Przepis na to proste, efektowne i smaczne ciasto pochodzi z bloga Smaczny.pl Składniki Masa jabłkowa: 1,20 kg jabłek (po obraniu) 2 galaretki cytrynowe 1 łyżeczka
R'n'G KitchenKolejna propozycja ciasta, którego receptura ma odzwierciedlać w smaku popularny batonik Kinder Country. Czekolada mleczna i biała, prażona pszenica i herbatniki, to wszystko czego potrzebujecie
Ania i Marcin gotująKawa doskonale podnosi smak wszelkich wypieków a zarazem dodaje wspaniałego aromatu. Nie ma lepszego sposobu na jesienną chandrę niż kawałek takiej delicji. Kawowy mieszaniec z markizami
Wanilia i KardamonPrzepis na ten smakołyk jest u mnie w domu już od kilku lat. Niestety zupełnie o nim zapomniałam a szkoda bo wszyscy bardzo go lubimy. Jest
Smakołyki Asirazu wylewamy na niego masę limonkową. Dokładnie rozprowadzamy masę i ponownie umieszczamy blachę w piekarniku. Pieczemy w 160 topniach przez ok. 12 min. Po tym czasie masa powinna być sprężysta po dotknięciu. 8. BEZA (3 min) Podczas pieczenia masy limonkowej przygotowujemy bezę. 2 białka jajek umieszczamy w wysokiej misce, dodajemy szczyptę soli i ubijamy je na sztywno mikserem. Następnie(...)dodajemy stopniowo cukier oraz kilka kropel soku limonkowego i ubijamy chwilę do uzyskania jednolitej, błyszczącej masy. 9. NAKŁADANIE + PIECZENIE BEZY (7 min) Po 10-minutowej wizycie w piekarniku wyciągamy tartę i zwiększamy temperaturę w piekarniku do 200 stopni. Na wierzch ciasta nakładamy bezę, robiąc na niej fale widelcem lub łopatką – zalecamy nałożyć ją na całą powierzchnię masy limonkowej
Nerds KitchenMojprzepisna.pl Poniżej znajduje się przepis wraz z instrukcjami, jak przygotować idealne ciasto 3 BIT, właściwie, jest to deser ponieważ nie wymaga pieczenia, jedyne czego tu
moj przepis naKiedy po pracy nie ma obowiązków, to przychodzi taki moment, że zaczyna się myśleć i tworzyć nowe
Pan i Pani Smith w kuchniWitajcie po długiej przerwie. Niestety dopadło mnie choróbsko i nie mogłam normalnie funkcjonować, nie tylko w sferze blogowej ale i w rzeczywistej. Ale jest już lepiej
CookYourselfmasę serową, należy starać się, aby jej zbyt mocno nie napowietrzać, wtedy sernik mocno nie opadnie i będzie równy. Jeśli nie macie suszonych daktyli, możecie zrobić bez ich dodatku. Przygotowując sernik bez daktyli, do masy serowej dodajcie zamiast 2 to 3 łyżki kaszy manny. Mam nadzieję, że sernik będzie smakować tak samo, jak wszystkim moim domownikom. Ilość porcji(...)zbyt długo nie ucierać, aby mocno jej nie napowietrzyć. 2/3 masy serowej przełożyć do formy wyłożonej masą z herbatników. Pozostałą masę zmiksować z kaszą manną i rozdrobnionymi daktylami. Masę z daktylami delikatnie rozłożyć na powierzchni serowej i wyrównać. Sernik piec w 170 stopniach C przez 60 minut. Po upieczeniu sernik najpierw studzić w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami. Następnie
Kuchcik gotujerozpływa się w ustach... Koniecznie spróbujcie! (U mnie forma serce o wymiarach 23 x 23 cm) Spód: 200g herbatników 80g masła Masa: 300g mleka zagęszczonego słodzonego 100 ml soku z cytryny 1 łyżeczka skórk i z cytrynowej 2 żółtka Beza: 2 białka 4 łyżki cukru 1 łyżeczka soku z cytryny Przygotować spód. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować(...)masy. (Potrwa to kilka minut.) Masę przelać na herbatnikowy spód. Przygotować bezę. Białka ubić na sztywno. Pod koniec - miksując stopniowo dodawać cukier, a na końcu sok z cytryny. (Piana powinna być sztywna, lśniąca i nieco miękka.) Bezę równomiernie rozsmarować na masie cytrynowej . Ciasto wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 20 minut w 180 stopniach. (Posiadam piekarnik gazowy. Beza powinna
Di gotujePamiętacie taki radziecki wynalazek jak patelnia do wypiekania ciasteczek? Nieśmiertelna, ciężka ale idealnie wyważona. Doskonale dogrzewa ciasteczka z każdej strony. Kto jej nie odziedziczył po przodkach może bez problemu ją kupić na serwisach aukcyjnych. Takie ciasteczka to smak mojego dzieciństwa. Rozkosz, na którą czekałam przed świętami Bożego Narodzenia. Nadziane masą czekoladową były uwielbiane przez moją rodzinę. Proporcja na około(...)Składniki ciasta zagnieść. Schłodzić godzinę w lodówce. Odrywać małe kawałeczki. Układać w otworach rozgrzanej patelni, smażyć po 2 minuty z każdej strony. Masa czekoladowo-ciasteczkowa: - 200 gr masła roślinnego - 6-8 łyżek cukru - 4 łyżki kakao - 1/3 szklanki mleka - szczypta soli - 1 i 3/4 szklanki mleka w proszku - szklanka okruchów z pieczenia ciasteczek / pokruszonych herbatników Masło, cukier
kawawszklanceDzień dobry Jak tam Wasze brzuszki po Wigilii i pierwszym dniu Świąt? Jeśli już zdążyliście zjeść wszystkie pyszne ciasta, które upiekliscie na Święta, to proponuję przyrządzić
Smaki ArmineKOSTKA MIGDAŁOWA BEZ PIECZENIA Lubicie migdały? To te ciasto jest dla Was :) Jest delikatne, bez pieczenia i łatwe w przygotowaniu. Idealne na imprezy, święta i nie tylko. Robi furorę i jest pyszne, ale uprzedzam ! bo słodkie też jest :) ~~SKŁADNIKI~~ KREM: mleko 3 szklanki cukier 1/2 szklanki cukier waniliowy 1 opakowanie jajko 1 sztuka żółtka(...)zgęstnieje na małym ogniu. Odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć na jasną masę. Stopniowo dodawać zimny budyń., dalej miksując na niskich obrotach. Wstawić do lodówki. WARSTWA I: herbatniki około 18 sztuk podgrzana/ roztopiona w garnuszku masa krówkowa 1/2 puszki (230 g.) krem 1/2 masy Masę krówkową podgrzać na bardzo małym ogniu, aż będzie płynna i bez grudek
Kuchnia PaulettesW końcu znów ciepłe dni...Potrzebujemy orzeźwienia..Z pomocą nadchodzę z półmiskiem ciasta. W internecie słynny Śnieżny Puch przerobiony przeze mnie w ilościach składników oraz smaku
Z Majeczką w kuchni