W Białymstoku poza wegańską i bezglutenową knajpką Flow Food odwiedziliśmy również kilka miejsc, które nie były typowo roślinne, ale miały w swojej ofercie również takie opcje
Bananowe PolePierwszy raz sernik ze zmiksowanymi bananami zauważyłam na Moich Wypiekach , zaraz po tym był przetestowany, zaakceptowany przez domowników i... zapomniany. Kiedy jednak zamarzyło mi się coś
Kraina Miodem PłynącaSą dni, kiedy mamy ochotę na słodkie śniadanie. Jedynymi z moich ulubionych śniadań są placuszki z serka ricotta, jednak ostatnio trafiłem na przepis na placuszki z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Lubię moje studia. Trzy dni wolnego, dwa dni nauki i ta nauka na studiach magisterskich, cóż.. sami wiecie. Dodam, że jestem na studiach dziennych, państwowych
Słodkie PrzyjemnościPisałam to i powtarzałam już wielokrotnie - niezwykła siła wspólnego stołu otwiera serca, sprawia, że po paru minutach czujemy się jak starzy, dobrzy znajomi. Łączy nas nie tylko wielka misa ciasta, garnek pełen konfitur i łzy spływające nad krojoną cebulą. Jest coś więcej, to nieopisane i nienazwane coś, co pozwala na parę godzin zapomnieć, odetchnąć, poczuć i doświadczyć pasji. Uwielbiam(...)robiłyśmy? 1. Dropsy żurawinowe i syrop żurawinowy / Granolę czekoladową* 2. Konfiturę z pomarańczy, cebuli i chili - do serów 3. Syrop cytrynowo-waniliowy do herbaty / Syrop piernikowy* 4. Czekoladowo-bananową konfiturę z kardamonem 5. Czekoladowy makaron tagliatelle 6. Trufle daktylowo- pomarańczowe 7. Sól smakową cytrusową / cytrusowo-rozmarynową * 8. Gorącą czekoladę na patyku 9. Krakersy z solą morską i rozmarynem / Kiszone mandarynki
KUCHARNIABardzo lubię smak bananów wymieszany z pastą orzechową i dziś postanowiłam połączyć te dwa smaki z gorzką czekoladą i zrobić domowe cukierki, które wyszły pyszne. Spróbujecie
Smaki ArmineDeska przekąsek na Dzień Kobiet z serami roślinnymi SERio Dzień dobry! Dzisiaj przypada Dzień Kobiet a to kolejna naprawdę fajna okazja do świętowania. Do tego by
Dorota Smakujejabłkowy, dobrze wymieszaj i przelej do formy. Piecz 40-50 minut w 180°C – aż do suchego patyczka. Gdy masz termoobieg, to albo obniż nieco temperaturę, albo częściowo przykryj ciasto papierem. Co zrobić, gdy wyjdzie zakalec? Wiele czynników ma na to wpływ, począwszy od kształtu i koloru foremki do pieczenia, ale spróbuj następnym razem dać nieco więcej mąki, albo zamiast(...)GAPS Protokół autoimmu- nologiczny Smacznego! Niestety nie Z umiarem Niestety nie Zmodyfikuj przepis Inne chleby paleo: Chleb paleo (z mąki migdałowej) Chleb paleo z warzyw (niskowęglowodanowy) Chleb paleo bananowy (z mlekiem kokosowym) Chleb paleo bananowy (z ziarnami kakao) Chleb paleo śródziemnomorski Chleb paleo bananowy (z migdałami) Chleb paleo (z ziemniaków i lnu) Chleb bananowy AIP (bez jajek) Chleb dyniowy
PaleoSMAKSkładniki: Składniki mokre: 3 duże, dojrzałe banany; 1 duże jajo, w temperaturze pokojowej; 1/4 szklanki oleju (u mnie rzepakowy, 60 ml); 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego; 1/3
Gospodyni MiejskaGofry z serkiem ricotta. Te gofry z ricottą i bananem są miękkie, aromatyczne i bardzo smaczne. Dodanie serka ricotty do gofrów sprawia, że są one wyjątkowo puszyste, a dzięki bananowi uzyskują idealny smak słodyczy. Gofry idealnie miękki w środku i z chrupiącym wierzchem i ten smak, którego nie można zapomnieć! Jest to prosty przepis na gofry z serkiem ricotta(...)aksamitną masę. W osobnej misce łączymy mąkę owsianą, gryczaną i proszek do pieczenia. Mieszamy. Następnie powoli wsypujemy mąkę do miski z ricottą i miksujemy do momentu połączenia się składników. Ciasto na gofry odstawiamy na 30 minut by odpoczęło. Gofrownice lekko smarujemy olejem i rozgrzewamy ją. Za pomocą chochelki nalewamy ciasto na rozgrzaną gofrownicę. Pieczemy gofry do momentu aż uzyskają złotawo
Zdrowy Styl JoannyPrzepyszne,kremowe,,słodkie,bananowe.......z bitą śmietaną....czy muszę pisać więcej??Dopiszę tylko ,że szybko się robi i nieziemsko smakuje-polecam do kawki i w zasadzie to na każdą imprezę-mniam Przepis znaleziony na stronie Świat wypieków-na którą serdecznie zapraszam. Składniki: ok. 60-70szt. herbatników maślanych puszka kajmaku 4-5 średniej wielkości bananów 500ml mleka 3 żółtka(...)lekko wystudzonej żelatyny dodać 1 łyżkę ubitej śmietanki, dobrze wymieszać, następnie całość przelać do śmietanki i dobrze wymieszać. Śmietanę przełożyć do rękawa cukierniczego z ulubioną końcówką i udekorować wierzch ciasta. Można też po prostu ją rozsmarować. Całość wstawić do lodówki na kilkanaście godzin. Przed podaniem udekorować resztą kajmaku. SMACZNEGO
Swojskie jedzonkoŚwiąteczne babeczki z zabawną dekoracją w kształcie czapeczki Świętego Mikołaja. Mocno korzenne, piernikowe, wilgotne, z nutką bananów. Bez glutenu i jajek. Proste do zrobienia i bardzo
maniapieczeniaTruskawkowe szaleństwo trwa, jest sezon na truskawki i wypada go należycie wykorzystać. Oczywiście forma na zimno jest w upalne dni najwłaściwsza. Pracy przy takim lodowcu jest
Kuchcik gotujeCześć! No to sezon truskawkowy uznaję za otwarty ! Jupiii!!!! Kocham truskawki pod każdą postacią. Najsmaczniejsze są takie rwane prosto z krzaka, skąpane i rozgrzane w słońcu
Pieprzyć z Fantazją