ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:1347/2705)

Malinowe ptasie mleczko na cieście półkruchym 464

owocami lub bez… i nie tylko. Malinowe ptasie mleczko na cieście półkruchym z przepisu… z ubiegłego wieku. Skład niki na ciasto półkruche (forma 35 x 26 cm): - 500 g mąki krupczatki - 125g cukru pudru - 250g mocno schłodzonego masła - 2 żółtka - 1 łyżka gęstej, kwaśniej śmietany - 2 łyżki lodowatej wody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa piankowa: - 1 litr

mojewypiekiinietylko
Barazek - sezamowe ciasteczka 129

pieczenia, warstwa z sezamem powinna być na górze. Piec na jasnozłoty kolor przez 15-20 min, w temp. 170ºC. Ps. Jest też inna metoda robienia ciasteczek - z ciasta odrywamy niewielkie kawałki i formujemy z nich kulki o średnicy około 3 cm. Zanurzamy je do połowy w pistacjach, po czym kulkę z przyklejonymi pistacjami spłaszczamy w dłoniach. Na część bez

Cztery Fajery
Zapiekane naleśniki z truskawkami - najlepszy przepis dla całej rodziny! 221

TRUSKAWKAMI przepis na ciasto na naleśniki wersja bez laktozy - TUTAJ naleśniki crepes - idealnie cienkie francuskie - TUTAJ około 10 -12 sztuk naleśnikow - 500 g truskawek - 3-4 łyżki brązowego cukru - 200 g sera białego (możesz też użyć serka homogenizowanego) - syrop z agawy lub miód - tłuszcz do wysmarowania formy np. masło lub olej kokosowy Formę do pieczenia wysmaruj olejem kokosowym

SMYKWKUCHNI
Mini pizze z krewetkami, pomidorkami, papryką i pikantną pastą pomidorową z awokado 214

gości. Na mojej króluje bez wątpienia czerwień, ale można dodatki zmienić wedle upodobań. SKŁADNIKI Na ciasto: 20 g świeżych drożdży 300 ml wody 500 g mąki pszennej typ 500 (np. Wrocławskiej) 3 łyżki oliwy duża szczypta soli Na farsz: 225 g mrożonych krewetek koktajlowych 1/2 cytryny 1 dojrzałe awokado 100 g Ketchupu Kotlin z piekła rodem Extra

Passions hobbies life
Nuggetsy pieczone 181

najpierw moczymy w cieście, następnie panierujemy w panierce, wymieszanych płatkach kukurydzianych z owsianymi. Tak postępujemy z każdym kawałkiem mięsa. Nuggetsy, każdy kawałek smarujemy olejem, dobrze z każdej strony, pędzelkiem. Podczas pieczenia, w razie potrzeby można dodać jeszcze niewielką ilość oleju. Pieczemy do uzyskania złotego koloru około 20 min. w temp. 180C grzaniem góra-dół bez termoobiegu. Każdy piekarnik

Zasmakuj Kuchni
CIASTO TYGRYSEK 264

bez roladek w środku i z moją ulubioną delikatną masą z  CIASTA DELICJA . Jeśli nie przepadacie za słodkimi ciastami to będzie idealne, lekkie, delikatnie i rozpływające w ustach. Polecam, bo nie jest pracochłonne a cieszy zarówno oko jak  i podniebienie :) BISZKOPT :  4 jajka szklanka cukru szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Pani na deser
Bułeczki Pszenne 197

godzinę. 3. Wyrośnięte ciasto odgazowujemy (zagniatamy ponownie) i dzielimy na 8-10 części z których formujemy bułeczki. Gotowe bułeczki układamy na blaszkę, obsypujemy mąką, nacinamy i odstawiamy pod przykryciem do ponownego wyrośnięcia na około 20-30 minut. 4. W tym czasie nastawiamy piekarnik na 180 stop. grzanie góra-dół bez termoobiegu. Wyrośnięte bułeczki pieczemy przez około 25-30 minut

Gotowanie...to proste !
Bułeczki pszenno - owsiane Pawła Małeckiego 218

objętość. 5. Gdy ciasto wyrośnie, ponownie je zagniatamy, dzielimy i z podzielonych części formujemy 10 bułeczek. Układamy na formie wyłożonej papierem. Odstawiamy na 30 minut. Jajko wbijamy do kubka, roztrzepujemy widelcem i tak roztrzepanym smarujemy za pomocą pędzelka bułeczki i posypujemy je płatkami owsianymi.  6. Pieczemy w 200 stopniach około 14-16 minut (bez termoobiegu). Upieczone bułeczki studzimy

kruche babeczki
Barazek - sezamowe ciasteczka 225

pieczenia, warstwa z sezamem powinna być na górze. Piec na jasnozłoty kolor przez 15-20 min, w temp. 170ºC. Ps. Jest też inna metoda robienia ciasteczek - z ciasta odrywamy niewielkie kawałki i formujemy z nich kulki o średnicy około 3 cm. Zanurzamy je do połowy w pistacjach, po czym kulkę z przyklejonymi pistacjami spłaszczamy w dłoniach. Na część bez

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
szarlotka na grysiku (sypana) 282

Błyskawiczna szarlotka bez zagniatania ciasta. Z wierzchu chrupiąca, w środku soczysta i bardzo aromatyczna. Świetnie smakuje na ciepło, z gałką lodów waniliowych. *foremka 25*34 cm Składniki: 2 kg jabłek 1,5 szklanki cukru pudru 1,5 szklanki kaszy manny 1,5 szklanka mąki 1 kostka masła (zmrożonego) 1 łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka cynamonu  Jabłka obrać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kostka szwarcwaldzka 304

wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 180*C (z termo obiegiem) piekarniku przez 25-30 minut. Studzimy, kroimy na dwa blaty. Krem: Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru i fixów. Dodajemy serek mascarpone i mieszamy do połączenia. Pierwszy blat ciasta nasączamy wiśniowym likierem, smarujemy dżemem. Następnie rozkładamy wiśnie ze spirytusu (bez pestek) oraz

VioletoweKucharzenie
BŁYSKAWICZNE PĄCZKI Z SERKIEM HOMOGENIZOWANYM 165

łyżeczka proszku do pieczenia olej do smazenia cukier puder do posypania WYKONANIE Serek waniliowy i jajka mieszamy trzepaczką ,dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy łyżką.Do tego przepisu nie musimy używać miksera :).Olej wlewamy do garnka dobrze rozgrzewamy i na początku maczamy samą łyżkę w oleju potem nabieramy ciasta i nakładamy ciasto na olej - bez problemu ciasto zsunie

Mała w garnku miesza
Jogurtowe z czekoladą 225

szybkie ciasto, bez żadnych mas i  skomplikowanych warstw. I nie wiem jak to się dzieje, że takie właśnie zawsze znikają w tempie ekspresowym. Skusicie się i Wy? Składniki: 1 masło 3/4 szklanki cukru szczypta soli mały jogurt naturalny (200 g) 3 szklanki mąki pszennej 4 jajka 1 budyń waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia tabliczka gorzkiej czekolady Masło

Cynamonowe szczęście
Różane kruche ciasteczka Wielkanocne 252

jednolitą masę. Ciasto wałkuję, niezbyt grubo i wykrawam foremką kształty. Wykrojone ciastka przekładam na blachę do pieczenia wyłożoną papierem. Ciastka piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 12-14 minut. Po tym czasie ściągam z blaszki i studzę na kratce. Białko jaja miksuję na wolnych obrotach z cukrem pudrem do uzyskania gładkiej konsystencji bez grudek. Można miksować

Mango Papaja
Ciasto Orzechowiec (Miodownik) 223

jest papier do pieczenia. Jest to najcięższa część przepisu ponieważ ciasto bardzo się klei a my musimy wykleić nim całe dno brytfanki. Powód dla którego nie dodajemy więcej mąki aby ciasto się nie kleiło, jest to, że po upieczeniu i odczekaniu 2 dni ciasto jest idealnie miękkie. W ostateczności, jeśli rzeczywiście bardzo Wam się ciasto klei i nie dacie(...)jednak się przemęczyć. Po wyklejeniu jednej brytfanki z połową ciasta, możemy wykleić drugą tak samo. Jeśli nie macie dwóch brytfanek, wylepcie jedno ciasto a potem drugie. Uwaga: pieczemy tylko jedną połówkę, drugą zostawiamy na razie surową. Pieczemy w 180 stopniach przez 15-20 minut. Upewnijcie się że wylepiony blat ciasta jest dobrze rozprowadzony, i jego grubość jest równa na całym

Klasyka Gotowania