błonnika, bez cukru i glutenu. 1/5 szklanki mąki gryczanej pełnoziornistej szklanka mleka bez laktozy/ roślinnego/wody 2 dojrzałe banany szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka nasion chia syrop klonowy do polania/ miód/ syrop z agawy/ daktylowy Składniki na ciasto miksujemy. Smażymy równe naleśniki na złoto
AZgotuj!arachidowe lub z mielonych orzechów arachidowych - 1 mały banan lub pół dużego - 1 jabłko Przygotowanie: Jajka ubijamy. Dodajemy kawałki banana, miksujemy na gładko. Dodajemy mąkę arachidowa, miksujemy. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy i mieszamy łyżką. Ciasto wkładamy do silikonowych foremek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Pieczemy 20 minut
Szkrab Je Sammasła klarowanego odrobina cynamonu owoce do dekoracji, np. borówki, winogrono Do blendera przełożyć obranego i pokrojonego na mniejsze kawałki banana, wsypać płatki owsiane i cynamon. Wszystko bardzo dokładnie zmiksować ze sobą. Na patelni rozpuścić masło. Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta (1 placuszek = 1,5 łyżki ciasta). Smażyć na małym ogniu, z obu stron, aż do uzyskania ciemnozłotego koloru. Usmażone
UgotowaćJak chyba większość lubię serniki. Przepisów jest wiele, ale ten przykuł moją uwagę. Banany uwielbiam, serniki też, więc połączenie musiało się udać. Jak praktycznie każdy
Gotowanie z pasjąprzełożone nadzieniem z pokruszonych orzechów, nasączone miodem i super chrupiące. Na nocnych marketach, można dostać również z dodatkiem banana czy czekolady. Polecam jednak tradycyjne. Na chinatown, sprzedaje je starszy Pan i lepszych nie jadłam. 6. Mooncake - czyli mokre zbite ciasto, a raczej masa z żółtkiem jajka w środku (stąd w ich nazwie księżyc). Dostępne w czasie trwania święta
Gawron w rosolemiękkości, po czym odcedzamy i odkładamy do wystudzenia. Gdy nasza dynia nie jest już gorąca, blendujemy ją z bananem i mlekiem kokosowym- do uzyskania gładkiej konsystencji. Do zblendowanych składników dodajemy mąkę, wiórki i ksylitol- całość dokładnie mieszamy. Z gotowego ciasta lepimy kuleczki, które naprzemiennie obtaczamy raz w mące, raz w wiórkach. * Łatwiej będzie nam je obtaczać, gdy gotowe kuleczki
healthy dreamsskładniki: banany mandarynki trochę roztopionej czekolady paseczki z kiwi lub natki pietruszki wykonanie: Banany obieramy, przekrawamy na pół. Na każdym bananie czekoladą malujemy przy pomocy np
Domowy Smak Jedzeniajeżyny. Jest to potężna dawka energii i daje uczucie sytości na długi czas. Polecam podawać polane jogurtem naturalnym. Migdałowe ciasto z malinami około 10 porcji Składniki: na spód: 3 szklanki płatków owsianych 1 szklanka migdałów 1/3 szklanki oleju kokosowego 1 banan 3 łyżeczki stewii 1 łyżka miodu 2 łyżki nasion chia 1 łyżeczka proszku do pieczenia dżem chia: 2 szklanki
Jaglusiazjesz na śniadanie? "Owtante z jogurcikiem" mówi Lila. Znooooooowu? Mama placki zrobi! Wrzuciłam do thermomixa owsiankę, mąkę, banana, jajko, wlałam wodę. Włączyłam urządzenie. Lila w tym czasie tańcowała po całej kuchni, bo dźwięk miksera to dla niej przyjemność. Ciasto wyszło za rzadkie więc dosypałam mąki. Nigdy nie trzymam się konkretnych przepisów, nie zwracam uwagi na to ile czego daje, dlatego
lady-och-mistrzyni.blogspot.comłyżeczki cynamonu 50 g miękkiego masła 1/2 szkl. mąki ryżowej 1 łyżeczka sody oczyszczonej ew. garść czekoladowych drażetek Obrane banany, wiórki, jajko, sól, cynamon i masło miksujemy na gładka masę. Dodajemy stopniowo mąkę wymieszaną z sodą. Ew. dodajemy drażetki czekoladowe. Ciasto przekładamy do wyłożonych papierem foremek. Ja otrzymałam 9 babeczek. Pieczemy je ok 30-35 minut w 180 st.C
Dzieje kuchennej Wiewióryjeżynowym musem Kasza manna na mleku z orientalnymi przyprawami Korzenne muffinki z kaszy manny Owsianka na mleku z bananem i malinami Owsianka korzenna z nasionami chia Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Razowa grzanka z pomidorem, bobem i świeżymi ziołami
Moja smaczna kuchniasyropu) Przygotowanie: 100 g wiórków i nerkowce zmiksować na drobne kawałki Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto Wykleić ciastem formę do tarty Piec w temp. 180 st. przez 20-25 minut Ostudzić Farsz Składniki: 2 szt. awokado 1 dojrzały banan 2 łyżki miodu/syropu 250 g gorzkiej czekolady (ponad 70%) dowolne owoce - użyłam mrożonych malin Przygotowanie: Awokado i banana
pyszne zdrowościjednej miski dodajemy suche skłądniki - mąkę, płatki owsiane, proszek do pieczenia, sól i mieszamy. W drugiej łączymy mokre - mleko, banana, jabłko, miód, oliwę. Do miski z suchymi dodajemy mokre i mieszamy. Odstawiamy na około 10 minut. Rozgrzewamy patelnię i nakładamy ciasto na placki. Zmniejszamy ogień na średni i smażymy z dwóch stron. Podajemy z ulubionymi składnikami i gotowe! Smacznego
Gotowanie, czyli hobby dla każdegoZima czy lato, niezależnie od pory roku, każdy z nas od czasu do czasu ma ochotę na pyszny omlet. My proponujemy wersję z owocami. Delikatne ciasto
Banana SmilesMalinowy pudding z kaszy manny nadziany bananową ricottą Na szybko, robiony gdzieś pomiędzy ciastem na naleśniki, a gnieceniem twarogu, tańcząc jednocześnie
More food, love and dreams