ciasto truskawkowe - 5919 przepisów (strona:330/395)

Jak uchronić się przed wirusami i wzmocnić odporność? Skutki uboczne picia oleju z czarnuszki. 123

Olej z czarnuszki to ostatnio obowiązkowy składnik niezbędnika każdego rodzica ;-) Dlaczego go pijemy?  Jak skutecznie przekonać swoje dziecko do wypicia tego oleju?  Jakie są

IzaGotuje
Zdrowa i smaczna przekąska pistacjowa 150

Pistacje są nie tylko bardzo smaczną, ale również zdrową przekąską, która dostarczy Twojemu organizmowi wielu niezbędnych składników odżywczych. Stanowią znakomite uzupełnieniem codziennej diety – pistacje są bowiem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cudowne właściwości czekolady 179

Czekolada – nie bez powodu nazywana słodkim narkotykiem, potrafi uzależnić swoim smakiem i zapachem. I choć spożywana w nadmiarze bywa zgubna dla naszej sylwetki i zębów, warto

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tort owocowy na zimno 169

Tort owocowy na zimno, to lekki deser z dużą ilością świeżych owoców przygotowany na bazie naturalnych składników. Idealnie orzeźwiająca przekąska na upały, która wspaniale zachwyca swym

Lamarida.pl
JAK RADZIĆ SOBIE Z UPAŁAMI W MIEŚCIE? 235

    Prawdziwe tropiki - termometry pokazują powyżej 30 stopni Celsjusza, a prognozy zapowiadają większość sierpnia i początki września równie upalne.      Przy takiej pogodzie

W kuchni Karmel-itki
Przyjęcie w stylu włoskim – proste przekąski i przystawki 348

czasów dzieciństwa większość dzieci miała “ten sam” urodzinowy tort z jedynej w miejscowości cukierni. Gdy moja mama zrobiła mi tort “jeża” z wbitymi w ciasto słonymi paluszkami, byłam najdumniejszym dzieckiem na osiedlu. Bo nie był z cukierni, bo był od mamy – taki, o jakim wtedy marzyłam. Ostatnio gościłam swoją rodzinę – świętowaliśmy małą okazję. Jako(...)świeże maliny (mogą też być truskawki), kakao do posypania Dla osób, które nie lubią czekolady (są takie?! nie wiem czemu ich zaprosiłam ;)) warto przygotować obłędne owocowe tiramisu w wersji truskawkowej lub malinowej. Wystarczy połączyć kawę z prosecco i odstawić do przestudzenia. W drugiej misce miksujemy żółtka z cukrem (jak nie macie dostępu do sprawdzonych jaj, to warto to robić

Poezja smaku