ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:166/734)

3 rocznica bloga - pyszne ciasto/deser i najbardziej popularne przepisy:) 215

Dzisiaj mija 3 lata od momentu, kiedy zamieściłam pierwszy wpis na tym blogu, czyli rozpoczęłam moją przygodę z kulinarnym blogowaniem:) Czytaj więcej »

Zdrowa Kuchnia Sowy
W końcu idealne brownie! Z masłem orzechowym:) 193

Bardzo dawno nie było u mnie nic słodkiego. Po marcowym wysypie słodkich przepisów nastała posucha;)Za to teraz będzie w końcu prawdziwe brownie, bo do tej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Czekoladowiec z bazylią 175

Na ciasto:6 jaj1 szkl. cukru pudru250 g margaryny0,5 szkl. mąki pszennej0,5 szkl. ciemnego kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżka mąki ziemniaczanejkilka listków siekanej

kolorowotorcikowo
11. Mały słodycz na smutny wieczór, czyli dwukolorowa tarta sernikowa z mascarpone. 322

podpieczonego spodu, wstawiamy do piekarnika (takze 180 stopni) i po 10 minutach wyjmujemy i nakładamy na wierzch ciemną masę serową. Pieczemy ok. godzinę. Na następny dzień ozdobiłam ciasto polewą czekoladową: 6 kostek czekolady 70% kakao, 2 łyżki śmietanki 30%, łyżeczka miodu. Smaczego

Symfonia Smaków
Biszkopt z pierniczkami i kremem budyniowym 272

masy. 3/4 masy rozsmarować na pierniczkach, przykryć drugim blatem ciasta.  Wierzch posmarować resztą kremu i posypać 50g startej mlecznej czekolady. Ciasto przechowywać w lodówce.  Ja dodatkowo ciasto udekorowałam czekoladowymi gwiazdkami i różowym cukrem błyszczącym.                                       Smacznego

Z miłości do słodkości
Sernik czekoladowy 284

powrotem do tego starego, gdyż pozostał mi przepis na sernik czekoladowy, który zagościł na moim świątecznym stole, a którego nie zdążyłam dodać w okresie poświątecznym. Jest to sernik mocno czekoladowy, lekko gorzki, zalicza się do tych wilgotnych, ciężkich, choć akurat to zależy od twarogu, jaki wykorzystamy. Ja najbardziej lubię serniki z tradycyjnego twarogu trzykrotnie mielonego i taki też jest(...)ciasto1 szklanka mąki pszennej7dag margaryny 3 łyżki cukru1 jajkoszczypta soli1 łyżeczka kakao masa serowa 1kg twarogu trzykrotnie mielonego15dag cukru4 jajka10dag margaryny3 łyżki mąki ziemniaczanej16dag czekolady deserowej Wykonanie:- składniki na ciasto przełożyć do miski lub na stolnicę, zagnieść gładkie ciasto, schłodzić 30minut w lodówce- ciastem wylepić spód wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy- spód podpiec w temperaturze 180-190 stopni przez

Smakołyki Bereniki
CIASTECZKA MAŚLANO-KAROBOWE, NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ CUKRU 231

ksylitolu z prawdziwą waniliąDodatkowo:- 2-3 łyżeczki karobu (lub kakao)- u mnie płatki czekoladowe bez cukru (nie trzeba)- dowolne dodatki, np.kawałki czekolady, kawałki krówek, itp.W misie miksera umieścić mąkę, dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło, jajko, wsypać ksylitol i ksylitol z wanilią i zagnieść kruche ciasto. Można zagnieść ciasto ręcznie. Mnie wyręcza w tej czynności mikser. Otrzymane ciasto podzielić(...)komorze 0*C lub w lodówce.W ten sam sposób postępujemy z drugą częścią ciasta jasnego i ciemnego. Do trzeciej części ciemnego ciasta po rozwałkowaniu dodałam płatki czekoladowe, które wwałkowałam w ciasto. Zawinąć w rulon, folię spożywczą i schłodzić. Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwijamy z folii i kroimy na plastry ok.0,5cm. które układamy na blaszce wyłożonej papierem

