Nie wyobrażam sobie Świąt Wielkanocnych bez sernika... a dziś dodatkowo zaproponuję idealną wersję na tą okazję - czyli Sernik Kapitański, na czekoladowo-kawowym spodzie, z dodatkiem likieru
Świat CiastaDzień dobry, ostatni gwizdek na planowanie menu świątecznego, dlatego podsyłam Wam kolejną słodkości 🎂 Tym razem czekoladowy sernik z warstwą budyniową na kruchym spodzie 👌 Zdecydowanie wpasuje się
Niezły Młynek[Głosów:1 Średnia:5/5] składniki na masę serową: 1200 g sera białego, 3x zmielonego 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 250 g cukru 200
Domowy Smak JedzeniaSernik z dużą ilością czekolady gorzkiej i orzeszkami w słonym karmelu. Jak smakuje przekonajcie się sami i podejmijcie wyzwanie. Zapewniam was że sernik jest grzechu wart
wesoła kuchniaJeżyny w tym roku pięknie obrodziły, a owoce są duże i słodkie. Grzechem byłoby nie wykorzystać ich do zrobienia jakiegoś pysznego deseru. Ja zrobiłam sernik
Bon appetit mon amie29.03.2018 Dekoracyjny deser, cieszy zarówno dzieci jak i dorosłych. Można robić różne kombinacje, większość owoców i na wierzchu bita śmietana lub tak jak w przepisie .Każda
gotuj ze mnąherbatnikach) A wracając do ciasteczek… zapraszam na przepis Składniki: 250 g mąki pszenne tortowej 250 g masła 250 g twarożku kanapkowo-sernikowego Wieluń Mój Ulubiony 2 pełne łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią cukier puder Przygotowanie: Do większej miski wysypujemy mąkę, dodajemy nasz ser, cukier waniliowy z prawdziwą wanilią i masło (siekamy je, aby łatwiej wyrobić ciasto). Całość
Słodkie okruszkiDługo szukałam przepisu na idealny sernik. No i znalazłam! Tropikalny sernik z mlekiem kokosowym i musem z mango. I wiecie co? Zakochałam się! To jest mój
Słodki ZakątekPyszne ciasto,z masą kajmakową ,orzeszkami i czekoladą-mniam,błyskawicznie znikło ze stołu,polecam wszystkim spróbować.... Składniki: masa budyniowa : 650 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego (proszek) 1/2 szklanka cukru pudru 100g masła masa krówkowa: ok. 250 g masy kajmakowej firmy Helio(niecałe opakowanie) 100g masła 120 g orzeszków ziemnych solonych dodatkowo: 2 opakowania po 220 g herbatników
Swojskie jedzonkoherbatników. Wylewamy na nie 3/4 masy serowo - dyniowej. Do pozostałej masy dodajemy cynamon . Mieszamy . Wylewamy delikatnie masę cynamonową do foremki. Wstawiamy ją do piekarnika nagrzanego do 170'C . Na spód piekarnika wstawiamy dodatkową blaszkę z wodą. Po godzinie , gdy masa serowa jest już ścięta wyłączamy piekarnik , ale foremkę nadal w nim pozostawiamy. Po ok 20 minutach wyjmujemy ciasto
Malinowa Kawiarenkaherbatników typu petitki 150 g margaryny Kasia Masa : 1 kg serka śmietankowego ( Juliko w wiaderku ) 5 jajek 200 g jogurtu śródziemnomorskiego 150 g cukru 1 budyń waniliowy ( 40 g ) 1 łyżka ciemnego kakao 100 g polewy deserowej w drażetkach 2 łyżki słodkiej śmietanki 30% 50 polewy białej w drażetkach 1 łyżka słodkiej śmietanki 30% kolorowa posypka do ciast Rozwiń
Ewa w kuchnimasła na wierzch polewa czekoladowa posiekane pistacje Zmielony ser i masę kajmakowa przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Przygotować spód. Masło rozpuścić w rondelku i odstawić do przestudzenia. Herbatniki zmielić na pył a następnie połączyć z roztopionym masłem. Masą wylepić dno tortownicy o średnicy 24 cm. Formę wstawić do lodówki. Przygotować masę. Do rondelka wlać mleko i dodać(...)rozpuścił. Następnie dodać 100 g zimnego pokrojonego masła, rozpuścić ale nie gotować. Zestawić z ognia i dodać 3 łyżki kakao. Energicznie wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Przestudzić i polać ciasto
Monia miesza i gotujeprosty i szybki do wykonania, bez ubijania, ucierania i innych z pozoru skomplikowanych czynności. Zatem zachęcam do upieczenia, bo jagody za chwilę się skończą. Spód: 150 g herbatników 50 g masła Ciastka rozdrabniamy, można zmielić, zblendować albo potraktować tłuczkiem do ziemniaków, technika dowolna ważne by zmielić je na pył. Masło rozpuszczamy, dodajemy do ciastek i mieszamy całość(...)ubijamy. Masę serową wylewamy na schłodzony spód, wyrównujemy, a na wierzchu równomierną warstwą rozsypujemy jagody. Pieczemy ok 55 minut w 170 st. C. Studzimy i możemy się cieszyć pysznym ciastem var widgetParams = "{ 'Id':'41ec0d91-bb81-4b5b-921b-f8519fa5b600','AffId':'14121'}"; var params=encodeURIComponent(JSON.stringify(widgetParams)); var link = 'https://weben1.com/ElasticWidget2/Generate?query='+params; var iframe = document.createElement('iframe'); iframe.frameBorder=0; iframe.width = "100%"; iframe.height="205px
Cynamonowe szczęściesmaku i idealnie nadaje się na deser do kawy w ten słoneczny dzień. Fanom serników na pewno zasmakuje, zachęcam do wypróbowania! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Spód: 200 g herbatników maślanych 80 g masła Masa serowa: 250 g serka ricotta 400 g serka homogenizowanego 200 ml śmietanki 30% 4 łyżki żelatyny 1/2 szklanki cukru pudru 300 g świeżych(...)Podobnie postąpić z serkiem homogenizowanym. Miksujemy tylko do połączenia składników. Dodać przestudzoną żelatynę oraz kilka pokrojonych truskawek i wymieszać. 4. Masę serową przełożyć na spód z ciastek. Wierzch ciasta udekorować pozostałymi truskawkami. 5. Gotowe ciasto wstawić do lodówki, aby stężało. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka PichciSernik Kokosowy z Jeżynami – Kolejne pyszne ciasto z jeżynami. Ostatnio było „ Kruche Ciasto z Kremem Serowym, Owocami i Kruszonką ”, które bardzo polecam wypróbować :). A dzisiaj zapraszam na pyszny sernik kokosowy z jeżynami. Jest kremowy, waniliowy, wilgotny. Nie dużo rośnie i pieczemy go w kąpieli wodnej. W przygotowaniu jest prosty, miksujemy tylko ze sobą składniki. Zamiast jeżyn możemy użyć malin(...)waniliowego 100g wiórków kokosowych 2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej 3 duże jajka 220g umytych jeżyn Wierzch: około 200g umytych jeżyn cukier puder do posypania Spód: 1. Do blendera przełożyć herbatniki i wiórki kokosowe, zmiksować. Masę ciasteczkową przełożyć do miski, dodać roztopione masło i dokładnie wymieszać. Wilgotną masę przełożyć do tortownicy o średnicy 20cm wysokości 9cm lub do tortownicy
Mała Cukierenka