kremówkę… Masa z gotowanego sera sprawdza się idealnie zarówno do biszkoptów, kruchych blatów, jak i do ciasta półfrancuskiego, które zastosowałam w "Śnieżynce". Mniej słodka od oryginalnego sernika gotowanego. Najtrafniejszym porównaniem będzie chyba napoleonka :) Ciasto półfrancuskie pełne bąbelków będzie doskonałą "przekładką" niebiańskiej masy serowej...Całość można posypać cukrem pudrem dla uzyskania wrażenia bardzo monochromatycznego ciasta. Najlepsze na 2 dzień:) Normal
Domowe ciastamożecie znaleźć już przepisy na takie serniki: Sernik na zimno z truskawkami, Jeżynowy sernik na zimno, Sernik na zimno jabłkowo-gruszkowy z karmelizowaną gruszką, Sernik karmelowy według Leviego Rootsa…. Brakowało mi jednak do kolekcji sernika jagodowego..;) Postanowiłam to uzupełnić… i proszę bardzo, co mi wyszło…. sernik jest delikatny, puszysty(...)bardzo słodki… wspaniały. Zapraszam Was na sernik jagodowy/borówkowy na zimno Sernik jagodowy na zimnoSkładniki -na tortownicę o średnicy 26 cmSpód:250 g ciasteczek digestive (ciasteczka pełnoziarniste)125 g masła niesolonegoMasa:500 g jagód/borówek600 g serka kremowego /w temperaturze pokojowej/300 ml śmietany 30-36%200 ml mleka słodzonego skondensowanego9 łyżeczek żelatyny2 łyżki cukrusok z połowy
UgotujmyTo.pl(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); pieczemy 2 biszkopty składniki na 1 biszkopt: 35 g mąki orkiszowej lub pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 90 g cukru 3 jajka 1
Domowy Smak JedzeniaSernik jest najbardziej ulubionym plackiem w naszym domu, więc polecam kolejny przepis ) Składniki : 1 kg sera twarogowego, 5 jaj, 18 dag masła lub margaryny, 40 dag cukru, 2 łyżki kartoflanki ( mąki ziemniaczanej ), 1-2 budynie śmietankowe lub waniliowe ( jak potrzeba) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Dr Oetker. 1 cukier waniliowy Dr Oetker, cytryna ( skórka + sok ), bakalie wg uznania(...)utrzeć z cukrem , dodawać po jednym jajku, oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Tak przygotowane ciasto wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia . Nakładamy masę serową i wkładamy blaszkę do piekarnika nagrzanego do temp. 180-190 st. C Sernik pieczemy ok. godziny ( zależne od piekarnika ). Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Całkowicie wystudzony sernik możemy polać lukrem
Pysznosci Babci BasiSernik po według mnie udanym eksperymencie z masą krówkową (kajmak). Zupełnie niesłusznie obawiałam się, czy aby sernik nie będzie zbyt słodki i czy da się dobrze kroić. Ku mojemu zaskoczeniu kroi się świetnie, ma delikatny niezbyt słodki smak i do tego powierzchnia jego jest gładka bez żadnych pęknięć. Spód z herbatników i orzechów włoskich doskonale łączy się(...)wałka do ciasta. Orzechy drobno pokroić. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, wysypać na dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia, starannie dociskać łyżką do dna wyrównując powierzchnię. polewa: Miękkie masło dokładnie rozetrzeć z masą krówkową. masa serowa: Wszystkie składniki zmiksować. Ma być jednolita masa, nie trzeba długo miksować tylko do połączenia się składników. Zbyt długie miksowanie za mocno napowietrzy sernik
Kuchcik gotujePyszny..zjedzony w ekspresowym tempie..taki sernik można zrobić nawet na biszkoptach. Składniki ciasta: 140 g mąki pszennej 140 g margaryny 140 g cukru pudru 2 jajka 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Rozgrzać piekarnik do 190 stopni.Margarynę utrzeć z cukrem, dodając pojedynczo jajka. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem .Wymieszać wszystkie składniki, do uzyskania gładkiej masy.Ciasto przelać
