kajmakiem Mini serniczki z ciasteczkami oreo Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka Marynowane jajka nadziewane z sałatką z łososia Mazurek z wiśniami i czekoladą Babka z advocatem Pieczona karkówka w imbirze, anyżu i miodzie Podwójnie lukrowana babka kawowa Jajka herbaciane nadziewane guacamole Anielskie ciasto czekoladowe z polewą i prażonymi orzechami Babka drożdżowa z powidłami Anielskie ciasto z sosem truskawkowym Miodowo
karmelowyskładniki: 1 puszka czerwonej fasolki 1 mały słoik selera konserwowego 1 słoik mieszanki groszku z marchewką 1/2 małego słoika cebulki marynowanej 3 jajka majonez sól, pieprz
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1 czerwona papryka 1/2 puszki zielonego groszku 1/2 puszki kukurydzy 1 pomarańcza 1 jabłko 50 g orzechów włoskich 2 łyżki majonezu sól, pieprz natka pietruszki
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 2 filety z kurczaka 160 g makaronu świderki 1 puszka kukurydzy 1 puszka zielonego groszku 1 puszka czerwonej fasoli 1 słoik pieczarek marynowanych 1 mała
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1/2 główki sałaty rzymskiej 1 dojrzałe awokado 2 jajka pomidorki koktajlowe 1 ząbek czosnku sok z cytryny oliwa z oliwek sól, pieprz świeżo mielony wykonanie
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1/2 główki sałaty lodowej 1 świeży ogórek gruntowy 1 mała papryka czerwona 1 duży pomidor 100 g zielonych oliwek sól, pieprz 4 łyżki oliwy z
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 450 – 500 g brokułów (mrożonych) 2 jajka 2 pomidory 1 żółta papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku pęczek koperku 1 szkl majonezu sól, pieprz
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 5 jajek 1 puszka kukurydzy 200 g szynki 1 por 2 małe ogórki konserwowe natka pietruszki 7 łyżek majonezu sól, pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 500 g świeżych małych pieczarek 50 g masła 150 g twardego sera żółtego 150 g twardych ogórków kiszonych 100 g białej części pora 220 g
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 1 puszka zielonej fasolki szparagowej 5 jaj 2 jabłka 2 cebule 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka kukurydzy 200 g sera żółtego majonez ketchup pikantny
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 5 jaj 1 średni por 200 g sera żółtego 1 puszka groszku konserwowego 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki czerwonej 1 puszka tuńczyka w oleju
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 2 pory 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 4 łyżki śmietany ok. 7 łyżek majonezu ok. 2 łyżki soku z cytryny
Domowy Smak Jedzeniasię równie wcześnie - niestety. Wczoraj wieczorem przygotowałam sobie drugie śniadanie, które zabiorę ze sobą na uczelnię - sałatkę grecką - przed wyjściem na studia wystarczy, że wszystko pomieszam i gotowe :) Na deser tym razem nie zabiorę nic, ale po powrocie do domu upiekę takie ciasto - a dokładniej Brownie czekoladowe, które zdecydowanie najlepiej smakuje na ciepło, więc lepiej jeść je w domu. Spróbujcie
Słodkie Przyjemnościdowiadują się z czego było przygotowane danie, np: Leśny mech-ciasto ze szpinaku, lub Ciasteczka ze skwarek :D Nigdy się nie poddawać, bo praktyka czyni mistrza. Wszystko to, co udało mi się osiągnąć do tej pory :) Sałatka jarzynowa-ubóstwiam !!!! A teraz odpowiem na pytania autorki bloga http://bialaglowka.blogspot.com/ . Czego najbardziej(...)/miałaś jako dziecko marzenie, które spełniło się w dorosłym życiu? Moje odpowiedzi: Że sobie z czymś nie poradzę Jan Paweł II Nauka Malakser :) Bardzo ułatwia pracę Wałek do ciasta Desery, absolutnie i bezwzględnie:) Ballady rockowe :D Jerry z Toma i Jerry'go:) Ta mysz jest bezbłędna!!! Myron Bolitar z serii książek Harlana Cobena - fantastyczny detektyw-amator Tak, jedne
Ciasteczkowy Potwórjest jego stan na koniec lata. Wiem, wiem- dokumentacja, archiwizacja, skrupulatność. Ale... ciasto... Ze śliwkami. Cynamonem i prawdziwą wanilią pachnące. Z kruszonką. I bezą. Prawda, że lepiej zacząć od ciasta? Tak też myślałam! A wszystko zaczęło się od Pani Profesor. W ostatnią sobotę sierpnia urządziliśmy ognisko- w końcu udało się zaprosić większe grono znajomych i podzielić się radością z kiełbachy(...)świecie, następnego dnia w kuchni czekały na nas „dary losu.” Ogródkowe pomidory, gruszki, klasyczna domowa sałatka, dżem z niewiarygodnego warzywa. I śliwki od Pani Profesor. Dużo śliwek- klasycznych węgierek z trzebnickiego zagłębia owocowego :-) Pyszne na surowo, ale od jakiegoś czasu marzyło mi się ciasto ze śliwkami. Wiecie, taki zwiastun jesieni, słodki, pachnący, z cudownie miękkimi owocami. I mimo ostatnich upałów
les mirabelles