodatkowo można zmiksować blenderem. Żółtka utrzeć z mąkami i dodać do ciepłych owoców. Postawić na mały ogień i podgrzewać, aż masa zgęstnieje. Nie gotować. Na końcu wrzucić kawałki masła i mieszać, aż się rozpuści i połączy z kremem. Gorący wylać na upieczone

https:KKuchniaMniam
CIASTO WIŚNIOWE NA GOFRACH – bez pieczenia! 191

już kilka tygodni temu i pokazałam je już Wam na facebooku, ale tak bardzo nam posmakowało, że przygotowałyśmy je drugi raz! Tym razem zdążyłam odkroić kilka kawałków do zdjęć! Ciasto jest bez pieczenia , co sprawia, że jest błyskawiczne do zrobienia. Zamiast herbatników albo biszkoptów na spodzie tym razem są tam jednak gofry ! Zachwycają i zaskakują! Pokryte delikatną, śmietanową masą(...)śmietana 30% – 650 ml * jogurt grecki lub naturalny gęsty – 400 g * cukier puder – 4 łyżki * żelatyna – 6 łyżeczek + 1/3 szkl gorącej wody * dżem wiśniowy z owocami – 750 g + 4 łyżeczki żelatyny SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Dżem podgrzewamy, wsypujemy 4 łyżeczki żelatyny i mieszamy do rozpuszczenia. Na dnie blachy układamy gofry. 6 łyżeczek żelatyny rozpuszczamy we gorącej

Ostra na Słodko
Smerfny sernik jogurtowy 131

Pyszny serniczek na bazie skyru o dużej zawartości białka oraz serka wiejskiego. Z kolorowymi galaretkami smakuje wyśmienicie. Przypadnie szczególnie dzieciom ze względu na kolory.  250

VioletoweKucharzenie
ODRYWANE BUŁECZKI Z DŻEMEM WIŚNIOWYM MOJEJ MAMY 132

hakiem ) gładkie, dobrze napowietrzone ciasto. Zakrywamy folią ( szczelnie ) i odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce. Kiedy podwoi objętość wyciągamy na obsypaną mąka stolnicę, ponownie zagniatamy. CAŁOŚĆ: Z wyrośniętego ciasta drożdżowego odrywamy małe bułeczki, spłaszczamy w dłoniach. Nakładamy porcję konfitury, dokładnie zlewamy, układamy na blasze wyłożonej papierem. Odstawiamy na ok. 20 minut. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w 180C na złoto(...)żelatyna – 5 g * cukier – 4 łyżki * sok z cytryny – 1 łyżka * mąka ziemniaczana – 1 łyżeczka rozpuszczona w 1 łyżce wody SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Żelatynę zalewamy 3 łyżkami wody, odstawiamy. Owoce zasypujemy cukrem, podgrzewamy, aż zaczną się rozpadać i puszczać sok. Dodajemy cytrynę, mąkę z wodą, mieszamy, zdejmujemy. Wrzucamy masę żelatynową, ponownie stawiamy na palnik i energicznie mieszamy ( uwaga! Nie możemy

Ostra na Słodko
Otrębowe batoniki z płatkami jaglanymi i jagodami Goji 200

łyżeczka mielonego lnu 1 łyżka miodu prawdziwego 50g czekolady mlecznej Daktyle i jagody goji przełożyć do miseczki, zalać wrzątkiem i pozostawić do wystudzenia. U mnie stały całą noc. Kiedy owoce napęcznieją wyjąć daktyle i zmiksować je blenderem razem z wodą, w której się moczyły. Do rozdrobnionych daktyli dodać płatki jaglane, otręby, sezam, len i miód. Na końcu wmieszać jagody(...)powierzchnię deską do krojenia. Piec w temperaturze 180*C przez 10min. Przestudzoną masę pokroić na batoniki. Jeden brzeg zatopić w roztopionej czekoladzie i odstawić do zastygnięcia. Smacznego :) Kategoria: Ciasta z owocami , Ciasteczka , DLA DZIECI , Na wynos , SŁODKO Tagged: czekolada , daktyle , jagody goji , len , otręby , płatki jaglane

https:KKuchniaMniam
Ciasto z brzoskwiniami i serem 136

Bardzo smaczne ciasto, puszyste, miękkie i delikatne. Jedliśmy je jeszcze cieple ;) Idealne do popołudniowej kawy czy herbaty. Myślę, że równie dobrze będzie smakowało z morelami czy innymi owocami. Polecam :) Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 200 g masła 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 250 g twarogu

Domowa cukiernia Ewy
Kruchy placek z gruszkami, aronią i bezową pianką 209

szklanki cukru pół szklanki wiórek kokosowych szczypta soli Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na kruche ciasto zagnieść na jednolitą masę. Blaszkę (20x20) wysmarować tłuszczem i obsypać mąką. Wykleić dno foremki ciastem i podpiec przez 15 minut w 170 stopniach. Gruszki obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w większą kostkę. Do rondla wlać szklankę wody, wsypać gruszki, aronię, cukier i chwilkę pogotować(...)podpieczony spód. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Dodawać stopniowo cukier, ciągle miksując, aż powstanie szklista piana. Następnie wsypać wiórki i delikatnie wymieszać.  Bezę wyłożyć na owoce. Piec 30-40 minut w 170 stopniach. Smacznego

na moim stole...
Galaretki z owocami 231

połowy. Wstawić do lodówki do czasu, aż galaretka lekko stężeje. Resztę galaretki trzymamy w temperaturze pokojowej. Uzupełniamy płyn w foremkach i ponownie wstawiamy do lodówki. W ten sposób owoce nie wypłyną do wierzchu i pozostaną na dnie, a po odwróceniu będą na górze. Kiedy galaretki zaczną gęstnieć, do każdej foremki wcisnąć po biszkopcie. Odstawić do całkowitego stężenia, a następnie(...)Woda może sięgać jedynie do wysokości galaretki, nie może zamoczyć biszkoptu. Tym sposobem galaretka łatwo wyjdzie z foremki. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Bez pieczenia , Ciasta z owocami , Desery , Dla dzieci Tagged: galaretka , jagody , maliny

https:KKuchniaMniam
Malinowa rozkosz bez pieczenia 11035

Malinowa rozkosz bez pieczenia, czyli pyszne ciasto w kilka minut ;) Malinowa rozkosz bez pieczenia – Składniki: ok. 120g herbatników 400g malin mrożonych 100ml syropu malinowego 1

Kulinarne Przeboje
Coxinha - brazylijskie udka kurczaka 723

Coxinha to inaczej brazylijskie pierożki z ciasta przyrządzanego na bazie bulionu z kawałkami kurczaka i serkami śmietankowymi. Są trochę pracochłonne ale w smaku i wyglądzie są

Niezły Młynek

Proponowane wyszukiwania