ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1972/2705)

Naleśniki z nadzieniem jabłkowo-gruszkowym 210

Naleśniki uwielbiamy. Wczoraj na kolację usmażyłam kilka placków i nadziałam je zesmażonymi jabłkami z gruszką i odrobiną cynamonu. Mąż zjadł kilka na kolację, Staś pewnie zje

Niebieski kubek z kawa
Camembert zapiekany w cieście francuskim 79

Camembert uwielbiam pod każdą postacią. Na zimno jest pyszny a na ciepło jeszcze pyszniejszy. Była wersja grillowana a teraz wersja z piekarnika. Serek owinięty jest ciastem

Monia miesza i gotuje
Ciasto z masłem orzechowym i bananami 83

  Dzisiejszy dzień to dla wielu dzieci zupełna nowość! Pierwszy dzień w szkole to duże wydarzenie także dla rodziców. Sama pamiętam jak wspólnie z rodzicami 1

Szybko Tanio Smacznie
Ciasto z masłem orzechowym i bananami 412

  Dzisiejszy dzień to dla wielu dzieci zupełna nowość! Pierwszy dzień w szkole to duże wydarzenie także dla rodziców. Sama pamiętam jak wspólnie z rodzicami 1

Szybko Tanio Smacznie
Wilgotny piernik z orzechami 47

ciasto na zbliżające się święta. Ten piernik zawsze przygotowuje się na oleju rzepakowym, dzięki temu całe przygotowanie jest nie tylko ekspresowe i proste, ale ciasto dłużej zachowuje swoją świeżość i jest tak pysznie wilgotne.  Dlaczego warto wybierać olej rzepakowy? Olej rzepakowy to doskonała alternatywa masła. Olej ma neutralny, przyjemny smak i aromat, który nie zmieni smaku naszego ciasta. Jest(...)Dodajemy dżem, mieszamy wszystko do połączenia. Na koniec dodajemy posiekane orzechy, krótko mieszamy masę. Masę wylewamy do formy (24×24 cm). Piernik pieczemy około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Stan upieczenia sprawdzamy patyczkiem. Piernik dowolnie dekorujemy. Smacznego Materiał reklamowy we współpracy z PSPO    #Fundusze Promocji The post

Słodkie okruszki
Chrupiące bułki z siemieniem lnianym, słonecznikiem i płatkami 57

cukier, sól, płatki, siemię i słonecznik, mieszamy, następnie wlewamy wodę i zagniatamy ciasto. Ciasto zagniatamy w misce przez około 15-20 minut. Podczas wyrabiania w misce nie podsypujemy mąką. Ciasto można wyrobić robotem przez około 10 minut. Ciasto jest dość luźne, ale takie ma być. Następnie ciasto przekładamy na oprószoną mąką stolnicę, zagniatamy w tej mące kilka chwil i przekładamy(...)ponownie do miski. Przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około godzinę. 2. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 6 równych części formujemy podłużne bułki, końce bułek formujemy takie lekko szpiczaste, układamy ja na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy w ciepłe miejsce do lekkiego podrośnięcia. 3. Do piekarnika wkładamy formę żaroodporną z gorącą wodą. Piekarnik nagrzewamy

Izabelawkuchni
Chlebek twarogowy z ziarnami 50

Kochani! Czas na wyjątkowy przepis, a mianowicie chleb bez mąki! Na bazie twarogu, bogaty w ziarna (poczytaj o nich tutaj ) i płatki owsiane, a zatem taki bardzo treściwy, sycący i bogatobiałkowy. Kiedyś zamieściłam już przepis na chlebek twarogowy a’la pizza (zerknijcie tutaj ), a teraz czas na klasyczny chlebek twarogowy z ziarnami. Serdecznie zachęcam do skosztowania każdego(...)szklanki płatków owsianych górskich (około 200g), łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli. Sposób przygotowania Ziarna wsyp do miski. Następnie dodaj płatki owsiane i wymieszaj. Później dodaj rozkruszony twaróg i wbij jajka. Dodaj proszek do pieczenia oraz sól. Całość najpierw dokładnie wymieszaj łyżką, a później wyrób ciasto rękoma. Gotową masę wrzuć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Przed

Natka Pietruszki
CZOKO-ROLLSY czyli zawijane bułeczki bez drożdży 59

Zrobiłyśmy pyszne rollsy ale bez użycia drożdży! Ostatnio dostałyśmy pytanie czy zawijane bułeczki znane nam jako cynamon rolls można zrobić bez udziału świeżych oraz suchych drożdży, więc postanowiłyśmy pokombinować 😀 Nadzienie można zmieniać raczej dowolnie. Następnym razem zrobimy z niego np. rogaliki i dodamy może trochę oleju, więc damy znać jak wyjdą 😉 Tutaj możecie zobaczyć krótki filmik z procesu(...)Ciasto podzielić na pół i każdą część rozwałkować na blacie tworząc „kwadrat”, podsypując ciasto mąką. 4. Rozwałkowane ciasto posmarować wybranym kremem lub dżemem czy innym smarowidłem. 5. Każdy kwadrat z ciasta podzielić na paski, które zwinąć w ślimaki. 7. Ślimaczki ułożyć obok siebie w niewielkich odstępach w wybranej formie (u nas tortownica ok 20cm średnicy wyłożona papierem do pieczenia

Candy Pandas
Chałka z kruszonką 79

zimnym mlekiem prosto z lodówki, najlepiej jak jest posmarowana domowymi powidłami śliwkowymi ! Na blogu znajdziecie już przepis na chałkę: zaplatana chałka maślana z sezamem , można też upiec bez zaplatania w blaszce podobnie jak chałkę z tego przepisu. Składniki: 1/2 kg mąki, 5 dag drożdży, 2 jajka, 50 g masła, szczypta soli, 1 szklanka mleka, 1/2 szklanki cukru, Kruszonka maślana(...)rozpuszczonym, chłodnym masłem. Do misy robota wsypujemy mąkę, dodajemy wyrośnięty rozczyn, dokładnie wyrabiamy kilka minut. Gdy ciasto drożdżowe jest gotowe, rozciągamy i formujemy podłużną drożdżówkę. Układamy chałkę w podłużnej formie posypanej mąką, posypujemy maślaną kruszonką, zostawiamy jeszcze na 30 minut do wyrośnięcia. Chałkę pieczemy w temp. 180 stopni 15-20 minut + ok. 3 minuty z termoobiegiem. Chociaż to niezdrowo najlepiej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Prosty chleb pszenny na drożdżach 151

składniki oprócz masła wymieszaj i wyrób jednolite i elastyczne ciasto Pod koniec dodaj miękkie masło i wyrabiaj dalej aż dobrze połączy się z ciastem Ciasto przełóż do dużej miski, przykryj szczelnie folią spożywczą i pozostaw do wyrośnięcia na ok. 1-1,5 godziny * Ciasto powinno podwoić objętość. Po wyrośnięciu ciasto zbij dłonią i przerób przez chwilę Uformuj jeden(...)metalową misą, dzięki czemu z łatwością można wymieszać zarówno duże jak i małe porcje delikatnego ciasta. zagniatanie – Specjalny hak do zagniatania gęstych ciast oraz wysoka, maksymalna moc silnika – pozwalają na przygotowanie ciasta bez żadnego wysiłku. Wady które ja zauważyłam: Mikser jest stosunkowo głośny Potrzeba przeznaczyć dla niego sporo miejsca, podobnie jak inne roboty planetarne mikser Ariete jest dosyć