Smaczne Zdrowe
Najlepsze Ciasto Świata 70659

znalezionym przepisem na wypiek o mianie najlepszego ciasta, stwierdziłam, że koniecznie muszę je zrobić. I chodź sama może nie połakomiłabym się o to stwierdzenie - muszę przyznać, że ciasto jest wyśmienite. Bardzo czekoladowy spód z nutą migdałów w konsystencji i smaku przywodzące na myśl brownies. Natomiast góra ciasta  puszysta, delikatna stanowiąca mus na bazie żółtek, białej czekolady i kremówki - Poezja(...)całkowitego schłodzenia.Następnie pozostałą część śmietanki ubijamy i bardzo powoli dodajemy zimną śmietankę z białą czekoladą - delikatnie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji.Powstały mus wylewamy na czekoladowy spód (w tortownicy z obręczą). Ciasto pozostawiamy na całą noc w lodówce.Po tym czasie górę ciasta posypujemy podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów i już możemy rozkoszować się "najlepszym ciastem świata".Moje

Słodka Strona
Czekoladowy styropian 767

Obecnie na blogach królują jagodzianki i ciasta z truskawkami. Ja zaś się dzisiaj wyłamuję i piekę czekoladowy styropian. Oryginalny styropian smakuje jak sernik, ten smakuje jak czekoladowy sernik z posmakiem kokosów. To kruche ciasto dodatkowo uzupełniłam konfiturą wiśniową. Upieczcie i wydajcie opinię co sądzicie o tym cieście? Ja z czystym sumieniem mogę to ciasto polecić. Możecie też zainspirować się innymi(...)razem mieszamy delikatnie silikonową łyżką. Wykładamy masę na ciasto, posmarowaną wcześniej konfiturą. Na wierzch ścieramy drugą część ciasta. Pieczemy ciasto w temperaturze 160 stopni  C ok. 50 minut. Posypujemy cukrem pudrem, kroimy na kawałki, dekorujemy owocami sezonowymi. The post Czekoladowy styropian appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tarta kakaowo chałwowa 156

masa: 2 jajka 250 g mascarpone, 200 śmietanki 30 %, 200 g chałwy waniliowo kakaowej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 opakowanie budyniu, 40 g 40 g kamyczków czekoladowych DECORADA Delekta. Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki na kruche ciasto zagniatamy do uzyskania jednolitej masy, w razie potrzeby dodajemy łyżkę wody, lub mąkę. Ciasto przenosimy do formy i  dokładnie wylepiamy(...)minut na najwyższych obrotach, następnie dodajemy rozkruszoną chałwę, serek mascarpone i całość dokładnie miksujemy. Pod koniec dodajemy budyń z proszkiem do pieczenia i miksujemy. Masę przelewamy na ciasto i posypujemy je kamyczkami czekoladowymi. Tarte przez  pierwsze 10 min pieczemy w temperaturze 180°C, następnie skręcamy do 160°C i pieczemy ok. 20 min. Skręcamy całkiem temp. i tarte pozostawiamy

Moniki Smakołyki
Ciasto "3 Bit" - Bez Pieczenia 544

masłaMasa Śmietanowa:400 ml mocno schłodzonej kremówki 30%2 fixy do ubijania śmietany2-3 łyżki cukru pudruPolewa Czekoladowa:100 g czekolady mlecznej (lub 50 g gorzkiej i 50 g mlecznej)50 g masłaok. 300-350 g herbatników (miękkich, jeden - 5 g)Ciasto "3 Bit" - Bez Pieczenia - Sposób przygotowania:Masa Budyniowa:Do miski odlać ok. pół szklanki mleka i dodać budyń(...)warstw powinna być następująca: masa krówkowa, herbatniki, masa budyniowa, herbatniki, masa śmietanowa, herbatniki.Ważne: Aby uniknąć "zapadnięcia się ciasta" po dodaniu każdej z mas ciasto powinno spędzić kilkanaście (lub więcej) minut w lodówce.Polewa Czekoladowa:Połamaną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej wraz z pociętym na mniejsze kawałki masłem. Gdy czekolada ulegnie roztopieniu delikatnie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji, zdejmujemy

