Ciasto drożdżowe lubi być dobrze wyrobione i potrzebuje czasu na wyrośnięcie. Jeśli uzbroimy się w cierpliwość to z pewnością zaskoczy nas nie tylko swoją wielkością, ale
Moniki SmakołykiCiasto rozpływa się w ustach, mocno orzechowe, z nutą malin, posypane czekoladą, wilgotne, słodkie i zdrowsze od jego innych czekoladowych kolegów. Na wigilijnym stole, wśród
CzarnawisienkaCiasto rozpływa się w ustach, mocno orzechowe, z nutą malin, posypane czekoladą, wilgotne, słodkie i zdrowsze od jego innych czekoladowych kolegów. Na wigilijnym stole, wśród
CzarnawisienkaKUTIA W CIEŚCIE SKŁADNIKI: Kutia -1 puszka mąka szymanowska -0,5 kg drożdże -100 g mleko -0,5 szkl masło lub margaryna -150 g jajka -2
Kuchnia DanusiSkładniki na ciasto: - 1,5 szkl. mąki - 1/2 kostki margaryny - 1/3 opakowania drożdży - sól - 1/3 szklanki mleka - 1/4 szklanki ciepłej wody Z drożdży, mąki i wody
SMYKWKUCHNINajwyższa pora pomyśleć o menu na Święta Bożego Narodzenia . Mam w głowie kilka ciekawych pomysłów, a w kuchni wprowadziłam tzw. okres próbny świątecznych dań. Mam potrawy, które goszczą na moim świątecznym stole co roku, np. śledzie czy ciasto z masą pomarańczową - które od lat w mojej rodzinie są kulinarnym hitem. Zawsze jednak staram się wprowadzić choć troszkę nowości. Ciasto pomarańczowe
Pobite gary BarbaryBiszkoptowa babka z dodatkiem majonezu, jest pyszna, wilgotna, lekka, delikatna i puszysta. Majonez jest zastępnikiem tłuszczu w cieście. Nie jest wyczuwalny, a dzięki niemu ciasto jest
Życie zaczyna się w kuchniW końcu się zmobilizowałam i zabrałam się za pierwszy w życiu dojrzewający piernik. Pierwszy raz relacjonuje przygotowania ciasto na bieżąco ;-) Ktoś chętny dołączyć? Najlepiej ciasto przygotować
Kuchnia domowa AniDziś proste a jakie smaczne ciacho. Biszkopt przełożony masą budyniową a do tego brzoskwinie zalane galaretką. Ciasto idealne nawet na komunię bo przecież sezon komunijny w
Ewa w kuchniDelikatny, kremowy sernik, pieczony na kruchutkim spodzie, przykryty słodką pianką, na której widnieją małe, złociste, cukrowe kropelki. Ciasto jest bardzo smaczne i może być doskonałą ozdobą
Podróż w kulinariaPieczony sernik na spodzie herbatnikowym nadziany dużą ilością pierników to pomysł na słodkie i łatwe do przygotowania ciasto. Lekko cynamonowe i korzenne w smaku. Pamiętajcie o
UgotowaćPowoli robimy listy produktów do świątecznych wypieków, myślimy czym zaskoczyć gości przy świątecznym stole! Zapraszam na pyszne ciasto, które zrobiłam dzięki uprzejmości firmy Stovit , Helio Składniki
Podróż w kulinariaTen przepis jest bardzo stary i z zeszytu mamy. Zaś mama znalazła go w gazecie. Jest to ciasto, które robimy tylko i wyłącznie na święta
Kuchnia PaulettesKostka śniegowa to gliniaste brownie, mocno czekoladowe i delikatna pianka, która konsystencją i smakiem przypomina ptasie mleczko. Ciasto jest wspaniałe! Składniki: Foremka 25x25 lub 20x30 Ciasto
Gotowanie i blogowanieSernik typowo jesienny, z dodatkiem dyni, imbiru i kardamonu. Delikatnie słodki, polany lukrem, na spodzie z kruchego ciasta. Bardzo smaczny, idealny do ciepłej herbaty czy kawy
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie