ciasto cytrynowe - 7620 przepisów (strona:32/508)

Frużelina truskawkowa z pomarańczą 184

ciasto z truskawkami i rabarbarem   ESMERALDA ZE SMAKIEM - Ciasto truskawkowo-czekoladowe   SMAKI MOJEGO DOMU - Migdałowe miffinki z truskawkami   MOJE WYPIEKI I NIE TYLKO... - Truskawkowiec RÓŻOWA KUCHNIA - Ciasto cytrynowe z truskawkami   KUCHNIA MNIAM - Tort Pavlova z pieczonymi truskawkami   EWUSIOWE SMAKI - Torcik truskawkowy z galaretką

Grunt to przepis!
"Rodzinne sekrety" - książka z kuchnią w tle :). Recenzja. 177

Heleny, która z miłością przygotowuje kakao swoim dorosłym już córkom, wciąż coś piecze i pichci. W domu Zagórskich zawsze znajdzie się poczęstunek nawet dla niezapowiedzianych gości. Opowieści towarzyszy zapach cytrynowego ciasta, gulaszu mięsno - grzybow ego, czy różnego rodzaju herbat, które senior rodu sam miesza i częstuje klientów księgarni.  Piękna rodzinna opowieść o tym co w życiu ważne. Dla mnie

Moje Kuchenne Rewelacje
Babka cytrynowa 193

byłam mniejsza mama kupowała babkę typu zebra (czarno-biała) u Nas w sklepie, jej smak był niesamowity i nie wiedziałam wtedy, że to nic trudnego. Ta babka, to bardziej ciasto cytrynowe, ale według mnie jest godne uwagi! Składniki: 200 g masła/margaryny 3/4 szklanki cukru 3 jajka 1 łyżka soku z cytryny skórka z jednej cytryny 1 3/4 szklanki mąki

Piekę, bo lubię
CIASTO MARCHEWKOWE 125

temperaturze 180 stopni przez 45 minut. Można posypać ciasto cukrem pudrem, bądź przekroić  i przełożyć je kremem z serka mascarpone lub Philadelphi. Smacznego! Polecam również  WILGOTNE CIASTO CYTRYNOWE

potrawyregionalne
CIASTO PIASKOWE 171

wstawiłam do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piekłam 50-60 minut. Sprawdzić patyczkiem czy jest suchy. Po wystudzeniu na kratce, posypałam cukrem pudrem. Smacznego!  Polecam również  WILGOTNE CIASTO CYTRYNOWE

potrawyregionalne
Malinowo cytrynowe owsiane ciasto jogurtowe 203

Dzisiaj przepis na malinowo cytrynowe ciasto owsiane, z tajemniczym składnikiem, które jest po prostu niesamowite, wilgotne w środku, chrupiące na zewnątrz i tak mi smakuje, że  nie mogę przestać go jeść, muszę się wam przyznać, że jest to jedno z lepszych ciast jakie robiłam dlatego koniecznie musicie go spróbować, mam nadzieje, że również wam posmakuje :) Składniki :  - 2 szklanki

zdrowa vege kuchnia
Wilgotne ciasto cytrynowe z cukinią… 235

Kupiłam trzy nieduże cukinie z myślą o jakimś cieście lub lekkim obiedzie. Zastanawiałam się, czy wystarczy, bo przecież tylko trzy … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni
.974. bum w kaszy 176

cóż...Jestem bardzo ciekawa jak będzie i nie mogę się doczekać! :) Oczekujcie relacji na blogu :) Lato coraz bliżej...Wykorzystuję zapasy mrożonych owoców bo zaraz będą świeże!  Zapraszam na cytrynowe ciasto z jagodami! :) *bezglutenowe* KLIK TUTAJ lub na zdjęcie

breakfast of dreams
Sorbet mocno cytrynowy 264

Babka cytrynowa Tarta cytrynowa z kremem czekoladowym i rabarbarem     Cytrynowe ciasto owsiane z makową bezą

KreatywnePiny
Cytrynowa kruszynka 132

Mega cytrynowe ciasto polane lukrem i posypane siekanymi orzechami to coś, co każdy powinien spróbować. Idealne na każdy dzień, orzeźwiające i niezwykle smaczne. Ja uwielbiam takie smaki i aromaty, lecz mój połówek już nie koniecznie, ale co tam :D Mnie też się coś od życia należy po siedemnastu latach małżeństwa, bo właśnie dziś mija nasza rocznica ślubu i własnie dziś

