dżem z czerwonych owoców Stovit maliny Wykonanie: W misce mieszamy mąkę z ryżu brązowego z proszkiem do pieczenia i solą. W drugiej misce miksujemy jajka z jogurtem greckim, a następnie dodajemy miód i olej. Mieszamy do połączenia składników. Składniki suche dodajemy do składników mokrych i miksujemy około 2 min., aż uzyskamy jednolite ciasto bez grudek. Rozgrzewamy patelnię do beztłuszczowego
Kuchnia MagdaLenydżem z czerwonych owoców Stovit maliny Wykonanie: W misce mieszamy mąkę z ryżu brązowego z proszkiem do pieczenia i solą. W drugiej misce miksujemy jajka z jogurtem greckim, a następnie dodajemy miód i olej. Mieszamy do połączenia składników. Składniki suche dodajemy do składników mokrych i miksujemy około 2 min., aż uzyskamy jednolite ciasto bez grudek. Rozgrzewamy patelnię do beztłuszczowego
Kuchnia MagdaLenywierzch – u mnie maliny, ale dobrze też smakują borówki amerykańskie cukier puder do oprószenia Nastawiamy piekarnik na 180°. Przygotowujemy foremki do pieczenia babeczek – standardowe foremki należy wysmarować tłuszczem i obsypać mąką, ja użyłam blachy do muffinek, ale nie w standardowy sposób a odwróconą do góry nogami. Na wypukłości nakładałam krążki ciasta i uzyskałam kruche miseczki
Smaczna Stronaspód się zezłoci. Z drugą kulą ciasta czynię tak samo. Obydwa spody zostawiam do wystudzenia. masa serowa: 1 kg twarogu (u mnie wiejski, od gospodarza) 200 g masła 1 pełna szklanka cukru kryształu 3 duże jajka (temperatura pokojowa) 3 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego 2/3 szklanki mleka (temperatura pokojowa) 200 g świeżych, umytych malin Sposób przygotowania: Ser mielę w maszynce
W kuchni Karmel-itkiodstawiłam do lodówki. Drugą, mniejszą część ciasta również umieściłam w lodówce. Masa serowa: - 500g dobrego, gęstego sera - 125g masła w temp.pokojowej - 1 jajko - 1 proszek budyniowy bez cukru lub 40g mąki ziemniaczanej - 1/2 szklanki mielonego ksylitolu lub pudru (dałam ksylitol bez mielenia) dodatkowo: - 200g ulubionych owoców, u mnie mrożone porzeczki czerwone i czarne, maliny i jeżyny (kwaśna mieszanka) masa bezowa
Smaczne Zdrowewszystko mieszamy. 3. Z ciasta formujemy kuleczki, które obtaczamy w mące, a następnie spłaszczamy. 4. Kładziemy na patelni i smażymy do zarumienienia. Polecam smażyć na oleju rzepakowym lub kokosowym. Na maśle szybko się przypalają. Serniczki podajemy z ulubionymi owocami, dżemem lub tylko przypruszone cukrem pudrem. Do takich serniczków można dodać jagody, maliny, rodzynki lub kawałki czekolady. Wszystko zależy
two broke sisterskrem jogurtowy wylać galaretkę z malinami, wstawić do lodówki do stężenia. Następne warstwy przygotować analogicznie. Aby przygotować wierzch należy obrać kiwi, pokroić w plasterki i sparzyć je wrzątkiem, około 2 minut. Robimy to, aby pozbyć się enzymów uniemożliwiających tężenie galaretki. Na wierzchu ułożyć kiwi, zalać galaretką, włożyć do lodówki do pełnego stężenia ciasta, na około 2-3 godziny
Cakes By Kejttylko dodatek do mięska. To fajne, samodzielne danie! A jaglana jest na tyle wdzięczna, że można ją jeść i w sałatkach i jako dodatek i w kotletach i w ciastach Postawiłam tym razem na słodki smak. A niech mąż ma trochę słodyczy, bo czeka go ciężki tydzień. A kaszę mąż lubi. Zatem kasza jaglana z owocami. Zwykle dodaję do niej(...)szklanka suchej kaszy jaglanej\r","1 szklanka wody\r","1 szklanka mleka\r","szczypta soli\r","1 \u0142y\u017ceczka oleju kokosowego\r","ulubione owoce ( u mnie gar\u015b\u0107 malin, jab\u0142ko, brzoskwinia)\r","szczypta cynamonu (opcjonalnie)\r","1 \u0142y\u017cka miodu (opcjonalnie)\r","tarte czekolada do posypania (opcjonalnie)"],"name":"Kasza jaglana na s\u0142odko, z owocami","cookTime":null,"prepTime
Mieszam w GarnkuCiasto można upiec spokojnie dzień wcześniej (nic nie traci na smaku a nawet wg mnie zyskuje). :) Polecam bo naprawdę warto. Dla mnie z okazji Dnia Dziecka, a co tam. :) Ciasto jogurtowe z masą budyniową i brzoskwiniami PRZEPIS { forma: 20 x 20 cm, źródło inspiracji: Pyza na drodze do smaku )} Temperatura pieczenia: 180 o C | Czas pieczenia(...)ryżowy) Dodatkowo Masa budyniowa: gotowy budyń waniliowy/śmietankowy przyrządzony z 0,5 l mleka lub własny Owoce: 4-5 połówek brzoskwiń z puszki lub ś wieże (pasują też truskawki, maliny, gruszki, borówki) Glazura: 2 łyżki konfitury/dżemu brzoskwiniowego lub morelowego Przygotowanie Ugotować budyń wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Połówki brzoskwiń odsączyć i pokroić na mniejsze cząsteczki. Przesiać mąkę, dodać proszek
coolinarnastrefa.blogspot.comJestem fanką miękkich ciasteczek, dlatego w mojej kolekcji nie mogło zabraknąć tych z czekoladą ;). Ciasteczka zrobiły furorę na urodzinkach Kacperka, gdzie
Słodki PomysłCzas czytania: 3 min Potrzebujesz czegoś słodkiego czegoś, co dostarczy Ci energii i jest pyszne no i oczywiście zdrowe? Jeśli tak, to mam super smaczną propozycję
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 4 min Bezy wegańskie Nobla temu, kto wpadł na pomysł wykorzystania wody, która zostaje po ugotowaniu ciecierzycy! Bezy wegańskie przygotowujemy z aquafaby , a aquafaba
SprawdzonaKuchnia.plSorbet malinowy - domowe lody malinowe Sorbet malinowy jest cudowny w upalne letnie popołudnia. Osobiście lubię ten deser przygotowywać z dodatkiem mleka, które daje gładki, aksamitny smak
Korniszonkijagody trudno w środku zimy, ale w sklepie z pewnością znajdziecie mrożone. Użyłam jagód kaukaskich inaczej zwanych kamczackich, ale każde inne będą równie dobre. Oczywiście do placuszków można dodać maliny, truskawki, banany czy jabłka, z każdym dodatkiem smakują wspaniale. Do placuszków proponuję podać śmietanę, miód lub cukier puder, owoce takie jak jagody są dość kwaśne, więc odrobina słodyczy jest wskazana(...)dodać jogurt i cukier, ubić na puszystą masę, następnie dodać tłuszcz, mąkę, proszek, sól i sodę, całość wymieszać do połączenia się składników. Patelnię rozgrzać, nalać odrobinę tłuszczu, nakładać porcję ciasta ( około 1 łyżka ciasta na jeden placek ), smażyć placuszki przez chwilę, kiedy zaczną rosnąć, nałożyć na wierzch po łyżce jagód, delkiatnie je dociskając, placek przewrócić na drugą stronę, smażyć
SprawdzonaKuchnia.plczęsto na deser . Dzisiaj jest właśnie taki dzień. Poczułam niesamowitą ochotę na czekoladowe gofry. Długo się nie namyślałam tylko od razu zabrałam się za przygotowanie ciasta na gofry. To ciasto jest specyficzne, bo zawiera sproszkowaną herbatę. Użyłam perskiej herbaty…Pierwszy raz zrobiłam takie gofry z tego przepisu . Wyszły niesamowite! Byłam ciekawa jak będą smakować gofry z herbatą…Herbata(...)waniliowego cukru 1 łyżka czarnej herbaty, u mnie perska 100 g cukru Do podania 250 ml śmietanki, 36% 100 g cytrynowego curd, tutaj przepis 200 g owoców, borówka, physalis, malina pistacje cukier puder do posypania Mąkę, cukier i kakao odważ i wsyp do miski. Zmiel herbatę i dodaj do miski wraz z waniliowym cukrem, solą i proszkiem do pieczenia. Dokładnie
