ciasto z herbatnikami - 3921 przepisów (strona:221/262)

Creme Patissiere z jagodami 181

dodając więcej mleka bądź nieznajdującego się w przepisie poniżej masła. Krem nabierze  wtedy troszkę innego smaku i powiększy swoją objętość. Jest idealnym kremem do wszelkiego rodzaju deserów, owoców, ciast oraz tart. Może być w kolorze od mocno żółtego po jasno żółty a nawet białawy. Kolor świadczy o zawartości masła, bądź jakości jaj. Składniki: (na około 1-2 porcje) Creme(...)gęsty, należy dodać więcej ciepłego mleka. Krem powinien mieć konsystencję gęstego budyniowego kremu. Gdy krem przestygnie dekorować jagodami i listkami świeżej mięty. Można również podać maślane ciasteczka bądź herbatniki. Smacznego :) Zobacz także

KreatywnePiny
Sernik na zimno z prażonymi jabłkami | recenzja Lekue Dark Crystal Duo forma prostokątna- keksówka 251

Czytelnicy - pasuje, i to jeszcze jak! Uwielbiam ten sernik. Mogłabym je jeść i jeść i jeść. Polecam!  'sernik na zimno z prażonymi jabłkami' Składniki:    * spód: - 400g herbatników lub ciasteczek degestive - 1 łyżka cukru lub cukru pudru - 1 łyżka cynamonu - 1 łyżka mielonego imbiru - 150g masła - 3 średniej wielkości jabłka - mielony cynamon * masa: - 400g kremowego białego serka(...)Mowa tu o keksówce z ceramicznym dnem i silikonowej rozpinanej formie firmy Lekule . Uważam, że keksówka jest idealna pod każdym względem! Znacznie ułatwia pracę z przygotowaniem i serwowaniem delikatnych ciast tj. sernik na zimno, musowe ciasta czy piankowych deserów. Silikonowa forma nie wymaga smarowania jakimkolwiek tłuszczem, czy wykładaniem formy papierem do pieczenia. Do ceramicznego spodu nic nie przywiera, do tego

CookYourself
TORCIK RAFAELLO BEZ PIECZENIA 171

Ten przepis pochodzi ze starej odsłony naszego bloga. Jeszcze jakiś czas temu mieliśmy swoją domenę, jednak życie nieco nam pokomplikowało sprawy i ponownie wróciliśmy na włości

W kuchni Karmel-itki
Domowa czekolada ” Blok „ 331

Domowa czekolada „Blok „ Nie jestem cukiernikiem i już w tym wcieleniu nim nie zostanę . No cóż, nie zwalania mnie to jednak z wyrobu łakoci

Ogrodnik w podróży
Salame di cioccolato, czyli włoskie salami czekoladowe 133

Jest to pyszny deser, który wywodzi się z Włoch, a jego receptura troszkę różni się w zależności od regionu.  Salame al cioccolato ma nawet swój

Di gotuje
Babeczki z bananem 137

Jeśli chcecie zrobić coś bardzo słodkiego, a przy tym nie macie talentów do pieczenia- spróbujcie przygotować kilka  takich babeczki.  Macie w domu kilka dojrzałych

Proste Potrawy
Kremowy sernik muszkatołowy z malinowym sosem i Manhattan 175

Milczenie jest złotem, natomiast w XVI w. w cenie złota była gałka muszkatołowa! Tak, tak, ta mała pesteczka, która ze względu na swój piżmowy aromat była

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Blok czekoladowy 163

Do bloku czekoladowego mam ogromny sentyment. I choć na sklepowych półkach można obecnie dostać wszystkie możliwe smaki czekolady, dla mnie ten smak z dzieciństwa chyba już

Smaki Na Talerzu
DARKEST RAUATAI COOKIES – PILLARS OF ETERNITY – ciastka intensywnie czekoladowe bez mąki 262

ciastek. W grze można je wytworzyć z poziomu ekranu rzemiosła z jednego jajka, porcji cukru oraz kakao. Graficzna prezentacja jest kopią z innego ciastka występującego w grze, a dokładniej herbatnika z czekoladą, który z kolei jest kruchym ciastkiem z czekoladowym kremem i cukrową posypką. Tutaj twórcy poszli na łatwiznę, bo ten wizerunek zdecydowanie nie pasuje do składu Darkest Rauatai Cookies(...)standardowej kostki), dorzucamy do masy i mieszamy. 5. PORCJOWANIE (5 min) Blachę wykładamy papierem do pieczenia, który dodatkowo smarujemy z wierzchu olejem rzepakowym (ciastka są bardzo lepkie). Porcję ciasta wielkości łyżki stołowej nakładamy na papier, tak, aby powstały Wam w miarę równe koła o średnicy max 5-6 cm. Ciastka w trakcie pieczenia zwiększą swoje rozmiary, więc zostawcie z kilka

Nerds Kitchen
SERNIK CREME BRULEE Z KANDYZOWANYMI POMARAŃCZAMI 208

Wielkimi krokami zbliżają się Święta Wielkanocne. Mam nadzieję, ze w tym roku pogoda zaskoczy nas pozytywnie i nie przywitamy ich, jak się się w poprzednich latach

Ostra na Słodko
Sernik nowojorski 334

Sernik pojawia się u mnie na blogu po raz trzeci. Najpierw masa serowa zawitała w seromaku , a cała historia sernika opisana została we wpisie o serniku

Jacob Tastes
Blok Czekoladowy 416

Blok czekoladowy..... ech.... pamiętam. Moja mama robiła go jak byliśmy dzie ćmi. Pamiętam jak z wypiekami na twarzach czekaliśmy, aż zastygnie w lodówce. Potem mama kroiła

Blondynka Gotuje
Dyniofii – ciacho bez pieczenia 141

Dyniofii – ciacho bez pieczenia Każdy kocha słodycze , mniej lub więcej , ale zawsze . Nie da się, żyć na samym słonym i gorzkim , musi być słodkie , choćby

Ogrodnik w podróży
Gotowe w 10 minut, 3-składnikowe ciasteczka a'la s'mores 205

     Większość najlepszych pomysłów rodzi się w mojej głowie gdzieś w okolicach godzin zaśnięcia lub o wczesnym poranku, kiedy moje ciało jeszcze smacznie śpi

Gotowanie to kochanie
VADEMECUM – Royal Icing – jak zrobić lukier królewski do dekoracji ciastek i pierniczków 177

techniką, pamiętając o tym że powinien on być odpowiednio gruby. Gdy lukier dokładnie wyschnie, odklej delikatnie wzór z papieru używając szerokiego ostrego noża lub szpatułki i przenieś go na ciasto. Przy pracy z cienkimi liniami trzeba ja pogrubić żeby były stabilne i nie połamały się. Dla takiej dekoracji warto dodać do lukru odrobinę gliceryny spożywczej– 2 krople na 250g lukru(...)papierze do pieczenia i wkładamy w specjalne strunowe woreczki na mrożonki. Gruba folia sprawi, że ciastka* po odmrożeniu w temperaturze pokojowej będą smakowały tak samo jak świeże. * pierniki, herbatniki i klasyczne ciastka maślane   Ciastka udekorowane lukrem można zjeść, zamrozić, składać jedno na drugim po jego całkowitym wyschnięciu. Trzymamy udekorowane ciastka z dala od wilgoci, najlepiej w hermetycznym pojemniku

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania