ciasto z bananami - 6417 przepisów (strona:156/428)

Placuszki z bananani i żurawiną 94

mąkę i śmietanę oraz proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać za pomocą miksera. Masa musi być gładka i bez grudek. Dodać białko, banan pokrojony w plasterki, odsączoną żurawinę. Delikatnie wymieszać. Odstawić na 10 minut. Smażenie – łyżką nakładać porcje ciasta. Smażyć na średnim temperaturze na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem i polane syropem klonowym. Z tej porcji wyszło 10 placuszków(...)cukier waniliowy, ubijać 1 minuta, obroty 3,5 zdjąć motylek, dodać mąkę, proszek do pieczenia, śmietanę, wymieszać 1 minuta, obroty 6 zdjąć ciasto z boków naczynia, zmiksować 10 sekund, obroty 6 dodać ubite białko, odcedzoną żurawinę, plasterki banana i delikatnie wymieszać

Kuchnia Pokoleń
Racuszki z mąki bananowej z lemon curd 139

smażymy placuszki na pół szklanki mąki:  bananowej, quinoa,  pełnoziarnistej mąki ryżowej   sorgo (opcjonalnie) szklanka wody ( lub więcej jeśli ciasto będzie za gęste)  2 łyżki mleka w proszku kokosowego (  mleko kokosowe w proszku) dojrzały banan  aromat waniliowy ok 1 łyżeczki 1 i  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia jajko Wszystkie składniki ciasta mieszamy na jednolitą

AZgotuj!
Placuszki bananowo- jogurtowe (bezglutenowe) 171

naturalny 150 ml sól 1 szczypta proszek do pieczenia 1  łyżeczka płaska olej do smażenia lub patelnia do smażenia bez tłuszczu  Banana rozgnieć tłuczkiem do ziemniaków dodaj pozostałe składniki i wymieszaj na jednolite ciasto. Rozgrzej patelnię i na niewielkiej ilości oleju smaż placuszki na średnio rozgrzanej patelni (łatwo się przypalają z powodu zawartości cukru z banana). Podawaj

AZgotuj!
Ciasto lekko piernikowe z bananem 202

dodaje ciastu przyjemny smaczek. Ciasto wyszło mięciutkie i pachnące :). Ciasto po upieczeniu można posypać cukrem pudrem. Ja za to wcinałam go z serkiem waniliowym na drugie śniadanie. Składniki: 4 jajka 4 łyżki wody 1/3 szklanki cukru łyżka przyprawy do piernika szklanka mąki 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia banan Wykonanie: Piekarnik nastawić(...)stopni. Jajka zmiksować z wodą, dodać cukier i chwilę miksować. Następnie dodać mąkę (partiami) i zmiksować wszystko razem, aby uzyskać jednolitą konsystencje. Ciasto przelewać do foremek, jakie każdy chce ja miałam różne małe więc, miałam różne ciacha. Banana pokroić w plasterki i nakładać do ciastek. Po kilka plasterków. Małe porcje (rozdzielone na foremki) piec 30 minut.  A jeżeli jest

Moje pyszne gotowanie
Tradycyjne racuchy drożdżowe 152

przesianej mąki. Składniki na ciasto drożdżowe. 3 szklanki mąki pszennej (około 510g) szklanka mleka (250ml) jajko 1 łyżka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego (20g) szczypta soli Dodatkowo: olej do smażenia (lub masło klarowane) cukier puder do dekoracji Zalecam oczywiście do ciasta dodać w zależności od sezonowej dostępności: jabłka rabarbar truskawki banany jagody lub borówki maliny wiśnie Rodzynki także są mile

Ania gotuje
Gofry bananowe 128

cukru 2 jajka 0,5 szkl oleju 1 szkl mleka aromat waniliowy Jak zrobić gofry bananowe: Banany obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem. Banany mieszamy z jajkami, mlekiem, olejem. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki, mieszamy trzepaczką napowietrzając ciasto lub miksujemy chwilę mikserem. Rozgrzewamy gofrownicę, spryskujemy olejem (lub smarujemy olejem za pomocą pędzelka). Wylewamy porcje ciasta. Pieczemy. Artykuł Gofry bananowe pochodzi

Dorota Smakuje
Razowy chlebek bananowy z orzechami 156

Chlebek bananowy to jedno z moich ulubionych zdrowszych wypieków. Gdy tylko na bananach zaczynają się pojawiać brązowe kropeczki to już znak, że należy upiec coś pysznego z dodatkiem tego składnika. Tym razem padło na bardzo proste w wykonaniu ciasto z mąki pełnoziarnistej i  z dodatkiem orzechów laskowych i włoskich oraz aromatycznej przyprawy do piernika (trzeba jeszcze przez chwilę podtrzymać

Healthy food explorer
Banany w migdałowym krokancie 152

rodzaj posypki cukierniczej. Ma postać drobnych, chrupiących kawałków migdałów lub orzechów w cukrowej glazurze, które otrzymuje się w procesie łagodnego prażenia. Wykorzystywana do dekoracji ciast, tortów, lodów i deserów.   Składniki na 6 porcji: - 2 banany - ok. 200ml śmietanki kremówki - 1 łyżeczka cukru pudru - 1 łyżka mleka w proszku - 50 g gorzkiej czekolady - krokant migdałowy (składniki i przepis poniżej) - plasterki

mojewypiekiinietylko
Brownie z gruszką, bananami i cynamonem! 223

kakao - 100 g czekolady mlecznej - 2 banany - 4 gruszki - 5 jaja - 2 szklanki mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - cynamon   Wykonanie: W rondelku rozpuszczamy: margarynę, cukier, kakao, mleko.  Mieszamy aż składniki się połączą, doprowadzamy do wrzenia.  Rondelek zdejmujemy z kuchni.  Odlewamy 1/3 szklanki masy (będzie to polewa na ciasto).  Rondelek stawiamy w zimnym miejscu

SMYKWKUCHNI
Placki z płatków ryżowych z bananem, serem żółtym i masłem orzechowym 164

sodą, dodać płatki, wymieszać dokładnie i odstawić na około 5-7 minut. Nieprzywierającą patelnie mocno rozgrzać, posmarować kapką oliwy lub innym ulubionym tłuszczem. Banana pokroić w cienkie plasterki, ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Ciasto wykładać łyżką na rozgrzaną patelnie i smażyć pod pokrywką z dziurką. Kiedy wierzch się zetnie, przewrócić placki na drugą stronę, wyłożyć krążki banana

Smaki Armine
Wilgotne brownie z fasoli bez mąki FIT 267

Jeżeli można się tak nazwać, to jestem deseroholiczką. Uwielbiam (przede wszystkim zdrowe) desery, ciasta i ciasteczka. Ogromną radość sprawia mi ich przygotowanie, zajadanie się nimi oraz fakt, że smakują one, tak samo bardzo jak mi, moim bliskim, znajomym i czytelnikom. Zauważyłam również, że na moim blogu królują słodkości, a wytrawne smakołyki zajmują dopiero drugie miejsce. Nic nie dzieje się(...)przepis na wilgotne brownie z fasoli. Zakochacie się w nim, obiecuję! Składniki: – 2 puszki fasoli czerwonej (480g po odsączeniu) – 100g orzechów włoskich – 4 jajka – 2 banany – 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady – 4 łyżki kakao – 3 łyżki miodu – 3 łyżki oleju – 30g suszonej żurawiny (można pominąć) – 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej

Be Fit Be Strong
Omlet piernikowy z jabłkiem i bananem 152

piernika (uwaga na skład, niektóre firmy dodają mąkę pszenną i cukier), do tego słodziutkie jabłko obsypane cynamonem i troszkę banana do urozmaicenia. Naprawdę smakuje niesamowicie. Omlet można zjeść na śniadanie, ale sprawdzi się też jako deser, a nawet mini ciasto. B ardzo polecam wypróbować, bo smakuje zupełnie inaczej niż tradycyjny z patelni.  Składniki: 3 białka jaj 2 żółtka

Healthy food explorer
Ciasteczka owsiane z bananem 197

siemię lniane, rodzynki, olej i wszystko dokładnie wymieszać. Zostawić na 15 minut (jak będzie dłużej to nic się nie stanie) aby płatki napęczniały od bananów. Po upływie tego czasu formujemy ciasteczka. Nabieramy małą porcję ciasta, robimy kulkę i lekko spłaszczamy. Układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce (zachowując małe odstępy). Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 20-25 minut w 180 stopniach (góra

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
placuszki z serka wiejskiego 241

więc zrobiłam szybki przegląd lodówki z tego co znalazłam ukręciłam ciasto. Placuszki bardzo jej smakowały, zresztą nie tylko jej. A ja przy okazji pozbyłam się białek, które zalegały mi w lodówce.  Składniki na około 8 placuszków: 3 białka 3 duże łyżki mąki łyżka cukru 100 g serka wiejskiego banan olej do smażenia cukier puder do posypania konfitura szczypta soli(...)Białka ubić na sztywno, następnie ubijając dodać cukier. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do piane, krótko zmiksować aż nie będzie grudek. Banana pokroić w plasterki i razem z serkiem wmieszać do ciasta. Na patelni lub naleśnikarce rozgrzać trochę oleju i łyżką nakładać ciasto. Smażyć powoli z obu stron na złoto. Podawać posypane cukrem, z dodatkiem konfitury

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia