ciasto z herbatnikami - 3921 przepisów (strona:213/262)

TORCIK RAFAELLO BEZ PIECZENIA 215

Ten przepis pochodzi ze starej odsłony naszego bloga. Jeszcze jakiś czas temu mieliśmy swoją domenę, jednak życie nieco nam pokomplikowało sprawy i ponownie wróciliśmy na włości

W kuchni Karmel-itki
Domowa czekolada ” Blok „ 379

Domowa czekolada „Blok „ Nie jestem cukiernikiem i już w tym wcieleniu nim nie zostanę . No cóż, nie zwalania mnie to jednak z wyrobu łakoci

Ogrodnik w podróży
Salame di cioccolato, czyli włoskie salami czekoladowe 178

Jest to pyszny deser, który wywodzi się z Włoch, a jego receptura troszkę różni się w zależności od regionu.  Salame al cioccolato ma nawet swój

Di gotuje
Babeczki z bananem 186

Jeśli chcecie zrobić coś bardzo słodkiego, a przy tym nie macie talentów do pieczenia- spróbujcie przygotować kilka  takich babeczki.  Macie w domu kilka dojrzałych

Proste Potrawy
Kremowy sernik muszkatołowy z malinowym sosem i Manhattan 227

Milczenie jest złotem, natomiast w XVI w. w cenie złota była gałka muszkatołowa! Tak, tak, ta mała pesteczka, która ze względu na swój piżmowy aromat była

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Blok czekoladowy 216

Do bloku czekoladowego mam ogromny sentyment. I choć na sklepowych półkach można obecnie dostać wszystkie możliwe smaki czekolady, dla mnie ten smak z dzieciństwa chyba już

Smaki Na Talerzu
DARKEST RAUATAI COOKIES – PILLARS OF ETERNITY – ciastka intensywnie czekoladowe bez mąki 327

ciastek. W grze można je wytworzyć z poziomu ekranu rzemiosła z jednego jajka, porcji cukru oraz kakao. Graficzna prezentacja jest kopią z innego ciastka występującego w grze, a dokładniej herbatnika z czekoladą, który z kolei jest kruchym ciastkiem z czekoladowym kremem i cukrową posypką. Tutaj twórcy poszli na łatwiznę, bo ten wizerunek zdecydowanie nie pasuje do składu Darkest Rauatai Cookies(...)standardowej kostki), dorzucamy do masy i mieszamy. 5. PORCJOWANIE (5 min) Blachę wykładamy papierem do pieczenia, który dodatkowo smarujemy z wierzchu olejem rzepakowym (ciastka są bardzo lepkie). Porcję ciasta wielkości łyżki stołowej nakładamy na papier, tak, aby powstały Wam w miarę równe koła o średnicy max 5-6 cm. Ciastka w trakcie pieczenia zwiększą swoje rozmiary, więc zostawcie z kilka

Nerds Kitchen
SERNIK CREME BRULEE Z KANDYZOWANYMI POMARAŃCZAMI 271

Wielkimi krokami zbliżają się Święta Wielkanocne. Mam nadzieję, ze w tym roku pogoda zaskoczy nas pozytywnie i nie przywitamy ich, jak się się w poprzednich latach

Ostra na Słodko
Sernik nowojorski 459

Sernik pojawia się u mnie na blogu po raz trzeci. Najpierw masa serowa zawitała w seromaku , a cała historia sernika opisana została we wpisie o serniku

Jacob Tastes
Blok Czekoladowy 454

Blok czekoladowy..... ech.... pamiętam. Moja mama robiła go jak byliśmy dzie ćmi. Pamiętam jak z wypiekami na twarzach czekaliśmy, aż zastygnie w lodówce. Potem mama kroiła

Blondynka Gotuje
Dyniofii – ciacho bez pieczenia 176

Dyniofii – ciacho bez pieczenia Każdy kocha słodycze , mniej lub więcej , ale zawsze . Nie da się, żyć na samym słonym i gorzkim , musi być słodkie , choćby

Ogrodnik w podróży
Gotowe w 10 minut, 3-składnikowe ciasteczka a'la s'mores 249

     Większość najlepszych pomysłów rodzi się w mojej głowie gdzieś w okolicach godzin zaśnięcia lub o wczesnym poranku, kiedy moje ciało jeszcze smacznie śpi

Gotowanie to kochanie
VADEMECUM – Royal Icing – jak zrobić lukier królewski do dekoracji ciastek i pierniczków 211

techniką, pamiętając o tym że powinien on być odpowiednio gruby. Gdy lukier dokładnie wyschnie, odklej delikatnie wzór z papieru używając szerokiego ostrego noża lub szpatułki i przenieś go na ciasto. Przy pracy z cienkimi liniami trzeba ja pogrubić żeby były stabilne i nie połamały się. Dla takiej dekoracji warto dodać do lukru odrobinę gliceryny spożywczej– 2 krople na 250g lukru(...)papierze do pieczenia i wkładamy w specjalne strunowe woreczki na mrożonki. Gruba folia sprawi, że ciastka* po odmrożeniu w temperaturze pokojowej będą smakowały tak samo jak świeże. * pierniki, herbatniki i klasyczne ciastka maślane   Ciastka udekorowane lukrem można zjeść, zamrozić, składać jedno na drugim po jego całkowitym wyschnięciu. Trzymamy udekorowane ciastka z dala od wilgoci, najlepiej w hermetycznym pojemniku

Karo in the Kitchen
SERNIK CAPPUCCINO 213

Dzisiaj zapraszam Was na pyszny sernik cappuccino na spodzie z ciasteczek czekoladowych, deser ten dedykuję Akademii Kulinarnej Whirpool z okazji jej 3. Jubileuszu. Życzę Akademii i

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sernik wiedeński 417

Specjalność mojej siostry. Robi go tak doskonale, że ja boje się za niego brać ;) Przepis z zeszytu mamy. Składniki: /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

Pasja Smaku