ciasto z orzechami - 14811 przepisów (strona:341/988)

Nie Lada Restobar - nowoczesny bar mleczny 112

Kocham takie połączenia słodko-słone, serowo-owocowe, to jest po prostu mój smak. Z przyjemnością przyrządziłabym coś takiego w domu. Wspaniały ciągnący się ser, naprawdę kruche ciasto i słodycz gruszki, winogron i orzechów skąpanych w miodzie. Mogłabym jeść i jeść bez końca. Naprawdę wspaniałe rozpoczęcie posiłku! 👉 Danie rybne - Grenadier/lekkie curry/warzywa/czarny ryż/żel z pomarańczy   Bardzo dobrze skomponowana, lekka kompozycja

Cooking Monster
Brownie z orzechami włoskimi 148

czekoladami - do rozpuszczonego masła z czekoladami dodaj mleko - jaja roztrzep z erytrolem/cukrem - wszystkie składniki następnie wymieszaj ze sobą - masę przelej do foremki wysmarowanej masłem i dodaj orzechy włoskie, przykrywając je również masą ciasta - piecz temperaturze 170 stopni ok.50 minut SMACZNEGO

MintTaste
Pomarańczowiec z brzoskwiniami 153

Bardzo wilgotne ciasto, o intensywnym zapachu pomarańczy. Przełożone kremem budyniowym z kawałkami brzoskwiń. Składniki: pomarańcze 4 szt, orzechy włoskie mielone 1 szklanka, biszkopt (składniki na jeden biszkopt): jajka 4 szt, cukier 3/4 szklanki, kakao 1 łyżka, bułka tarta 5 łyżek, mąka pszenna 2 łyżki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, 1 część pomarańczy, 1 część orzechów, masa: mleko 500 ml, budyń(...)dodajemy cukier i miksujemy. Następnie stopniowo dodajemy po jednym żółtku. Do masy jajecznej dodajemy 1 część lekko odciśniętych pomarańczy oraz  1 część zmielonych orzechów, na koniec dodajemy suche składniki i mieszamy do połączenia. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i pieczemy w 180 st.C przez 45-60 min. Do suchego patyczka. W ten sam sposób pieczemy

kulinarne odsłony pati
Miękkie pierniczki kokosowo-jaglane w czekoladzie (gluten free) 144

cukru i przełożyć do miski. Ciepłą masę dokładnie wymieszać (najlepiej za pomocą dłoni) z mąką, wiórkami, jajkiem, kakao, cynamonem, goździkami oraz proszkiem do pieczenia. Z powstałego ciasta należy uformować kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę (bez spłaszczania) umieścić na blasze wysłanej papierem do pieczenia - zachowując około 3 cm odstępy. Pierniczki piec w rozgrzanym piekarniku przez około 18 minut

Di gotuje
Przepis na udane kluski śląskie 266

ilości ile było ziemniaków). Następnie dodać jajko oraz wyjęte ziemniaki, dodać szczyptę soli i wyrobić gładkie ciasto. Uformować w kulę. Z masy ziemniaczanej odrywać po kawałku ciasta, formować w dłoniach kuleczkę wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczyć i zrobić kciukiem wgłębienie na środku. Gotowe kluseczki odkładać na bok. W większym garnku zagotować wodę, posolić jak na pierogi. Zmniejszyć ogień, włożyć porcję

Moja Książka Kucharska
ŚWIĄTECZNE KRUCHE CIASTECZKA Z MARMOLADĄ 112

szklanki mąki pszennej * 2 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany * 125 g masła * 1 jajko * 2 łyżki cukru pudru * szczypta soli * marmolada wieloowocowa na nadzienie (użyłam  Orzech ) Wykonanie: Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkować bardzo cienko, na około 3 mm. Foremkami w kształcie gwiazdek (potrzebne są foremki gwiazdki

Zrób to smacznie
Racuchy z marchewki 184

małych oczkach tarki jarzynowej, orzechy posiekać mąkę z proszkiem i sodą połączyć z rotrzepanymi jajkami, ze startym serem, z solą i pieprzem. Dodać marchewkę i orzechy, wymieszać całość smażyć niewielkie porcje ciasta na głębokim tłuszczu usmażonje racuchy odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu podawć na ciepło z cukrem pudrem. Same też wspaniale smakują

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kokosowe ciasteczka z białą czekoladą i cynamonem 146

składniki suche.  Następnie wsypać wiórki, a na końcu wmieszać uprzednio posiekaną (ale nie na drobno!) białą czekoladę.  Całość połączyć - najlepiej za pomocą dłoni. Z ciasta formować kulki o wielkości sporego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Piec do około 15 minut w 180 stopniach. (Ciasteczka powinny być delikatnie zapieczone i początkowo

Di gotuje
Kruche Ciasteczka Z Tahini I Orzechami / Bez Jajek 126

szkl mąki 1/2 szkl tahini 120 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szkl cukru jedna, mała garść posiekanych niezbyt drobno orzechów włoskich (można pominąć) 1. Wszystkie składniki zagniatamy razem ze sobą. Konsystencja ciasta jest lekko sypka, ale musi się dać zagnieść w kuleczkę wielkości orzecha, jeśli były by lekkie problemy z uformowaniem kuleczki, to możemy dodać odrobinę mleka/wody

Gotowanie...to proste !
Chrupiące ciasteczka jaglane z kakao i białą czekoladą 125

masło/margarynę, mąkę, cukier, kakao oraz jajko należy umieścić w misce i dokładnie połączyć za pomącą dłoni. Na końcu do masy wmieszać posiekaną czekoladę. Z ciasta formować kulki o wielkości sporego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę spłaszczyć i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Piec około 18 minut w 180 stopniach. (Ciasteczka powinny być lekko zapieczone.)   Płatki jaglane

Di gotuje
Chocolate Crinkles, czyli popękane ciasteczka czekoladowe 139

wsypać mąkę uprzednio przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać na jednolitą masą i porządnie (!) schłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny. Po tym czasie z ciasta uformować kulki o wielkości małego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę dokładnie obtoczyć w cukrze pudrze i umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Kulek nie spłaszczać oraz układać w dość sporych odstępach, ponieważ mocno

Di gotuje
Kruche ciasteczka z kaszy manny z suszonymi owocami (bez mąki) 117

niesiarkowane morele , figi i rodzynki) Wszystkie składniki (oprócz suszonych owoców) dokładnie wymieszać (najlepiej dłonią) do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu do masy wmieszać pokrojone owoce. Z ciasta uformować kulki o wielkości sporego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę spłaszczyć, a następnie z niewielkimi odstępami ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Ciasteczka wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 15 minut

Di gotuje
Ciasteczkowe kokosanki - wegańskie i bezglutenowe / Cookie coconuts - vegan and gluten-free 135

posiekane masło. Wyrób ciasto dokładnie rękami. Po wyrobieniu ciasto nie będzie się ładnie lepić w kulę, jest kruche i sypkie. Bierz w dłonie po porcji ciasta i zlepiaj w kulkę wielkości orzecha włoskiego. Wkładaj do miseczki z wiórkami do obtaczania i naciskaj palcami z jednej a następnie z drugiej strony, aż trochę wiórek się przyklei a ciasteczko będzie miało grubość

Delicious Place
Bananowe ciasteczka z kleiku ryżowego z czekoladą (bez jajek) 119

uprzednio zblendowanego lub rozduszonego widelcem banana. Do powstałej masy wsypać kleik oraz proszek do pieczenia, a na końcu wmieszać (najlepiej za pomocą dłoni) posiekaną czekoladę. Z ciasta uformować kulki o wielkości sporego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę lekko spłaszczyć i ułożyć (zachowując niewielkie odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 25 minut

Di gotuje
Ciasteczka chałwowo-kokosowe z kleiku ryżowego 148

puszystości i nie przerywając miksowania - wbić jajka. Do powstałej masy dodać kleik, wiórki i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać - najlepiej za pomocą dłoni. Z ciasta uformować kulki o wielkości średniego orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę lekko spłaszczyć i ułożyć (zachowując niewielkie odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 20 minut

Di gotuje