Słodka Strona
Sernikobrownie 9351

zupełnie nieuzasadnione. Na pierwszy raz postanowiłam wypróbować przepis z bloga Kwestia Smaku. Piekłam w nieco większej formie dlatego zwiększyłam ilość użytego sera (pozostawiając tę samą ilość pozostałych składników). Ciasto polałam polewa czekoladową. Polecam bo jest bardzo smaczne. Sernikobrownie Temperatura pieczenia: 170oC | Czas pieczenia: 1 h 15 min. (brownie 20 min, masa serowa 55 min.)| Blacha: 30 x 24 cm.| Źródło(...)woda a po upieczeniu i wystudzeniu dość gęsta). Wstawić do piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec ciasto przez 35 minut. Studzić w uchylonym piekarniku. Wstawić do lodówki na około godzinę bez przykrycia. Pokroić na kwadraty.Polewa czekoladowa. W garnuszku na bardzo małym ogniu rozpuścić masło i czekoladę cały czas mieszając. Dodać mleko skondensowane. Całość wymieszać. Jeśli masa jest

coolinarnastrefa.blogspot.com
Skałki rumowo czekoladowe 217

teraz spójrzcie na zegarki :) Jeśli do godziny 5 po południu pozostało jeszcze trochę czasu, to możemy zabrać się do pracy i przygotować cudownie czekoladowe i przepełnione aromatem rumu ciasteczka do popołudniowej herbaty Będą gotowe na...  5 o'clock! Składniki 420 g mąki pszennej   200 g  miękkiego niesolonego masła  140-160 g drobnego brązowego cukru(...)ucierać przez chwilę, po czym wsypać wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę i dokładnie zmiksować.  Z misy miksera wyjąć połowę ciasta.  Do pozostałej części ciasta dodać kakao i krem (lub syrop) czekoladowy, wyrobić do uzyskania jednolitego koloru. Oba ciasta zagnieść ręcznie. Po połączeniu ciasto będzie wyglądało, jakby ktoś pomalował je nierównomiernie pędzelkiem.  Z ciasta  uformować wałek

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tort czekoladowy z truflami i kremem cytrynowym na 2. urodziny bloga 204

Ciasto: 300 g mąki 50 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej ¼ łyżeczki soli 80 g czekolady, min. 70% kakao 100 g kremowego serka typu  Philadelphia 100 g masła w temperaturze pokojowej 150 g cukru pudru 2 duże jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżka likieru pomarańczowego ( Cointreau ) 180 ml wody Trufle czekoladowe(...)zacznie gęstnieć, pokrywamy nim tort. Przygotowanie W formie, w której piekło się ciasto ułóż pierwszy blat. Pokryj go równomiernie połową kremu cytrynowego. Następnie ułóż drugi blat ciasta i pokryj kremem czekoladowym. Kolejno ułóż trzeci blat i polej pozostałym kremem cytrynowym. Przykryj czwartym kawałkiem ciasta i wstaw na kilka godzin do lodówki (przynajmniej 3). Po tym czasie przygotuj polewę. Polewa czekoladowa

Food Square
Kostka kokosowa 202

się składników.  Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.  Na blachę wylać ciasto - rozprowadzić równomiernie po blaszce.  Piec ok. 40 minut w temperaturze 170 stopni.  Ciasto wystudzić.  Polewa czekoladowa: 200 gram masła 1,5 szklanki gęstej śmietany 18% 13 łyżek cukru 5-6 łyżek kakao Wszystkie składniki zagotować do rozpuszczenia masła i uzyskania jednolitej masy.  Wystudzone

Kuchnia smaków