ciasto mleko w proszku - 2535 przepisów (strona:4/169)

Ciasto z jabłkami i kokosem 185

ładniki:Ciasto na spód:2 szklanki mąki3/4 szklanki cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia1 szklanka mleka1/2 kostki margaryny2 jajka+ 6 średnich jabłekCiasto z kokosem:10 dag wiórków kokosowych1/3 szklanki cukru3 białkaCiasto kakaowe:3 jajka3 łyżki mąki pszennej3 łyżki mąki ziemniaczanej1 czubata łyżeczka kakao5 łyżek cukru1 płaska łyżeczka proszku do pieczeniaNa wierzch: polewa kakaowa i kokosSposób wykonania:1. W gorącym mleku rozpuścić

Kuchnia domowa Ani
Kokosanki z dzieciństwa 385

szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczeniapolewa200 g masła4 łyżki wody1 szklanka cukru4 łyżki kakaa250 g wiórek kokosowychPrzygotowanie:ciastoMikserem roztrzepać jajko z miodem, dodać cukier, następnie mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki połączyć w gładką masę i przelać do keksówki wyłożonej papierem pergaminowym.Pieczemy w 180 C przez 20 min sam dół, następnie ok 15-20 minut(...)szeroki i 3 cm długie. Jednak wielkość kawałków zależy od Was :)polewaWszystkie składniki polewy zagotować w rondelku i delikatnie ostudzić.Pokrojone kawałki ciasta zanurzamy pojedynczo w polewie, następnie otaczamy w wiórkach. Kokosanki najlepiej schłodzić ok 1h w lodówce. Na zabawę szkolną idealne ale do kawy też są bombowe. Smacznego

Niezły Młynek
Szarlotka krojona z pianką 136

Krojona dlatego, że jabłuszka krojone są w plasterki. Jedna z moich lepszych szarlotek :D Składniki: (duża brytfanka prostokątna) Ciasto: 3 szklanki mąki krupczatki margaryna 5 żółtek cukier waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia odrobina mleka (dosłownie dałam łyżkę) 3-4 łyżki cukru Pianka: 5 białek 2 łyżki cukru pudru Nadzienie: 5-6 większych jabłek cynamon 2 łyżki cukru Wykonanie: Ciasto: Mąkę(...)przesiać do miski z proszkiem i cukrem waniliowym, dodać cukier pomieszać.Następnie dać pokrojoną margarynę razem posiekać. Dodać żółtka i tą łyżkę mleka, dokładnie zagnieść ciasto. Podzielić na dwie. Jedną trochę większa. Tą większą rozłożyć na brytfankę wysmarowanej leciutko masłem. Drugą podzielić na mniejsze kawałki i do zamrażalki (szybciej stwardnieją). Nadzienie: Jabłka pokroić w plasterki i oprószyć je cukrem

Moje pyszne gotowanie
Placek brzoskwiniowy 166

jogurtu - można zamienić na mleko, wtedy ciasto wyjdzie lżejsze :)2 łyżki cukru waniliowegoPół szklanki oleju rzepakowegoSposób przygotowania:Do wysokiej miski wbijamy jajka, ubijamy je z dodatkiem cukru  i cukru waniliowego na najwyższych obrotach do momentu podwojenia objętości, następnie dolewamy olej i dalej miksujemy.  Do tak przygotowanej masy dolewamy jogurt i wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia.Brzoskwinie myjemy, obieramy

Słodkie Przyjemności
Biszkopt z jabłkami i budyniem 1052

piany stopniowo dodawać cukier, cały czas ubijając.  Następnie dodawać po jednym żółtku.  Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, lekko wymieszać.  Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy.  Piec około 30 minut w 175 stop.  Upieczone ciasto wystudzić, przekroić na połowę.  MASA JABŁKOWA  Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych(...)BUDYNIOWA  Do rondla wlać 2 szkl mleka, dodać cukier i kostkę margaryny, zagotować.  W pozostałej szklance mleka, rozmieszać budynie.  Na gotujące się mleko , wlać rozmieszany proszek budyniowy, zagotować mieszając.  SKŁADANIE CIASTA  biszkopt  masa jabłkowa  masa budyniowa  biszkopt  Wierzch ciasta posypać cukrem pudrem. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
Ciasteczka z marcepanem i suszonymi wiśniami 141

Składniki: 2 szklanki mąki, 200 g masła, 100 g masy marcepanowej, 1/2 szklanki cukru, 1 łyżeczka cukru waniliowego , 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3 łyżki mleka, 1 garść suszonych wiśni.   Przygotowanie:     Zagniatamy ciasto na ciasteczka z przesianej mąki z proszkiem do pieczenia, miękkiego masła, cukru białego, cukru waniliowego i mleka. Następnie dodajemy masę marcepanową i posiekane

Aga w kuchni
milky way, mleczna droga 175

pszennej łyżeczka proszku do pieczenia masa: 1/2 szklanki mleka niepełna szklanka cukru 2 op. cukru waniliowego 2dag margaryny 2 szklanki mleka w proszku Wykonanie: Ubijamy białka i stopniowo dodajemy cukier, żółtka. Na koniec delikatnie wsypujemy mąkę z proszkiem. Przelewamy ciasto do blachy i pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem pudrem. Dodajemy mleko

ciastkarnia na kruchym spodzie
Serniczki z truskawkami 264

mleka.     Masło o temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem na puch. Stale ubijając, dodawać po jednym jajku. Dodać cukier waniliowy oraz przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać mleko. Ciasto przelać do przygotowanej formy o wym. 32x42cm. Piec ok. 15min w temp. 200st. Ostudzić, po czym ciasto przekroić wzdłuż na 2 plastry.     Masa serowa

Z miłości do słodkości
BABKA Z SERKIEM MASCARPONE 212

mleka     dodatkowo na ciasto ciemne: 25 ml mleka (około 0,5 cm w szklance) 5 dag cukru 2 łyżeczki kakao Wykonanie: Miękką margarynę utrzeć z serkiem mascarpone, dodać cukier, cukier waniliowy, szczyptę soli i dalej ucierać. Do masy stopniowo dodawać jajka. Następnie dodać  mleko i mąkę wymieszaną  z proszkiem do pieczenia oraz aromat cytrynowy. Ciasto dokładnie

Walijskie Pichcenie
CIASTO KOKOSOWE – ŁATWE I SZYBKIE 9712

łatwe i szybkie ucierane ciasto kokosowe. Mokre a zarazem niesamowicie puszyste , delikatne i rozpływające się w ustach! Produkty normalne zastąpiłam tymi bez laktozy i już mogłam się cieszyć jego smakiem! :D SKŁADNIKI: * mąka – 250 g * jajko – 2 szt * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * masło ( ja użyłam bez laktozy ) – 100 g * mleko ( ja użyłam bez laktozy(...)kokosowe – 80-100 g * cukier – 70 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Masło ucieramy z cukrem , dodajemy jajka i miksujemy na gładką masę. Dosypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i dolewamy mleko. ( ciasto powinno mieć konsystencję śmietany ). Wsypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Wlewamy do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą keksówki. Wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika

Ostra na Słodko
Ciasto z gruszkami w cynamonie 215

złSKŁADNIKI na ciasto:400 g mąki pszennej75 g cukru kryształ200 g białego sera (twarogu półtłustego)3 łyżeczki proszku do pieczenia3 jajka7 łyżek oleju5 łyżek mleka 3,2%szczypta solimasło do wysmarowania blachycukier puder do posypaniaSKŁADNIKI na farsz do ciasta:5 szt. świeżych gruszek150 g cukru kryształ1 łyżeczka cynamonu1 op. kisielu cytrynowego1 cytrynyPRZYGOTOWANIE farszu:Gruszki myjemy, obieramy ze skórki i usuwamy(...)przez ok. 20 min. często mieszając. Na koniec dodajemy kisiel i odstawiamy do wystygnięcia.PRZYGOTOWANIE ciasta:Do dużej miski przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy składniki. Dodajemy cukier, pokruszony twaróg, olej, mleko, jajka i szczyptę soli. Ciasto dokładnie zagniatamy. Przekładamy na blat oprószony mąką i rozwałkowujemy na prostokąt ok. 45x30 cm.Farsz rozkładamy na całej powierzchni rozwałkowanego ciasta zostawiając

kulinarnyJa
Gofry Lekkie i Chrupiące 191

Pyszne! Lekkie i chrupiące! Do ciasta nie dodajemy cukru, bo nie ma takiej potrzeby, bo przecież na gofra kładziemy słodkie dodatki takie jak dżem, cukier puder, czy bitą śmietanę. No to co? Gofrujecie ze mną? Przepis pochodzi z  MW . Składniki na 12 sztuk: 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1/3 szklanki(...)wlewamy olej, mleko i żółtka. Wszystko razem miksujemy. W drugiej misce ubijamy na sztywno białka z solą, które po ubiciu musimy delikatnie wmieszać w mieszaninę mąki, mleka, oleju, proszku i żółtek. Gotowe ciasto wylewamy partiami na gofrownicę i pieczemy kilka minut na rumiany kolor. Gotowe gofry studzimy na kratce. Z czym podajemy? Z czym tylko chcecie! Ja podałam z ubitą

Blondynka Gotuje
CIASTECZKA ORZESZKI 257

płakie łyżeczki sody 1 szklanka cukru 4 żółtka 1 op.cukru waniliowego masa: 1/4 szkl.wody 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 2 łyżki kakao 1/2 paczki mleka w proszku Wykonanie: Z podanych składników  zagnieśc ciasto. Formować małe kuleczki wkładać do maszynki do produkcji orzeszków( foremek) zapiekać na rumiano.Studzić W garnuszku rozpuścić margarynę, dać wodę, cukier kakao, wymieszać ostudzic

Z Majeczką w kuchni
Tęczowy tort (rainbow cake) 167

pieczenie idzie zdecydowanie szybciej. Inspiracja  Domowe wypieki . Tęczowy tort (rainbow cake) Składniki Ciasto na 6 blatów: 360 g masła 210 g cukru 3 łyżeczki cukru waniliowego 6 jajek 300 g mąki pszennej 120 g mąki ziemniaczanej 6 łyżeczek proszku do pieczenia 6 łyżeczek mleka 6 barwników spożywczych w żelu, u mnie Wilton Na krem(...)Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę. dalej obijając dodajemy po jednym jajku. Maki mieszamy z proszkiem do pieczenia i razem z mlekiem dodajemy stopniowo do ciasta. Miksujemy na wolnych obrotach niezbyt długo. Ciasto dzielimy na 6 równych części. Najlepiej jest zważyć ciasto i potem podzielić

Kulinarne przygody Gatity
Kruche ciasto z brzoskwinią i budyniem 390

łyżki lodowatej wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ponadto: 3 duże brzoskwinie 3 budynie waniliowe bez cukru 4 łyżki cukru 900 ml mleka    Sposób przygotowania: Ciasto kruche:  Mąkę , cukier puder i proszek do pieczenia przesiać i dobrze wymieszać. Zimne masło zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wszystkie składniki ucieramy na grubą kruszonkę. Następnie dodać żółtka, śmietanę

Słodkości i nie tylko

Proponowane wyszukiwania