ciasto do pizzy - 4861 przepisów (strona:10/325)

MINI PIZZE NA BIAŁYM WINIE 89

Małe pizze w wersji wegetariańskiej, wypełnione serem mozzarella oraz pomidorkami koktajlowymi, podane ze świeżymi listami oregano. Ciasto na pizze jest dość nietypowe, gdyż zostało przygotowane z dodatkiem wina białego wytrawnego. Dzięki temu zyskało wspaniały aromat i oryginalny smak, a do tego stało się bardziej puszyste i delikatniejsze od tradycyjnego ciasta na pizze. Idealna propozycja na kolację. P.S. W przygotowaniu idealnej(...)naczynia przelewamy krojone pomidory z puszki. Dodajemy ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę i zioła prowansalskie. Miksujemy za pomocą blendera na gładki sos. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pizze: Wyrośnięte ciasto drożdżowe dzielimy na 3-4 części, w zależności jakie duże pizze chcemy zrobić. Każdą część formujemy rękami na jajowaty kształt (gdy ciasto klei się nam do rąk, to podsypujemy

Kuchnia MagdaLeny
Pizza 151

Ciasto na pizzę robione w misce Tupperware ..zjedzone ze smakiem z dodatkiem ketchupu McDonald's..mniam ..pysznie było..ta pizzę robiłam dawno temu..a zapomniałam wstawić przepis..Przepisów na pizzę wypróbowałam już sporo..ale ciągle szukam nowych..ten akurat  podpatrzony tutaj..ja do ciasta na pizzę nie dodałam jajka ..po prostu zapomniałam...a ciasto i tak było pyszne(...)Ciasto na pizzę 3 dkg drożdży 1 jajo 3 szkl.mąki 1 szkl. ciepłego mleka, ewentualnie wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oleju 1 płaska łyżeczka soli Dowolne dodatki ketchup z cukinii do posmarowania ciasta kiełbasa  ogórek pomidor ser  Ketchup  McDonald's W misce rozpuścić sól, cukier i drożdże. Wymieszać i dodać pozostałe składniki. Wymieszać delikatnie okrężnymi

Moje domowe kucharzenie
Pizza z krewetkami, pomidorami, mozzarellą, rukolą i pastą z awokado 138

farszu starcza na 2 pizze (trzecią robiłam z innymi dodatkami). Można ilość ciasta zmniejszyć o połowę i wyjdą nam wtedy dwie pizze na nieco cieńszym cieście. SKŁADNIKI Na ciasto do pizzy: 500 ml letniej wody 30 g świeżych drożdży 4,5 łyżki oliwy 750 g mąki pszennej typ 500 (np. Wrocławskiej) 2 łyżeczki soli Na farsz: 1 dojrzałe awokado(...)pomidorowego 1 ząbek czosnku 225 g mrożonych krewetek koktajlowych 20 pomidorków koktajlowych 2 kulki mozzarelli 2-3 garście świeżej rukoli 1 cytryna sól, pieprz, oregano, zioła prowansalskie WYKONANIE Ciasto do pizzy: Do małej miseczki wlać 100 ml letniej wody, rozkruszyć drożdże i wymieszać. Następnie dodać 100 g mąki, ponownie wymieszać i zostawić na 20-30 minut do powstania zaczynu

Passions hobbies life
Ulubiony przepis na ciasto do pizzy 275

kaszubsku”, a nad morzem „morska”. Pizza to jeden z najczęściej wybieranych przez Polaków fast foodów. Często jednak dobra pizza to dobry przepis na ciasto do pizzy . Ja osobiście lubię każdą wersję pizzy. Od cienkiej, tradycyjnie włoskiej po bułkowatą. Byle była smaczna i okraszona pysznym sosem lub podana ze smakową oliwą. Tym razem pokażę Wam jak robię podstawowe(...)ciasto na pizzę , dzięki któremu pizza wychodzi lekko puszysta. A dodatki na pizze? Jeśli chodzi o dodatki, to tutaj wyznaję zasadę „hulaj dusza, piekła nie ma”. Co lubicie, to dawajcie. U mnie bardzo często gości taki zestaw smaków jak na zdjęciu, czyli fasola biała lub czerwona, suszone pomidory i oliwki oraz na wierzchu świeże zioła posypane już

Blendman
Pizza na preclowym cieście 192

Składniki: CIASTO NA PIZZĘ: 1 i 1/3 szklanki ciepłej wody; 1 łyżka suchych drożdży instant; 2 łyżki miodu; 3 i 1/2 szklanki mąki pszennej; 1 łyżeczka soli. DODATKI NA PIZZĘ: 1 szklanka startej mozzarelli; 1 szklanka sosu do pizzy/pomidorowego sosu do spaghetti lub dobrej jakości ketchupu; 50 g salami pepperoni ( w cienkich plasterkach); 1 łyżeczka suszonego oregano; 1 łyżeczka suszonej(...)minutę) i zmniejszyć ogień do minimum. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papier do pieczenia, a papier posmarować cienką warstwą tłuszczu (np. masła czy oleju). Po upływie 10 minut ciasto na pizzę podzielić na 3 równe części. Każdą z nich rozwałkować na placek o grubości 1 - 1,5 cm i średnicy 16 - 18 cm. Każdy z placków, pojedynczo, wrzucać do garnka

Gospodyni Miejska
Mini pizze z oliwkami i serem fetta 135

porcji ciasto wychodzi 6 małych pizz. Przygotowanie ciasta drożdżowego – drożdże pokruszyć, obsypać mąką, szczyptą soli, cukrem. Wlać 1/4 szklanki letniego mleka. Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Do dużej miski wsypać mąkę, dodać wyrośnięte drożdże, pozostałe letnie mleko, letnią wodę. Wyrobić jak każde ciasto drożdżowe na gładką elastyczną masę. Włożyć ciasto do lekko natłuszczonej olejem miski i przykryć folią spożywczą(...)minuty, obroty 1, temperatura 37 C -dodać wyrośnięte drożdże, mąkę, letnie mleko, letnią wodę, wyrobić ciasto, naczynie zamknięte, interwał, czas 3 minuty Wykonanie – ciasto podzielić na równe części. Rękoma uformować okrągłe małe pizze, odłożyć na kilka minut do ponownego wyrośnięcia. Posmarować pizze sosem pomidorowym obłożyć piórkami cebuli, fettą pokrojoną w małe kawałeczki oraz oliwkami. Pieczenie – nagrzać piekarnik

Kuchnia Pokoleń
Prawdziwa włoska pizza 185

odpowiednich składnikach. Moja propozycja na dziś zawiera moje ulubione dodatki, których listę można oczywiście poszerzać i modyfikować, z tym, że moim zdaniem dodatków nie powinno być na pizzy zbyt wiele, gdyż wówczas ciasto robi się zbyt miękkie i gumiaste. Do przygotowania dania użyłem: 700 gram mąki typu 00 (do pizzy), 25 gram świeżych drożdży, 1 puszki pomidorów, 1 łyżki(...)octu balsamicznego, 2 łyżeczek cukru, 1 ząbka czosnku, suszonego oregano, suszonej bazylii, oliwy, 300 gram sera mozzarella, 300 gram włoskiego salami, 250 gram suszonych pomidorów, soli. Najważniejsze w pizzy jest ciasto. Nie może być zbyt pulchne, ani gumowate. Sekret dobrego ciasta na pizzę tkwi w użyciu specjalnej mąki (typ 00). Naprawdę warto jej poszukać i przygotować ciasto na pizzę

Wyprawy kulinarne
Szybka pizza carbonara. 121

Gotowe ciasto francuskie? Tak czasem używam, nie mam ochoty, ani czasu na składanie, wałkowanie, składanie, wałkowanie i tak cały czas. Ale ciasto do pizzy, to w sumie nic skomplikowanego, mimo to leń wyszedł na wierzch i po raz pierwszy wypróbowałam gotowe - nie było źle. :) Składniki: gotowe ciasto do pizzy śmietana boczek pieczarki cebula ser żółty ser mozzarella sól, pieprz Przepis(...)formalność. Rozkładam ciasto i smaruję śmietaną. Doprawiam solą, pieprzem. Rozrzucam pokrojony w drobną kosteczkę ser. Kładę na pizzy pieczarki, boczek i do piekarnika. Trzymałam w piekarniku chyba ok. 20 min (na oko). Wyjmuję z piekarnika biorę gryza i uświadamiam sobie, że nie położyłam cebuli (proponuję o tym nie zapominać, jednak jeśli się to wydarzy zawsze można podsmażyć na patelni