Ciasteczkowy Potwór
Tarta cytrynowa 97

tego przepisu podchodziłam już parę razy i za każdym razem wygrywał inny przepis. Tym razem zdecydowałam się i nie żałuję. Jest to przepis Anny Olson. Ciasto kruche - przepyszne, masa cytrynowa delikatnie cytrusowa i na pewno nie po raz ostatni ją piekłam . Na drugi dzień jeszcze lepsza, taka schłodzona smakuje jak kruche ciastko z lodami :) Średnica blaszki : 26 cm Temp. pieczenia(...)Jajka mieszamy ze skórką z cytryny i dodajemy sok z cytryny i cukier. Dodajemy śmietanę kremówkę i ubijamy aż masa będzie gładka. Tarta cytrynowa :  Na zimne upieczone ciasto wylewamy masę cytrynową. Pieczemy ok. 25-30 minut w temp. 175 C . Można na tarcie ułożyć dowolne owoce tj. świeże maliny, truskawki, brzoskwinie. Ja udekorowałam pokrojoną cytryną. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Babka cytrynowa + film 55

Babka cytrynowa czyli pyszny smakołyk to idealne ciasto, którego nie może zabrakąć na wielkanocnym stole. Delikatna, cytrynowa, mięciutka i szybka w przygotowaniu babka na oleju rzepakowym,oprószona cukrem pudrem będzie również znakomitą propozycją na podwieczorek do kawy czy herbaty. Materiał powstał we współpracy z PSPO Więcej informacji na temat oleju rzepakowego znajdziecie na stronie https://www.pokochajolejrzepakowy.eu/     składniki(...)jeszce raz starannie miksujemy. Tak przygotowane ciasto przekładamy do formy na babkę posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką i dokładnie ją rozprowadzamy. Babke wstawiamy do rozgrzanego do 180 st C. piekarnika i pieczemy około 45-50 minut. Upieczoną babkę studzimy w piekarniku. Wystudzoną babkę wyjmujemy z formy i oprószamy cukrem pudrem.   Artykuł Babka cytrynowa + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Ciasto Jamajka 63

momentu, aż wszystkie składniki się połączą *** *** Ciasto przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ( moja foremka ma wymiary 29 x 24 cm – ciasto wychodzi bardzo wysokie ) *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez około 25 minut – do suchego patyczka *** *** Gdy ciasto ostygnie przekrawamy je na dwa blaty *** *** Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w czterech szklankach wrzącej wody, mieszamy(...)całkowicie ostygną i zaczną tężeć *** *** W blaszce umieszczamy jeden blat ciasta i smarujemy go dżemem *** *** Banany przekrawamy wzdłuż na połówki, wykładamy na ciasto i smarujemy sokiem z cytryny *** *** Pół szklanki ostudzonej galaretki odkładamy do kremu. Pozostałą galaretkę wylewamy delikatnie na ciasto i całość wkładamy do lodówki *** *** Przygotowujemy krem cytrynowy. Śmietankę, serek mascarpone i cukier puder miksujemy razem, aż uzyskamy gęsty

Blog z Apetytem
Rolada marchewkowa z kremem i owocami 99

Rolada marchewkowa z kremem i owocami Wilgotne i delikatne ciasto marchewkowe z orzeźwiającym kremem cytrynowym i mandarynkami. Rewelacyjna rolada, która z pewnością zachwyci wszystkich gości. A w dodatku jest prosta i szybka w wykonaniu. Polecam!     Składniki: 270g startej marchewki (2 szklanki) 3 jajka pół szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego (16g) 2 łyżki oleju 100g mąki 1 łyżeczka(...)proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej po szczypcie: imbiru, gałki muszkatołowej, cynamonu Krem: 300 ml śmietanki kremówki 30-36% 1 galaretka cytrynowa 1 szklanka gorącej wody 3-4 mandarynki       *** Marchew obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach *** *** Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy mikserem na puszystą masę. Pod koniec ubijania dolewamy cienkim strumieniem olej

Blog z Apetytem