ciasto z bezami - 13503 przepisów (strona:167/901)

Jagodowe ciasto z kokosową kruszonką 132

jego ulubionych które piekę, pozostałe dwa to ciasto czekoladowe i dyniowe ciasto drożdżowe. Jagody w tym cieście można zastąpić borówkami, śmiało można też użyć mrożonych, bez uprzedniego ich rozmrażania. Składniki: ciasto 400 g mąki pszennej (użyłam 300 g białej i 100 g razowej) 200 ml oleju roślinnego 100 g brązowego cukru 250 ml mleka sojowego 1 banan 2 łyżeczki proszku

greenscarf
Podsumowanie oraz 10 najpopularniejszych wpisów 2015 roku! 123

Małopolskim Apetytem - magazynem blogerów kulinarnych" , gdzie także mogliście przeczytać moje przepisy A oto 10 najpopularniejszych wpisów 2015 roku: 1. Dżem z dyni z galaretką pomarańczową 2. Banoffee - ciasto z bananami i toffii bez pieczenia 3. Bardzo łatwy krem do babeczek 4. Ciasto toffii z prażonym słonecznikiem 5. Pieguski - ciasteczka z czekoladą 6. Ciasto czeskie 7. Waniliowy krem do dekoracji babeczek

Mania Wypiekania
Najłatwiejsze ciasto z morelami 209

stopni. Tortownicę smarujemy tłuszczem i obsypujemy tartą bułką. Wlewamy ciasto, a na jego wierzchu układamy połówki moreli skórką do dołu. Ciasto pieczemy około 60 minut bez termoobiegu, pod koniec sprawdzamy patyczkiem, jeśli jest suchy, ciasto się już upiekło. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy

Kulinarne przygody Gatity
Dietetyczna pizza z kurczakiem i warzywami 403

Mimo że dietetyczna to bardzo smaczna, a można ją zajadać bez wyrzutów sumienia.   My jako farsz użyłyśmy kurczaka, papryki, zielonego groszku, czerwonej fasoli i cebuli, ale można używać rozmaitych warzyw, takie jakie akurat mamy dostępne! Ilość porcji: 4 Czas przygotowania 20 minut +  20 minut na leżakowanie ciasta. Składniki: Ciasto: 8 gr drożdży w 1/4 szklance wody,  szklanka(...)wodzie. Na blacie wysypujemy mąke pełnoziarnistą, solimy, dodajemy łyżkę oliwy i wodę z drożdżami. Wyrabiamy ciasto. By ręce nie przywierały do mąki proponujemy polać je oliwą, wówczas bez problemu będziemy mogli wyrobić ciasto. Następnie odstawiamy ja na jakieś 20 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Sos:   Wszystkie składniki sosu wrzucamy do wysokiego naczynia i rozdrabniamy blenderem na jednolitą masę

Kolizje Smaków
Pleśniak z wiśniami według przepisu mamy 182

Dzisiaj powrót do klasyki i czasów dzieciństwa, czyli pleśniak według przepisu mojej mamy:))) Jasne i ciemne kruche ciasto przełożone wiśniami i słodką bezą... Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam to ciasto! Kruche ciasto: 5 żółtek,  350g masła lub margaryny,  4 szklanki mąki pszennej,  1/2 szklanki cukru,  2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,  400g wypestkowanych

Z miłości do słodkości
Pianka jogurtowa 201

Kolejny zawieruszony przepis..ciasto..mhm..a raczej deser bez pieczenia...pyszny...łatwy do zrobienia...chociaż ja miałam z nim pewien problem..no może nie tyle problem..tylko za mało wolnego czasu ..i wyszło calkiem inaczej niż zaplanowałam.. 2 wafle tortowe [ 2 sztuki a nie 2 opakowania] 2 duże jogurty naturalne cukier do smaku [ dodany do jogurtu] 3  galaretki

Moje domowe kucharzenie
Bezy 86

Przepis na pyszne, chrupiące a w środku lekko ciągnące, bezy. W dodatku w pięknym, dziewczęcym kolorze bo różowe. Przepis idealny, pochodzi z tej strony. Składniki (20

Mango Papaja
Miodownik z kremem budyniowym. 160

Trudno jest mi wyobrazić święta Wigilii i Wielkanocy bez miodownika. Jest to ciasto dosyć trudne w przygotowaniu i zajmuje trochę czasu, ale nic nie sprawia większej satysfakcji niż zjedzony kawałek pysznego miodownika podczas stołu świątecznego.  Miodownik z tego przepisu wychodzi bardzo smaczny, lekko kruchy, przełożony pysznym kremem budyniowym i polany uroczą, błyszczącą polewą czekoladową. Bardzo gorąco polecam przepis

Kuchnia Łukasza
Miodownik z kremem budyniowym. 291

Trudno jest mi wyobrazić święta Wigilii i Wielkanocy bez miodownika. Jest to ciasto dosyć trudne w przygotowaniu i zajmuje trochę czasu, ale nic nie sprawia większej satysfakcji niż zjedzony kawałek pysznego miodownika podczas stołu świątecznego.  Miodownik z tego przepisu wychodzi bardzo smaczny, lekko kruchy, przełożony pysznym kremem budyniowym i polany uroczą, błyszczącą polewą czekoladową. Bardzo gorąco polecam przepis

Kuchnia Łukasza
Perfekcyjna beza - To się musi udać! 300

nasza beza. Łatwo wtedy o pomyłkę a niedostatecznie ubite białka po prostu opadną i beza nie wyjdzie.  Można użyć również cukru trzcinowego – beza zyska wtedy orzechowy kolor i intrygujący karmelowy smak. Ubite białka do ciasta tradycyjnego dodajemy na końcu, bardzo delikatnie dodając je do masy by powstałe w białku pęcherzyki powietrza nie uległy zniszczeniu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style(...)wysuszona. Gotową bezę należy zostawić w uchylonym piekarniku do wystudzenia. Papier do pieczenia można oderwać dopiero po całkowitym ostygnięciu bezy – inaczej ryzykujemy jej pokruszenie. Beza daje mnóstwo możliwości. Szczególnie teraz latem skuście się na bezową ciasto z mnóstwem kwaskowych owoców. Pyszności! Wygląda elegancko i niebiańsko smakuje. Polecam! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style

maniapieczenia
SZYBKIE CIASTECZKA RAZOWE 204

Super smaczne, szybkie razowe ciasteczka bez cukru. Są bardzo wilgotne w środku. Po przeczytaniu wpisu autorki nie chciałam wierzyć, że są aż tak dobre...Dlatego zrobiłam z jednej porcji-po spróbowaniu tak nam zasmakowały, że musiałam zrobić jeszcze jedną:) Tym razem dodałam do środka migdały. Pokruszyłam paczkę zblanszowanych migdałów i wmieszałam w ciasto.  Znalezione tutaj .  Składniki

Smaczne Zdrowe
Sernik z jogurtów bałkańskich 232

Sernik bez sera - pyszny, puszysty i delikatny! W ramach treningu przed Wielkanocą w aktualnej edycji Ciasto na Niedzielę pieczemy Świąteczne wypieki . A że sernik już bardzo długo miałam na myśli, postanowiłam w tym słodkim kierunku podążyć :) Tylko jaki rodzaj sernika tu upiec? Tyle mo ż liwości do wyboru! Czy na zimno czy pieczony, na biszkoptach czy na cieście kruchym

Grunt to przepis!
Fabryka Form 85

roku 2008." I jeszcze słowo ode mnie: oczywiście nie trzeba być geniuszem na miarę Einsteina (wystarczy intelekt Joli Rutowicz) żeby wpaść na pomysł, że kawałki ciasta różnej wielkości można kroić i bez tej formy. Ot po prostu, robisz ciasto w zwykłej formie i kroisz je na takie kawałki na jakie chcesz. To nie jest nielegalne, nie ma obowiązku krojenia

Marder&Marder Manufacture
Migdałowa Pani Walewska 297

Składniki na ciasto: 500 g maki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 200 g masła 6 żółtek Wszystkie składniki zagniatamy razem, ciasto dzielimy na dwie części i odstawiamy. Beza: 6 białek 1 i  1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo, małymi porcjami dodajemy cukier(...)Dodatkowo: słoik dżemu porzeczkowego migdały (płatki lub tak jak u mnie całe- posiekane jedynie nożem) Formę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy jedną część ciasta. Cienko ją rozwałkowujemy, smarujemy połową dżemu i wykładamy połowę bezy. Posypujemy migdałami. Pieczemy w temperaturze 175 st. C przez ok 40 minut. W ten sam sposób postępujemy z drugą połową ciasta. Masa: 500 ml mleka