codojedzeniamały czarny owoc ma w sobie ogromną ilość słodyczy. A wiecie co to jest? MALINOJEŻYNA - to mieszaniec dwóch gatunków roślin z rodziny różowatych. Powstała w wyniku skrzyżowania maliny właściwej z jeżyną krzewiastą. Składniki: 100 g masła 2 jajka 125 ml mleka 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 170 g cukru 1 płaska łyżeczka(...)mieszamy. Do mokrej masy dodajemy suche składniki czyli mąkę z dodatkami, dokładnie mieszamy szpatułką lub łyżką a na koniec wsypujemy borówkę. Teraz musimy bardzo delikatnie wymieszać łyżką. Nakładamy porcje ciasta do papilotek do 2/3 wysokości, posypujemy pozostałym cukrem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 25 minut ustawiając piekarnik góra i dół bez termoobiegu
Życie zaczyna się w kuchniowoców i bakalii sprawia, że każdy z batonów jest inny. Połączone smaki bardzo dobrze się dopełniają – przykłady to kokos & banan, jabłko & cynamon, czy też kakao & malina. Batony są miękkie, słodkie i potrafią świetnie zwiększyć naszą energię! LIO SHAKES Lio shakes to sproszkowane liofilizowane owoce i warzywa, czyli koncentrat, w którym jest wszystko co najlepsze z danego(...)intensywny zapach buraka i truskawki. Smak również jest bardzo silny, dzięki temu lio shake sprawdza się jako dodatek do koktajli, ale i wszelkich innych dań – truskawkę użyłam do ciasta pierogowego i ten przepis dzisiaj przedstawiam Wam poniżej Buraka planuję użyć do makaronu. Ciasto: 350 g mąki (50 g żytniej, 50 g z ciecierzycy, 250 g pszennej) 50 g oliwy
Via Gustozechcesz spróbować naleśników z borówkami , malinami i jagodowych ! [pokaz_ads_1] Składniki dla naleśników z truskawkami 1,5 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 2 jaja 1 szczypta soli 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka oliwy ewentualnie oleju Truskawki, dowolna ilość Naleśniki z truskawkami Przygotowanie Produkty łączymy ze sobą tak aby ciasto uzyskało jednolitą konsystencję. Pamiętając
NaleśnikiKolejna słodka nowość, tym razem na wegańskim rynku! W Żabce ostatnio pojawiły się batoniki „twarogowe” ale na bazie tofu, w dwóch smakach, malinowym i skondensowanego mleka
Candy PandasCzekoladowa babka wielkanocna na dwóch tabliczkach czekolady gorzkiej, oblana polewą z czekolady mlecznej. W smaku lekko malinowa, dzięki użyciu czekolad gorzkich z kawałkami malin (polecam! do
Moja Delicjazechcesz spróbować naleśników z borówkami , malinami i jagodowych ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki dla naleśników z truskawkami 1,5 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 2 jaja 1 szczypta soli 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka oliwy ewentualnie oleju Truskawki, dowolna ilość Naleśniki z truskawkami Przygotowanie Produkty łączymy ze sobą tak aby ciasto uzyskało jednolitą konsystencję. Pamiętając
Naleśnikizimno: Czekoladowo-rozmarynowa panna cotta z malinami Galaretka z owocami lata Galaretka owocowa z mleczną pianką Jagodowe ptasie mleczko Dietetyczny jogurtowiec na zimno Jogurtowy sernik na zimno z czerwoną porzeczką Sernik na zimno z czerwonej porzeczki z nutką bazylii Sernik na zimno z karmelizowanymi jabłkami Słodko-słony sernik na zimno z borówką amerykańską Ciasto śnieżny puch z granatem Ciasto śnieżny
Kulinarne przygody GatityWiele osób uważa, że aby przygotować domowy ketchup potrzeba strasznie dużo czasu i trzeba włożyć w to ogrom pracy. Wcale tak nie jest :) Nie musimy mieć
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!popularnością cieszyły się przetwory i ciasta, chociaż znalazła się też sałatka. Jeśli chcecie być w tym roku na bieżąco - zapraszam do polubienia bloga na Facebook'u: LENA GOTUJE BLOG Z PRZEPISAMI KULINARNYMI. Popularne w 2017roku: OGÓRKI W ZALEWIE MUSZTARDOWEJ PIGWA DO HERBATY PAPRYKA KONSERWOWA OGÓRKI CURRY GRZYBY MARYNOWANE W OCCIE SERNIK STRACIATELLA Z MALINAMI PIERNIK LAST MINUTE SERNIK GOTOWANY
Lena GotujeZapraszam na kolejne ciasto sernikobrownie z truskawkowym musem. Truskawki w tym roku są takie jakie są, a więc nadają się na truskawkowy mus. Dlatego postanowiłam tradycyjnemu sernikobrownie dodać owocowego tonu w postaci zmiksowanych truskawek. Sernikobrownie czyli sernik na spodzie brownie uwielbiam! Bardzo lubię połączenie czekoladowego brownie z serem.Ostatnio piekłam sernikobrownie z malinami . Sernikobrownie Składniki: Foremka o boku
codojedzeniasmażenia duża garść malin Wykonanie: Do garnka wbijamy dwa jajka dodając ok. połowę jogurtu naturalnego i chwilkę miksujemy mikserem. Następnie dodajemy porcjami wszystkie suche składniki( należy je wymieszać w misce wcześniej) i miksujemy. Dodajemy resztę jogurtu naturalnego i 2 łyżki oleju. Placuszki należy smażyć na rozgrzanej mocno patelni. Do wylanej porcji ciasta należy włożyć po kilka malinek i smażyć
Receptura smakukakao. Tak przygotowane ciasto Tiramisu wstawiamy do lodówki, co najmniej na 3 godziny, ale najlepiej na całą noc. Tiramisu na spodzie z biszkoptów Tiramisu możemy również wykonać na spodzie z biszkoptów (wtedy będą potrzebne 2 opakowania podłużnych biszkoptów )i układać bezpośrednio w pucharkach, a całość przyozdobić świeżymi lub mrożonymi truskawkami lub malinami. Smacznego
Aromatyczne Podróżechrupiące gofry - doskonale smakują z malinami i jagodami oraz bitą śmietaną SKŁADNIKI 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanka mąki krupczatki 1 szkl.mleka 1/2 szkl. wody 1/4 szkl. oleju 2 łyżki cukru 2 jajka WYKONANIE Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka, następnie mleko i olej, a na końcu mąki. Ciasto nakładamy do gofrownicy posmarowanej olejem, pieczemy
słodki bratekKrucha, słodka beza i kwaskowy, cytrynowy krem. Połączenie po prostu idealne :) Bezy doskonale komponują się z kwaśnymi dodatkami. W sezonie letnim możecie dodać do tortu dodatkowo
maniapieczeniaCzasem tak mam, że zobaczę gdzieś jakiś deser i od razu nachodzi mnie na niego ochota :) Ostatnio Ania z bloga Five o’clock kusiła u
Mienta blogpodania: świeże owoce np. maliny i winogrona oraz syrop z agawy lub miód Jabłka obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach. Mieszam z jogurtem, jajkiem i miodem. Mąkę, szczyptę soli i proszek do pieczenia przesiewam przez sitko i dodaję do pozostałych składników. Na patelni rozgrzewam oliwę z oliwek i nakładam po porcji ciasta (1 łyżka ciasta= 1 porcja). Placki smażę
Mango Papajaok.15 minut. Jeśli ciasto jest za gęste można dodać wody gazowanej. Smażę na teflonowej patelni bez tłuszczu. Ser biały półtłusty rozcieram z cukrem waniliowym,śmietaną lub jogurtem. Smaruję nim naleśniki,składam w trójkąty i podsmażam na maśle na patelni. Na wierzch polewam jogurt i posypuję owocami. Polecam jako polewę różne owoce maliny,truskawki i ostatnio wypróbowany zmiksowany świeży
potrawyregionalnełyżeczek konfitury z malin firmy Krokus Kruszonka: 2 łyżki mąki pełnoziarnistej 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka cukru Przepis: wszystkie składniki suche łączymy w jednej miseczce. W osobnej łączymy wszystkie składniki mokre. Następnie dodajemy mokre składniki do suchych i mieszamy. Do formy na muffiny wkładamy papilotki i nakładamy jedną łyżkę ciasta, następnie łyżeczkę konfitury i przykrywamy kolejną łyżką ciasta
Emcia Pichci