Słodki Blog
Wegański tort o smaku ciasteczek 110

Dziś obchodzę 40 urodziny i co jak co, ale najlepsze wegańskie torty piekę ja (przynajmniej nie ma takowych w okolicy), więc sama dla siebie upiekłam tort. Jest dokładnie taki jak lubię, czyli nie za słodki, lekko wilgotny, bez kremu bo przekładany domowym, bo jakżeby inaczej dżemem i orzechowym, bo co jak co ale masła orzechowe wszelkiego rodzaju kocham. Podsumowując(...)których mi zależało. Wymieszaj razem mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dodawaj partiami do masy orzechowej. Na samym końcu przemieszaj razem z czekoladą. Przełóż masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia.   Piecz w na środkowej półce piekarnika rozgrzanym do 170-180 C przez 35-40 minut.   Ciasto jest super samo w sobie, więc nie musisz piec

greenscarf
Ciasto Ibiza z brzoskwiniami, budyniem i galaretką / 'Ibiza' Cake 239

bez oddzielania żółtek od białek. Uda się nawet początkującym. Po upieczeniu można zrzucić biszkopt w blaszce na podłogę (z wysokości piekarnika), jak w biszkopcie rzucanym , ale nie jest to konieczne. Do mojego owocowego ciasta z brzoskwiniami użyłam soku pomarańczowego, na którym ugotowałam budyń. Przełożyłam je herbatnikami, a następnie zalałam musem brzoskwiniowym z galaretką. 'Ibiza' to ciasto z brzoskwiniami(...)greckiego i żelatyny. Zamiast czekolady, na wierzch możecie położyć świeże owoce. J ogurtowe ciasta biszkoptowe z galaretką to bardzo popularne letnie wypieki. Moje ciasto 'Ibiza' z budyniem pomarańczowym i musem brzoskwiniowym to kolejna propozycja na pyszny, letni deser do kawy czy herbaty. Polecam, smacznego:) Przepis na ciasto Ibiza z brzoskwiniami, galaretką i budyniem, składniki: na blaszkę o wymiarach 36x25

Lekcje w kuchni
Proste Ciasto Drożdżowe Bez Wyrabiania na Nockę ze Śliwkami i Kruszonką 248

pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pyszne Proste Ciasto Drożdżowe Bez Wyrabiania ze Śliwkami i Kruszonką Składniki: Ciasto: 180g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 12g 50g świeżych drożdży 3 jajka 125ml oleju 250ml ciepłego mleka (ale nie gorącego!) 500g mąki pszennej (użyłam(...)pokojowej na 60 minut. Po tym czasie do składników przesiać mąkę, dodać szczyptę soli i wymieszać łyżką lub szpatułką, na gładkie, dosyć luźne ciasto. 4. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 27cm wyłożonej papierem do pieczenia, u mnie tylko dno i wyrównać. Kruszonka: 5. Do miski przełożyć wszystkie składniki na kruszonkę i rękoma zagnieść kruszonkę, tak palcami, patrz FILM

Mała Cukierenka
Chlebek bananowy Sophie Dahl 232

ciasto bananowe Sophie Dahl- proste,bez dodatków. Banana bread wzbogacić o ulubione bakalie, czekoladę czy orzechy jednak sam smakuje mi najbardziej. Świetnie się sprawdza jako śniadanie a jakby (nie wiem jakim cudem ale...) zdarzyło się Wam, że sczerstwieje można obtoczyć go w jajku i usmażyć na maśle - polecam jest pyyyycha Banana Bread - klasyczne ciasto bananowe Składniki(...)używania miksera. Zawartość obu misek łączymy i dokładnie mieszamy widelcem lub kuchenną rózgą. Dodajemy ekstrakt waniliowy. Jeszcze chwilę mieszamy. Przekładamy do formy keksówki o wymiarach 10 x 20 cm. Pieczemy ok 50 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Wyjmując chlebek możemy sprawdzić suchym patyczkiem czy jest dobrze upieczony. Smacznego! Artykuł Chlebek bananowy Sophie Dahl pochodzi z serwisu Sierotka maRysia

sierotka maRysia w kuchni