ciasto bez pieczenia na herbatnikach - 1924 przepisów (strona:44/129)

Malinowa pianka na herbatnikach 218

Pyszne i lekkie ciasto bez pieczenia to coś idealnego dla mnie. Wystarczy zrobić masę i całość zostawić w lodówce na kilka godzin by rozkoszować się owocowym ciastem do kawy. Polecam! Składniki : * opakowanie herbatników * 200g malin * 2 galaretki malinowe * 300ml śmietany kremówki * łyżka cukru pudru * pół tabliczki mlecznej czekolady  Przygotowanie : Blaszkę wyłożyć herbatnikami. Maliny rozgnieść razem

Magiczne Życie Marty
Ciasto grysikowiec bez pieczenia wg Ewy Wachowicz 1570

Dawno nie pojawiały się na blogu ciasta więc dziś łapcie to, pyszne bez pieczenia, bardzo szybkie. Składniki: 1 l mleka 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 200 g masła 1 szklanka kaszy manny 3 paczki herbatników polewa czekoladowa Wykonanie: Mleko, cukier, masło, kakao dodać do garnka zalać mlekiem i podgrzewać. Gdy mleko się zagotuje dodać kaszę mannę

Pychotkaaa
Orzechowiec z szyszką 201

orzechami należą do moich ulubieńców. Natomiast te z kajmakiem uwielbia mój Mąż. To ciasto to połączenie naszych smaków. Bez pieczenia, w kilka minut można przygotować pyszny deser, który zadowoli najbardziej wybredne gusta. Nam smakował bardzo!  Składniki: (na małą keksówkę) duże opakowanie kakaowych herbatników KREM: 300ml kremówki 2 śmietan-fixy 200g mielonych orzechów laskowych (bardzo drobno mielonych

Cakes By Kejt
Ciasto Kinder Country 138

coś dobrego Ciasto robi się bardzo prosto i bez pieczenia! A masy są przepyszne – słodkie i delikatne – petarda! Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień, ale wątpię, że komuś się uda wytrzymać, aż tak długo bez wcześniejszego:) Jak Wam się podoba to ciasto? Jedliście już kiedyś? Czas wykonania: 1 h 20 min (+ 6 h oczekiwań) Ilość(...)tabliczki) 120 g pszenicy w miodzie lub Nestle Kangus (3 szklanki) Masa ciemna: 150 ml śmietany kremówki 36% 200 g mlecznej czekolady (2 tabliczki) Dodatkowo: 140 – 200 g herbatników (w zależności od wielkości formy) 20 g pszenicy w miodzie lub Nestle Kangus (½ szklanki do posypania) Przygotowanie: Masa jasna: Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i odstawić do całkowitego wystudzenia. Ubić

KuchniaWeDwoje.pl
Sernik czekoladowy z pomarańczowo-dyniową galaretką 174

Listopad rozpoczynam od bardzo smacznego,gotowanego sernika z galaretką z dyni.  spód sernika: 200 g herbatników kakaowych  masa serowa: 500 g mielonego twarogu

Kolorowa kuchnia Elki
Sernik mocno jagodowy 222

problemu upiec w wersji bezglutenowej - wystarczy kupić kruche ciastka bez glutenu. Koniecznie spróbujcie! Jedyny minus to fakt, że ciasto niestety znika w zastraszającym tempie.. i trzeba piec kolejne ;-) Bardzo polecam! Składniki: Kruchy spód: 180 g kruchych ciastek typu Digestive  (w wersji bezglutenowej świetnie sprawdzą się herbatniki bezglutenowe np. Schar lub inne) 65 g masła Ciastka bardzo(...)drobno pokruszyć w malakserze lub po prostu wrzucić je do torebki i pokruszyć wałkiem. Dodać masło, zagnieść do połączenia się składników. Ciasto powinno mieć konsystencję mokrego piasku. Dno okrągłej formy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód formy wysypać masę ciasteczkową, równomiernie rozprowadzić ją po całym dnie i docisnąć. Schłodzić w lodówce w czasie przygotowywania masy

maniapieczenia
Ciasto kokosowe ‚Rafaello’ bez pieczenia 159

jesteście ❤️ Dzisiaj mam dla Was przepis na ciasto Rafaello bez pieczenia. Krem zrobiony jest z kaszy jaglanej, więc można powiedzieć, że ciasto jest trochę odchudzone :)  Składniki: * szklanka kaszy jaglanej * 3 łyżki miodu (lub więcej) * puszka mleczka kokosowego * opakowanie herbatników * szklanka mleka * wiórki kokosowe * dżem malinowy (opcjonalnie) Mleczko kokosowe otwieramy i wlewamy do garnka. Jeśli jest twarde

Klasyka Gotowania
Malinowe na zimno 270

Jeszcze w ogródku mam swoje malinki, więc postanowiłam zrobić pyszne ciasto bez pieczenia. Ciasto możemy przygotować również z innymi owocami(...)Malinowe na zimno Składniki : biały ser - 325 g galaretki malinowe - 3 opak woda - 750 ml śmietana kremówka - 500 g maliny herbatniki po 59 g - 5 opak wiórki białej czekolady Przygotowanie: Maliny przebrać, opłukać, osączyć na sicie. Do miksera wlać śmietanę kremówkę, dodać ser, zmiksować. Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, ostudzić, wlać do masy serowej. Dokładnie zmiksować. Dno tortownicy

Kuchnia Danusi
Tarta z czerwoną i białą porzeczką z orzechowym spodem (bez pieczenia) 137

porzeczki trwa, zachęcam do przygotowania smacznej tarty z ich dodatkiem. Ciasto jest bez pieczenia, co jest bez wątpienia dużym plusem podczas letnich, gorących dni. SKŁADNIKI: spód: - 5 pełnych łyżek masła orzechowego - ok. 100 gram biszkoptów lub innych suchych ciastek (mogą być np. herbatniki) - 2 garście orzeszków ziemnych (użyłam z dodatkiem papryki, mogą być także solone

Wielopokoleniowo
Letnia kostka twarożkowa (bez pieczenia) 232

Ciasto bez pieczenia, ze śmietaną i orzeźwiającą galaretką to prawdziwy hit lata. Nie za słodkie, delikatne i puszyste- nic więcej nie potrzeba. Zapraszam! Letnia kostka twarożkowa Składniki: 2 paczki maślanych herbatników 2 śmietany kremówki 4 śmietan fixy 4 łyżki cukru pudru serek biały, twarożek ok.300g aromat cytrynowy galaretka agrestowa owoce do dekoracji Przygotowanie: Formę ok 22x30 wyłożyć

Tagebuch po polsku
Tarta bananowa bez pieczenia (banoffee pie) 1431

zawiera wyłącznie mleko i cukier – bez sztucznych dodatków. Całość przygotowania, nie licząc chłodzenia w lodówce, zajęła mi mniej więcej 20 minut. Tarta bananowa bez pieczenia: 350 g ciasteczek pełnoziarnistych digestive (herbatniki będą zbyt mdłe) 120 g masła 250 – 350 g kajmaku / masy krówkowej (wg preferencji – im więcej, tym słodsza tarta(...)lodówki. Po tym czasie dno ciasta smarujemy kajmakiem (masą krówkową). Ubijamy na sztywno śmietanę, dodając pod koniec łyżkę cukru pudru (można pominąć). Wykładamy bitą śmietanę na warstwę kajmaku. Banany kroimy w ukośne 1-2 cm plastry. Skrapiamy sokiem z cytryny. Układamy na wierzchu ciasta. Posypujemy całość obficie kakao. Tarta bananowa bez pieczenia musi się schłodzić przez co najmniej

Poezja smaku
Rabarbarowo- truskawkowa pianka z bezami na biszkopcie 153

delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia składników.  Kwadratową blaszkę o boku 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przelać do formy. Piec w rozgrzanym do 160 st.C piekarniku przez około 30-40 minut do zarumienienia (warto zrobić test patyczkiem- jeśli wbity do ciasta będzie suchy, oznacza to, że biszkopt jest upieczony).   Po tym czasie piekarnik uchylić, a biszkopt(...)której był pieczony. Nasączyć go wodą z cytryną i cukrem i nałożyć na niego rabarbarowo-truskawkową piankę, która powinna szybko tężeć, zostawiając kilka łyżek na bok. Dobrze rozprowadzić piankę po całej powierzchni biszkoptu. Na piance ułożyć warstwę herbatników, a je przykryć resztą pianki. Ciasto schłodzić w lodówce minimum 4 godziny. Przed podaniem udekorować bezami. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Przekładaniec Agi 407

krówkowa, ponownie herbatniki, a na samej górze lekka pianka śmietankowa. Dekoracja ciasta wykonania jest z kakao. Polecam kochani! Składniki: (na blaszkę 25x35 cm) Biszkopt ciemny: 4 jajka 1/2 szkl cukru 3 kopiaste łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki naturalnego kakao Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe bez cukru(...)łyżki cukru 500 ml mleka 200 g kostka masła Masa kajmakowa: około 300 g herbatników maślanych 1 puszka masy krówkowej (400-500 g) Pianka śmietanowa: 350 g śmietanki kremówki 30%, dobrze schłodzonej 1 galaretka agrestowa 1 szkl gorącej wody Dodatkowo: 3-4 łyżeczki kakao do dekoracji Przygotowanie: Biszkopt ciemny:   Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Białka ubić

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto biszkoptowe z cappuccino 194

budyniowym. Ciasto idealne dla miłośników kawy, a w szczególności cappuccino :) Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao Krem cappuccino: 2 budynie waniliowe (bez cukru) ¾ litra mleka 3,2% ½ szklanki cukru 1 opakowanie cappuccino np. orzechowe (110g) 200g miękkiego masła 82% Dodatkowo: 200g prostokątnych herbatników(...)Polewa: 100g czekolady 100ml śmietanki kremówki (lub 80ml mleka) Do dekoracji: Kolorowe cukrowe posypki, kokos lub bakalie Mąkę, proszek do pieczenia i kakao, przesiewamy przez sito, by w cieście nie było grudek. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy mikserem na sztywno, następnie dodajemy cukier i stopniowo żółtka. Po dodaniu wszystkich żółtek miksujemy jeszcze około 3 – 5 minut, po czym

Smakowy Raj
Cytrynowiec na zimno 100

Wyjątkowe ciasto. Orzeźwiające, delikatne, lekkie i rozpływające się w ustach.  Idealne na ciepłe dni czy po obfitym obiedzie na deser.  Polecam! Przepis Pani Ewy

Na moim talerzu

Proponowane wyszukiwania