Pyszny i delikatny w smaku sernik jagodowy z pianką z nasion Chia oraz chałowym spodzie. W upalne dni nie zawsze chcemy włączać piekarnik i dodatkowo nagrzewać
Bajeczna KuchniaMuffinki ostatnio to jedne z popularniejszych babeczek. I wcale się nie dziwię, bo pracy przy nich dużo nie ma, są proste do zrobienia, a przy tym
dobra gospodyni dom wesołym czyniDziś w mojej kuchni zapachniało już świętami. A wszystko przez przyprawy korzenne, których użyłam do dzisiejszego wypieku. Wyszedł pyszny, aromatyczny i mięciutki (za sprawą
Tradycyjna KuchniaWielu z Was pewnie już otworzyło sezon na grilla. Wiosenna i lekka sałatka - uważam ją wręcz za niezbędny składnik udanego grilla !! Orzeźwiajacy dodatek do tłustej kiełbaski
IzaGotujeWitam ponownie! tym razem robię ukłon w stronę przeziębionych :). Brak apetytu? gardło boli? a może po prostu miało się zrobić barszcz ale jakoś nie wyszło i
Kuchnia PROzdrowotnabrownie (ten przepis też wkrótce pojawi się na blogu :)). Przygotowując ciasto pomyślałam sobie, że fajnie by było, gdyby dodatkowo ciasto było oblane polewą, która zamiast zastygnąć będzie powodowała, że ciasto będzie jeszcze bardziej wilgotne i czekoladowe. Wtedy wpadłam na pomysł, że świetnie w tej roli sprawdzi się masa budyniowa! Dzięki stworzeniu tego przepisu przypomniałam sobie jak pełny i bogaty, czekoladowy(...)preferuję studzenie budyniu w jednej misce i po wystudzeniu dopiero nakładam go do mniejszych salaterek. Budyń możesz podać sam bez dodatków, ze świeżymi owocami, bakaliami, konfiturą lub ubitym kremem kokosowym. Smacznego! Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć zdjęcie Twojej potrawy na Instagrama lub Facebooka i oznacz mnie tagiem @bookofspellspl Chcesz być zawsze na bieżąco? Obserwuj mój Instagram
Book of spellssticky rice- deser obłędny, który pokochałam całym sercem. Niech się schowają serniki, torty i najlepsze czekolady- nie wierze, że to napisałam! :D Ale tak jest, zjadłabym znowu! :) Woda kokosowa- naturalny izotonik :) Zielona herbata z mlekiem :) Mai Thai Herbata czarna z mlekiem :) Poniżej na zdjęciu po lewej macie liście limonki kafir- dodają potrawom cytrusowego posmaku. Po prawej część skłądników(...)sakiewki z mięsem z kraba oraz spring rollsy- koniecznie musicie ich spróbować ! :) Spring rollsy i sakiewki owinięte są papierem ryżowym, który był mrożony i jest w postaci bardzo cienkiego ciasta np. na makaron. Nie rwie się, nie rozciąga, super się z nim pracuje. Do przygotowania sakiewek potrzebny było tofu, marchewka, cebulka, kukurydza, grzyby mun, makaron chiński i kapusta
Czerwona Porzeczkaekologicznego mięsa oraz jajek . Odstawiam na chwilę wszelkiego rodzaju słodkości słodzone keto słodzikami. Pewnie w najbliższy weekend skapituluję, bo w mojej głowie już rodzą się pomysły na kolejne keto ciasta . Ale dopóki nie ma jeszcze weekendu – na moim stole tylko czysta micha! Tacos z fajitas Meksykańska kuchnia jest tak samo kolorowa jak meksykańska kultura. Duża ilość warzyw, która stanowi(...)szczypta soli himalajskiej , kłodawskiej lub morskiej Fajitas 250 g karkówki 0,5 papryki czerwonej 0,5 papryki zielonej 0,5 papryki żółtej 0,5 awokado 1 łyżka oleju kokosowego rafinowanego lub masła klarowanego 1 szczypta soli himalajskiej , kłodawskiej lub morskiej 1 szczypta pieprzu 0,5 łyżeczki papryki słodkiej w proszku (opcjonalnie) Sposób przygotowania Tacos z kalafiora Startego kalafiora gotować przez
Modern Cave Girlpudru żółty barwnik spożywczy (opcjonalnie dla koloru) wierzch: 1 szklanka śmietany 30% 2 łyżeczki cukru pudru płatki migdałowe Przygotowanie: spód: Ciastka kokosowe kruszymy drobno, a następnie łączymy z wiórkami kokosowymi i rozpuszczoną margaryną Palma. Mieszanka powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Wykładamy ją na spód tortownicy, dociskamy do dna. Formę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do160 stopni i podpiekamy 10 minut. Potem(...)torcik będzie miał kolor biały) Gotową masę przelewamy na spód z bananami i odstawiamy do lodówki na noc. wierzch: Następnego dnia ubijamy śmietankę z cukrem i dekorujemy nią wierzch ciasta. Całość posypujemy uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi
Bon appetit mon amienastępnie wyrobić ciasto ręcznie. Uformować kulę włożyć do miski. Nakryć bawełnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Po wyrośnięciu uformować z ciasta wałek i podzielić na 12 równych części. Z każdego kawałka uformować kulkę i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką i poczekać aż wyrosną. (około 10-15 minut(...)następnie wlać do mleka i zagotować. Gotując stale mieszać. Ugotowana masa powinna mieć konsystencję budyniu. Odstawić do lekkiego schłodzenia. Lukier 1 szklanka cukru pudru 4 łyżki mleka wiórki kokosowe Cukier puder utrzeć z mlekiem. Po wystudzeniu bułek polać je lukrem i posypać wiórkami kokosowymi. norweskie bułeczki
O kuchni z uczuciemstopniowo dodajemy cukier oraz żółtka, nie przerywając miksowania. Mąkę pszenną łączymy z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia, przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek mieszając delikatnie łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 21×32 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. składniki(...)śnieżką na sztywno, na końcu dodajemy pozostałą część tężejącej galaretki i miksujemy do połączenia. Ubitą śmietanę łączymy z serem i delikatnie mieszamy. składniki na kokos smażony: 100 g wiórków kokosowych 50 g masła 80 g cukru kryształu wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy i podsmażamy na patelni. dodatkowo: ok. 2 -3 łyżki dżemu np. z czarnej porzeczki Wystudzone biszkopty przekładamy masą serową
Domowy Smak Jedzenianastępnie wszystko razem rozetrzyj palcami. Do tego dodaj miód i zalej gorącą wodą z rozpuszczonym masłem. Wymieszaj, zagnieć ciasto, a następnie delikatnie rozwałkuj na grubość ok. 0,5 cm. Ciasto powinno być plastyczne Wytnij ciasteczka i przełóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarowaną masłem. Wycięte ciasteczka wykładaj szpatułką, możesz je lekko podsypać mąką by się nie przyklejały(...)łyżki cukru 1,5 łyżki masła Wszystko chwilę zagotować cały czas mieszając. Ciastka poukładaj na kratce i polewaj lekko przestudzoną polewą. Możesz je posypać kolorową posypką lub wiórkami kokosowymi. REKLAMA
Calzonella.comwszystko uzyska jednolitą strukturę. Co do kawy, to jest to u mnie mocna kawa rozpuszczalna schłodzona/zmrożona w zamrażalce. Bo o płyn tu chodzi moi drodzy. Gotowe ciasto owijamy folią spożywczą i odkładamy na przynajmniej 30 minut leżakowania do lodówki. Schłodzone rozwałkowujemy podsypując mąką jak najcieniej się da i wykrawamy z niego ciasteczka (kwiatki, gwiazdki), które następnie(...)minut. Wyjmujemy i studzimy na kratce. Składniki na masę: serek mascarpone mały kremówka 30-36% 500ml 1-2 cytryny 250 g cukru do wypieków 2-3 łyżki wiórek kokosowych Przygotowanie: Ubijamy kremówkę, pamiętając by była dobrze schłodzona. Dodajemy serek i dalej miksujemy. Dosypujemy stopniowo cukier. Następnie wymyte cytryny ścieramy na tarce (skórka posłuży do dekoracji) i wyciskamy z nich
Karczma HonoriettyPiękny i zdrowy uśmiech szybko, tanio i naturalnie? Skuteczne, szybkie i darmowe wybielanie zębów? Wystarczy kilka minut i pare złotych, aby osiągnąć to wszytko. Naturalna
IzaGotujecukinii w spiżarni zrobię z niej mocno czekoladowe brownies . Przygotowując ciasto pomyślałam sobie, że fajnie by było, gdyby dodatkowo ciasto było oblane polewą, która zamiast zastygnąć będzie powodowała, że ciasto będzie jeszcze bardziej wilgotne i czekoladowe. Wtedy wpadłam na pomysł, że świetnie w tej roli sprawdzi się masa budyniowa! Dzięki stworzeniu tego przepisu przypomniałam sobie jak pełny i bogaty, czekoladowy(...)preferuję studzenie budyniu w jednej misce i po wystudzeniu dopiero nakładam go do mniejszych salaterek. Budyń możesz podać sam bez dodatków, ze świeżymi owocami, bakaliami, konfiturą lub ubitym kremem kokosowym. Smacznego! Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć zdjęcie Twojej potrawy na Instagrama lub Facebooka i oznacz mnie tagiem @bookofspellspl Chcesz być zawsze na bieżąco? Obserwuj mój Instagram
Book of spells