Brzuszki Łakomczuszki
PIZZA NA CIEŚCIE DYNIOWYM 130

roku zdecydowanie śmielej sobie poczynam z dynią z czego jestem bardzo zadowolona. Urzekł mnie wspaniały kolor ciasta drożdżowego z którego piekłam maślane bułeczki dyniowe i postanowiłam przygotować pizzę na cieście z dodatkiem dyni. Nie zawiodłam się i pizza bardzo nam posmakowała. Z podanej porcji wychodzą cztery spore porcje pizzy na grubym spodzie. Jeżeli nie przepadacie za tak grubym ciastem(...)które bardzo mi tu pasują. Jeżeli nie macie tego keczupu to spokojnie można go zastąpić zwykłym pomidorowym PIZZA NA DYNIOWYM SPODZIE /4 spore porcje pizzy na grubym spodzie CIASTO NA PIZZĘ 1,5 szkl puree z dyni 3 szkl mąki 30 g świeżych drożdży 0,5 szkl wody 1/4 szkl oleju 1 łyżeczka soli 1 łyżka cukru NADZIENIE pomidorki koktajlowe

Pieguskowa Kuchnia
Domowa Pizza z Łososiem na Sosie Koperkowo - Śmietanowym 176

komponuje się z łososiem tworząc przepyszne i zjawiskowe danie. Pizza idealna dla osób lubiących poznawać nowe, ciekawe smaki i eksperymentować w kuchni. Domowa Pizza z Łososiem na Sosie Koperkowo - Śmietanowym - (ok. 3 dość duże spody) Ciasto: 25 g świeżych drożdży 1,5 szklanki ciepłej wody 550 g mąki pszennej (3,5 szklanki) łyżka oleju łyżka cukru łyżeczka soli(...)koperkowy. Następnie posypujemy tartą mozzarellą, startym żółtym serem i wykładamy plasterki pokrojonego łososia.  Pizze pieczemy ok. 7-9 minut w temperaturze 250 stopni do lekkiego zrumienienia ciastaPizzę warto piec na niższej wysokości piekarnika, wtedy ciasto doskonale się wypiecze tworząc chrupiącą skorupkę, a składniki idealnie się przyrumienią.       Moje posty

Słodka Strona
Pizza z salami i rukolą 97

włoskiego specjału przyrządzać można wyłącznie według ściśle określonej, tradycyjnej receptury. Bo z pizzą jest jak z zespołem rockowym: liczy się doskonały skład i wyśmienite kawałki „. Pizza z salami i rukolą. Składniki na ciasto: - 340g mąki pszennej (typ 550) - 5g suszonych drożdży - 1,5 łyżeczki cukru - 1,5 łyżeczki soli - 2 łyżeczki oliwy - 1 łyżeczka oregano - 250 ml letniej wody(...)hakiem na gładkie, elastyczne ciasto ( ok. 10 minut). Odstawiamy na 10 minut. Dodajemy oliwę i ponownie wyrabiamy ciasto. Dzielimy na porcje, w zależności od tego jaką dużą chcemy pizzę. Ciasto przygotowałam z podwójnej porcji (z 680g mąki), ponieważ przygotowałam dwie pizze – prostokątną i okrągłą. Formujemy kule, przykrywamy folią lub ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 45 minut. Gdy ciasto

mojewypiekiinietylko
Bułeczki z ciasta na pizzę z czarnuszką i ostrą pappryką 89

pracy, toteż powstały dwa cudowne, wytrawne wypieki. Pizza już mi się znudziła, zaszalałam, wena twórcza zdziałała cuda! Podstawą mojego dzisiejszego, jednego z dwóch, wypieków, było dobrze już znane ciasto na pizzę, które od lat chwalę i tak już pozostanie, bo jest genialne! A takie gorące, drożdżowe bułeczki, posmarowane pesto, to niebo w gębie! Posypane ostrą papryką i czarnuszką(...)smaczne, że obawiam się, że do jutrzejszego śniadania nie poczekają! Zawsze można zrobić drugą porcje, dlaczego nie? Bułeczki z ciasta na pizzę z czarnuszką i ostrą papryką Składniki: ciasto na pizzę, przepis znajdziesz tutaj czarnuszka do posypania mąka do posypania blatu ostra papryka w proszku do posypania oliwa z oliwek do wysmarowania formy do podania domowej roboty pesto bazyliowo - miętowe

Moja smaczna kuchnia
Pizza jako jeden ze skarbów kuchni włoskiej 140

swoje charakterystyczne potrawy, kulinarne symbole narodowe. Słoneczna Italia kojarzy się z makaronami, królestwem serów, oliwkami, winami, deserami na bazie ricotty i mascarpone. Dla wielu z nas Włochy to pizza. Ciasto tradycyjnie przygotowuje się z mąki pszennej, drożdży, wody oraz odrobiny soli i cukru. Później placek piecze się w piecu opalanym drewnem, w wysokiej temperaturze. Jaka powinna być najlepsza pizza? Aromatyczna(...)fileciki anchois, pomidory oraz oregano. Dla miłośników frutti di mare stworzona została pizza marinara - to połączenie małży, pomidorów ząbków czosnku i oregano. Calzone, czyli rodzaj “pieroga” przygotowanego z ciasta na pizzę, wypełnia się szynka, mozzarella, oregano. Apetyt wzrasta w miarę jedzenia. L’appetito vien mangiando to jedno z najpopularniejszych włoskich przysłów związanych z jedzeniem. Taka jest właśnie kuchnia włoska

Moja smaczna kuchnia
Pizza "Warzywko " i "Hawajska" 142

Pyszne ciasto na pizzę zrobicie z 1 kg mąki , ciasta starczy na zrobienie 3 dużych blach pizzy :) Oczywiście częśc ciasta można sobie zamrozic i zjeś w pózniejszym terminie. Ciasto wychodzi naprawdę pysznie puszyste, sprężyste i z dodatkiem przeróżnych dodatków wyjdą Wam "przecudnej urody " pizze :) My zrobiliśmy sobie dzisiaj 2 pizze : hawajską i warzywną.Taka pizza w sam raz nadaje(...)rodzinne przyjęcia bo wyrośnie z niej duuuużo ciasta :)Składniki na 3 duże pizze : blacha ok. 33 x 37 cm - pizza hawajska                                         okrągła średnica 31 cm - pizza 'Warzywko

Słodkości i nie tylko
PIZZA Z PESTO I SZPARAGAMI 142

ciasto. Podejmując pierwszą próbę zrobienia pizzy, zaczęłam właśnie od przygotowania domowego ciasta, które wyrosło mi jak drożdżowe babci na Wielkanoc. Nie znam osoby, która przygodę z domową pizzą zaczynała od cienkiego ciasta! Bo pierwsze własnoręcznie zrobione ciasto jest zawsze nieprzyzwoicie grube i w dodatku całe ugina się od nadmiaru dodatków. Dziś już jestem mądrzejsza i wiem, że najlepsza pizza jest(...)krótko w bardzo wysokiej temperaturze. Jeśli nie jesteście szczęśliwymi posiadaczami kamienia do pieczenia pizzy, w rozgrzanym piekarniku zostawcie na kilkanaście minut blachę, a następnie na rozgrzaną ostrożnie przełóżcie ciasto. Taką pizzę przygotowałam w zeszłym roku do naszego COOLmaga. W tym roku zamierzam ją powtórzyć, bo była pyszna. Tymczasem szparagowe zachcianki zaspokoiłam klasyczną tartą. ciasto na pizzę: proporcje na 1 dużą

bistro mama