Słodka Kraina Wypieków
Dietetyczna lasagne/ zapiekanka 199

około 180 stopni i pieczemy około 10 minut, aż ciasto się zetnie (nie powiem konkretnie ile czasu i w jakiej temp. bo mam tu piekarnik gazowy bez termometru;/) na upieczone ciasto wykładamy mięso, na które równomiernie wylewamy pozostałe ciasto (warto przed wylaniem ponownie zmiksować ciasto bo pewnie porobią wam się grudki od siemienia lnianego) wstawiamy do piekarnika i pieczemy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik jabłkowy bez pieczenia 463

śmietanki kremówki (36 %) 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki cukru 3 łyżki żelatyny (do masy sernikowej) 1 łyżeczka żelatyny (do wierzchniej warstwy jabłkowej) 2 rogaliki z dżemem z ciasta francuskiego  Sernik jabłkowy bez pieczenia - przepis:  Jabłka obieramy ze skórki i kroimy w ósemki, skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie umieszczamy w garnku, dolewamy 100 ml wody i dusimy ciągle mieszając(...)łyżkach wrzątku i ostudzoną żelatynę, i ponownie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.  Dno tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Po tym, rogaliki z ciasta francuskiego kroimy na plastry i układamy równą warstwą na dnie tortownicy. Na górę ułożonych ciasteczek wylewamy masę sernikową i odstawiamy do lodówki na 6-12 godzin, aż sernik stężeje.  Kiedy sernik

Kuchnia Łukasza
ROLADA JABŁKOWA NA MĄCE ORKISZOWEJ 311

Szybka, dietetyczna( bez grama tłuszczu) i baaardzo smaczna rolada jabłkowa. Do jej wykonania można użyć świeże jabłka , ale można też wykorzystać sprawdzony, najlepiej własnej produkcji mus jabłkowy( wówczas pomijamy ksylitol do jabłek). Mus powinien być dość gęsty. Znalezione tutaj . Składniki: -5 jabłek -3 łyżki ksylitolu -1 płaska łyżeczka cynamonu(nie trzeba) Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać ksylitol(...)specjalnym programie, ale można też piec na opcji góra-dół. Po upieczeniu jeszcze ciepły biszkopt przykryć ręcznikiem , na niego wyłożyć kratkę z piekarnika i całość odwrócić. Z odwróconego ciasta zdjąć blachę z piekarnika , następnie papier i delikatnie przy pomocy ręcznika zawinąć ciasto wzdłuż dłuższego boku w roladę. Odstawić do wystygnięcia. Można polukrować ale wystarczy też tylko posypać zmielonym ksylitolem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
STRUCLA MAKOWA, STRUCLA Z MAKIEM, MAKOWIEC 8644

strucle. Na Święta zwykle piekę z podwójnej porcji, wówczas mam większe strucle. Na co dzień wolę te mniejsze. Składniki: Masa makowa: - 250g mielonego maku - 100g powideł (u mnie domowe bez dodatku cukru) - 100g mielonych migdałów i orzechów (mogą być same migdały, może być po połowie) - 15-20g płatków migdałów - 10g orzechów laskowych - 1/2 szklanki ksylitolu (lub cukru) - 1 łyżka(...)dzielę na dwie części. Każdą osobno (na arkuszu papieru lub na folii spożywczej) rozwałkowuję na blacie na cienki płat, wykładam połowę masy makowej i rozsmarowuję ją na cieście (po bokach pozostawiam margines bez masy). Przy pomocy folii lub papieru (na którym rozwałkowałam ciasto) zwijam ciasno struclę. Z zimnym ciastem rewelacyjnie się pracuje. Boki strucli podwijam pod spód. Struclę owijam arkuszem

Smaczne Zdrowe
Muffinki migdałowe (bez glutenu, pszenicy, mleka, jajek) 148

Kolejne babeczki z serii "coś z niczego" ;) Tym razem migdałowo -pomarańczowe. Z dodatkiem ekspandowanych nasion amarantusa i płatków migdałowych.  Składniki: margaryna bezmleczna cukier puder mąka

głodny alergik
Ryżowe ciasto z jabłkami i cynamonem 193

Dietetyczne, bezglutenowe, przepyszne ciasto ryżowe. Z dużą ilością jabłek i konfiturą morelową. Uwielbiam ten smak!.  Najwyższej jakości foremki firmy Guardini znajdziecie na stronie homemart.pl Składniki

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania