10 pokarmów, które powodują że twoje zęby są żółte. Czyli jak mieć zawsze białe i lśniące zęby. 198D ziś podzielę się z wami rewelacyjną ciekawostką na temat białego uśmiechu. Jak należy dbac o zęby, aby nie były żółte. Z najdziecie poniżej listę 10
IzaGotuje
Sernik czekoladowa chmurka (bezglutenowy) 239Uwielbiamy serniki. Pieczone, na zimno, z owocami, z bakaliami, z galaretką... Opcji jest wiele :) A u nas na stole ostatnio królują serniki czekoladowe. Jednym z nich chcemy się podzielić, bo jest po prostu obłędny w smaku, Delikatny, słodki, ale nie mdły i niesamowicie puszysty. Naprawdę warto go zrobić! :) Nie zawiera w swoim składzie mąki, więc nadaje się dla bezglutenowców(...)masy serowej i delikatnie mieszamy. Całość ostrożnie wylewamy na ciasteczkowy spód. Wstawiamy do piekarnika. Na dnie ustawiamy blachę z gorącą wodą. Zapobiegnie to nadmiernemu rośnięciu, ale również pękaniu ciasta. Ciasto pieczemy przez 1 godzinę. W połowie czasu zmniejszamy temperaturę do 160 stopni. Po godzinie wyłączamy piekarnik zostawiając sernik w środku na minimum kolejną godzinę lub do całkowitego wystygnięcia. Będzie
Kuchnia od dwojga
Gorzkie czekolady 70% - Manufaktura Czekolady 162Dawno nie było u nas żadnej recenzji czekolady, więc nadrabiamy. Te tabliczki otrzymałyśmy w prezencie od naszego wiernego czytelnika Michała za co ogromnie dziękujemy <3
Candy Pandas
Tort rabarbarowy 177Zawsze myślałam, że rabarbar to owoc. Kojarzył mi się z kompotem albo drożdżówkami. Jednak to nie owoc a warzywo i obecnie możemy przebierać w różnorodnych przepisach z jego zastosowaniem. Sam w sobie ma bardzo mało kalorii (tylko 9g/100g) i zawiera bardzo dużo błonnika co może polepszyć perystaltykę jelit. Dodatkowo rabarbar to źródło witaminy C, E, A oraz zawiera bardzo dużo(...)wraz z wskazówkami na opakowaniu dodając połowę przeznaczonego do tego mleka. Musisz jednak uważać by nie powstały grudki dlatego warto jest to dokładnie pilnować i cały czas mieszać. Kiedy ciasto się upiecze na górę wylewamy przygotowany wcześniej rabarbar i odstawiamy do ostygnięcia i czekamy aż masa się zetnie. Następnie zalewamy budyniem i dekorujemy ubitą śmietaną z cukrem
wysmienity
Dyniowe gniocci ze szpinakiem 254W ostatnią sobotę pojechaliśmy z dziećmi na podwarszawską Farmę Dyń. Wróciliśmy obłowieni w dynie i trzeba było coś z nimi zrobić. Oczywiście, Karolina miała pomysł
Kulinarne Inspiracje
Babeczki drożdżowe z jagodami. 205Tak naprawdę miały być z truskawkami, ale świeże jagódki tak mnie zaczarowały, że nie mogłam się im oprzeć. I dobrze!!! Bo wyszły o
Rozpustne gotowanie
Pascha wielkanocna 439Pascha wielkanocna przygotowana z własnego sera. Jeśli nigdy nie jedliście paschy to spróbujcie sobie wyobrazić bardzo delikatną masę z aromatem wanilii, migdałów i skórki pomarańczowej. To
Poezja smaku
Dieta niskobiałkowa - co warto o niej wiedzieć? 138O diecie niskobiałkowej słyszymy rzadko. Częściej spotykamy się z określeniem diety bogatobiałkowej, uwielbianej przez osoby odchudzające się i aktywne fizycznie. Tymczasem to właśnie niskobiałkową dietę może
Kuchnia MagdaLeny
Sernik z brzoskwiniami 193też tym razem zaserwowałam sernik z brzoskwiniami w białej galaretce. Możecie ją oczywiście zamienić na brzoskwiniową, ale biała, a raczej przejrzysta, ma ten urok, że ładnie eksponuje owoce. SKŁADNIKI 1 kg sera twarogowego z wiaderka 125 g masła 180 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 40 g kaszy manny skórka starta(...)godziny. Uwagi: Aby galaretka mi nie "uciekła", to boki sernika zabezpieczam zgiętą na pół folią spożywczą, którą dodatkowo umacniam zakładając obręcz z formy. Gdy galaretka już stężeje na cieście, zdejmuję obręcz i delikatnie odklejam folię
Passions hobbies life
RESTAURACJA "ZIELONE SŁONIE - FUZJA SMAKÓW", POZNAŃ. 225przytulne miejsce, wprawia w stan odprężenia i pozytywnie nastraja. Z pewnych względów zrezygnowałam z mięsnych dań i poprosiłam o wersję wegetariańską - dokładnie pescowegetarianizm - z możliwością jedzenia ryb i owoców morza (nie dociekajcie, dlaczego). Jako preludium podano amouse bouche, czyli mus z gęsi, natomiast mnie uraczono tatarem z łososia. Był odpowiednio zharmonizowany, przypadł mi do gustu, choć w rzeczywistości(...)bezapelacyjnie! Sernik z mascarpone, puree z malin, z czekoladową kruszonką, skropione wszystko oliwą miętową. Właśnie ta oliwa to dla mnie fenomen. Bardzo aromatyczna i rzeczywiście, świetnie pasowała do słodkiego ciasta. Sernik rozpływał się w ustach, a z dodatkiem malin i czekolady... Nic, tylko rozkoszować się i odpływać w niebyt. Po tych wszystkich kulinarnych wspaniałościach, po tej uczcie dla zmysłów, szefowie
W kuchni Karmel-itki
Koktajl truskawkowo-bananowy 107Cześć! No to sezon truskawkowy uznaję za otwarty ! Jupiii!!!! Kocham truskawki pod każdą postacią. Najsmaczniejsze są takie rwane prosto z krzaka, skąpane i rozgrzane w słońcu
Pieprzyć z Fantazją
Słodkie placuszki twarogowe 17719.01 .2019 Magda Gdy raz zrobicie te mięciutkie, puszyste, pachnące wanilią twarogowe placuszki już będziecie wiedzieć co zrobić na słodkie śniadanie, obiad czy podwieczorek. Są niesamowicie
Smaczna Strona
Mrożone muffinki truskawkowo - orzechowe 203Muffinki bez pieczenia, bardzo orzeźwiające, a przy okazji pełen pysznych składników. Wegańskie, bez cukru, mleka i mąki. Po prostu doskonała orzeźwiająca przekąska. W składzie same
Healthy food explorer
LIMONKOWE MASCARPONE Z OWOCAMI EGZOTYCZNYMI 221Kolejna propozycja zaczerpnięta z książki kucharsko-lifestylowej, Z miłości do smaku , (wyd. Carrefour Polska). którą kilka miesięcy temu polecałam Wam na blogu. Wypróbowałam z niej
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
RACUSZKI DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI,ŚMIETANĄ I CYNAMONEM 238Złota polska jesień;-) Za oknem słońce i złocisto - brązowe drzewa. Pięknie. Te piękne drzewa obdarzyły nas pysznymi jabłkami. Trzeba więc je wykorzystać. Proponuję racuszki drożdżowe z
potrawyregionalne
Tydzień włoski w LIDL Polska od 19 pazdziernika – DOLCE VITA w zasięgu ręki 202Włochy , tak cudownie rozciągnięte geograficznie, jako jedyne chyba państwo oferują sobą wszystko, co człowiek mógłby sobie wyśnić. Swoim magnetyzmem, radością i gwarem, przyciągają rzesze ludzi spragnionych
Z Kuchni Do Kuchni
Pavlova z truskawkami i borówkami. 251Pavlova z bitą śmietaną, truskawkami i borówkami jest deserem nie tylko pięknym ale również smacznym, którego smak się długo pamięta. Moja wczorajsza pavlova zniknęła w ciągu
W kuchni u Moniki
Jak smacznie pożegnać 2014 rok? Specjalne dla Was 55 najlepszych przepisów na Sylwestra i Karnawał! 1514Jakie plany na Sylwestra? Organizujecie domówkę lub wybieracie się do znajomych? Podpowiem Wam co przygotować dobrego, aby zachwycić gości! Przepisów jest wiele, każdy znajdzie coś dla
Moja smaczna kuchnia