Moje domowe kucharzeniewiększego znaczenia, ważne ,żeby ser był wypróbowany ,nie wodnistej konsystencji a wyjdzie na pewno.Wierzch ciasta pokrywa bita śmietana ,karmel i sól morska w płatkach. Prawdziwe sernikowe niebo !.Tylko nie przesadźcie z solą. Składniki: okrągła foremka o średnicy 22 cm z odpinanym brzegiem. Ciasto: 270 g kruchych herbatników,dałam czekoladowe 30 g mielonych migdałów 85 g roztopionego masła Masa serowa(...)masę sernikową.Ciasto pieczemy w 170 stopniach przez około 50 minut .Studzimy. Sos karmelowy: W małym garnku umieścić śmietankę ,masło i cukier.Mieszając podgrzewać do momentu ,aż cukier się rozpuści .Zagotować ,mieszać aż sos zgęstnieje ,trwa to dosłownie chwilkę.Odstawić do ostygnięcia,sos jeszcze zgęstnieje . Bita śmietana: Zimną śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywną masę. Sernik upieczony
Ladylaura.składniki na spód sernika: 170 g herbatników 50 g masła 1 łyżeczka cynamonu wykonanie: Masło roztapiamy. Herbatniki rozkruszamy np. przy pomocy blendera, malaksera lub wałka. Następnie
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na spód: 120 g ciasteczek np. herbatniki 50 masła wykonanie: Masło roztapiamy, wlewamy do pokruszonych ciasteczek i mieszamy do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Foremkę na
Domowy Smak Jedzeniaspodzie. Moja mama dostała przepis od koleżanki, która nazywa się Bogusia, stąd ten smaczny sernik nie mógłby się nazywać inaczej niż sernik Bogusi. Bardzo nam posmakował i myślę, że również Wam przypadnie do gustu. Ciasto: 2 jajka 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 0,5 szklanki
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniePrzepis na sernik odziedziczyłam po babci, jednak udoskonaliłam go dodając nasze ulubione śliwki węgierki. Spód jest dość nietypowy, ponieważ nie zawiera jajek. A sernik po prostu rozpływa się w ustach... Ciasto:150 g mąki pszennej, 80 g margaryny, 50 g cukru pudru, 2 łyżki śmietany 18%. Mąkę przesiać, dodać cukier puder, posiekaną margarynę oraz śmietanę
Z miłości do słodkościSkładniki: ciasto: 2 kubki mąki krupczatki 1 kubek maki kukurydzianej 1 kostka masła 3 łyżki cukru 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa Serowa: 1
Luźna Kuchniaodrobina mąki do oprószenia WYKONANIE: Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C. Dno tortownicy o wymiarach 23-24 cm wyłóż papierem do pieczenia. CIASTO: Wszystkie składniki zagnieć ręcznie lub w mikserze albo malakserze na gładkie ciasto. Podziel je na dwie części: 2/3 i 1/3 . Większą schowaj w woreczku do lodówki, mniejszą - do zamrażalnika. MASA SEROWA: Wszystkie składniki zmiksuj krótko(...)Większą częścią ciasta wyłóż dno tortownicy. Na to wylej masę serową, oprósz ją delikatnie mąką, a następnie wyłóż łyżką bardzo ostrożnie rabarbar, tak by się nie zatapiał w masie. Mniejszą część ciasta zetrzyj na tarce o dużych oczkach i posyp nią wierzch rabarbaru. Piecz ciasto przez 55 minut. Po tym czasie otwórz szeroko drzwiczki piekarnika i pozostaw sernik
Słodko-Słony Świat Ilonyznów królowa serników wkracza do akcji! Co tym razem dla Was przygotowała?! Sernikobrownie z jeżynami! Połączenie czekoladowego ciasta ze słodką masą serową i kwaśnymi jeżynami idealnie się komponuje i tworzy fantastyczną całość, która z całą pewnością podbije serca wszystkich łasuchów! Ciasto smakuje fenomenalnie! Jeżyny śmiało możemy zastąpić np. mrożonymi borówkami albo malinami – będzie równie pysznie! Polecam! SKŁADNIKI: ( forma ok.22
Ostra na Słodko