Delikatne jak chmurka i mięciutkie jak puch. Słodkie w sam raz :D Bardzo proste i łatwe w przygotowaniu. Idealne na lekkie śniadanie bądź świetny pomysł na
Zdrowie na języku :Pmiękki w środku. Chlebek idealny na śniadanie czy podwieczorek. Chleb bez drożdży to przepis inspirowany moim innym przepisem na chleb z oliwkami . Polecam także mój sprawdzony przepis na chlebek bananowy . SKŁADNIKI: 3 i 1/3 szklanki mąki pszennej 1 i 1/3 szklanki letniej wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 3 łyżki roztopionego masła łyżeczka(...)bułka tarta i masło do formy lub papier do pieczenia Uwagi do przepisu: Przepis na chleb bez drożdży jest na jedną keksówkę o wymiarach 30 x 11 cm. Do ciasta na chleb możecie dodać 3 łyżeczki sezamu, słonecznika lub sezamu. PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzewam do temp. 190 st. C, ustawiam program grzanie góra/dół, bez termoobiegu. W misce mieszam łyżką
Zasmakuj Kuchniwłaściwie zawsze wychodzą i są pyszne!! Babeczki bananowe robię, gdy zostają mi w nadmiarze banany. Można do nich wykorzystać bardzo dojrzałe banany, które już nie zachęcają do zjedzenia. Babeczki bananowe SKŁADNIKI: 125 g mąki pszennej 60 g cukru pudru 2 łyżki oleju 120 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 małe dojrzałe banany 1 jajko szczypta imbiru(...)proszkiem do pieczenia. Osobno połączyć jajko z olejem i jogurtem. Pół banana pokroić w cieniutkie plasterki, a resztę rozgnieść dokładnie widelcem. Składniki suche połączyć ze składnikami mokrymi na ciasto, dodać rozgniecione banany i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę przełożyć do foremek. Na wierzchu poukładać plasterki banana i posypać cukrem trzcinowym. Piec ok pół godziny w piekarniku nagrzanym wcześniej
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkitaki przepis na chrust w wersji light ;) Wykonanie mojego Męża :) SKŁADNIKI opakowanie ciasta francuskiego cukier puder PRZYGOTOWANIE Rozwijamy ciasto francuskie. Nożem lub radełkiem kroimy ciasto wzdłuż na ok.2.5 centymetrowe paski. Każdy pasek przekrawamy na 3 części (najlepiej po skosie). Nacinamy po środku i przekładamy jeden koniec przez dziurkę. Układamy na blasze wyłożonej papierem(...)się zrumienią. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem. Pyszne lekkie faworki gotowe -smacznego :) Zapraszam też na proste pączki z serka homogenizowanego oraz ekspresowe pączki bananowe
Moje Kuchenne RewelacjeOstatnio w Biedronce pojawiły się ciekawe saszetki z porcją owocowych miksów do zalania wodą. W ten prosty sposób mamy cieszyć się pysznym smoothie o każdej porze
Candy PandasDzień dobry! 😚 Niestety dziś nie uraczymy Was żadnym słodkim przepisem tylko taką właśnie recenzją. Powodem jest zabiegany tydzień i brak czasu na blogowanie i instagram ale
Candy PandasKontynuujemy naszą przygodę z kuchnią indyjską, w której dużo jest prostych i smakowitych dań. Tym razem bierzemy się za pakorę, niezwykle szybką do zrobienia przekąskę, która
Bananowe PoleKasza jaglana to jedna z moich ulubionych kasz :) Jem ją zazwyczaj na słodko, bo tak według mnie smakuje najlepiej :) Dodatkami są: banan, jagody goji i baton
Zdrowie na języku :Pcukier puder Przygotowanie: Śliwki przeciąć na pół i usunąć pestki. Dodać około 1/2 łyżeczki cynamonu i wymieszać. Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miseczki i zagnieść elastyczne ciasto. Następnie ciasto podzielić na 2 części i podsypując mąką rozwałkować na kształt koła (około 3 mm), każde koło pociąć na 12 trójkątów. Na każdy trójkąt nałożyć śliwkę i zwinąć zaczynając od szerokiego(...)minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem wymieszanym z odrobiną cynamonu. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Jagodzianki → Szybkie mini pączki serowe → Pączki pieczone → Słodkie bułeczki bananowe z dżemem z czarnych porzeczek → Śliwki pod migdałową kruszonką
Oryginalny smakKlasyczne tradycyjne tiramisu robi się z wykorzystanie żółtek. Dotychczas w przepisach wykorzystywałam gęstą wysokoprocentową śmietanę, jednak efekt wtedy jest nieco inny. Warto zrobić klasyczną wersję tego
nietylkopasta.pldodatek - jabłko🍎🍏. Było to za czasów gdy w sklepie był sznurek i ocet... Teraz możemy dodać, to co nam przyjdzie do głowy😁. Dziś Agnieszka proponuje placuszki 🍌🍌🍌 bananowe. 😀 Składniki: 2 duże dojrzałe banany (najlepiej takie z czarnymi kropkami) 1,5 szkl. mąki orkiszowej jasnej lub innej płaska łyżeczka sody 2 czubate łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżka miodu(...)skórki i rozgniatamy widelcem. Dodajemy mąkę, sodę, śmietanę, miód (jak ktoś lubi bardziej słodkie można dodać więcej miodu) i ocet. Wszystko mieszamy łyżką i dodajemy tyle mleka roślinnego, aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Nabieramy łyżką porcję ciasta i smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu, na wolnym ogniu. Smażymy z dwóch stron na rumiany kolor. Smacznego :) Zapraszamy na nasz
Dieta Rozdzielna i Zdrowieszklanka mleka kilka kropli esencji waniliowej lub łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli odrobina kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w ½ łyżeczki wody Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W tym czasie przygotowujemy ciasto. Czekoladę kroimy na drobne kawałeczki i łączymy z suchymi składnikami - mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem, solą i kakao. Do tego dodajemy wymieszane składniki mokre - olej, jajko i mleko z dodatkiem rozpuszczonej(...)Dodajemy wanilię i masę przelewamy do foremek na muffinki - metalowych (wysmarowanych masłem), silikonowych lub papierowych papilotek. Ważne, żeby foremki wypełnić do ⅔ wysokości. Zobacz także przepisy na babeczki marchewkowe , muffinki bananowe z masłem orzechowym , muffinki waniliowe , babeczki cytrynowe , muffinki czekoladowo-bananowe z nutellą , amerykańskie muffinki czekoladowe Nasze babeczki czekoladowe wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 do 20 minut w zależności
Gotujemy i jemyszklanka mleka kilka kropli esencji waniliowej lub łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli odrobina kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w ½ łyżeczki wody Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W tym czasie przygotowujemy ciasto. Czekoladę kroimy na drobne kawałeczki i łączymy z suchymi składnikami - mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem, solą i kakao. Do tego dodajemy wymieszane składniki mokre - olej, jajko i mleko z dodatkiem rozpuszczonej(...)Dodajemy wanilię i masę przelewamy do foremek na muffinki - metalowych (wysmarowanych masłem), silikonowych lub papierowych papilotek. Ważne, żeby foremki wypełnić do ⅔ wysokości. Zobacz także przepisy na babeczki marchewkowe , muffinki bananowe z masłem orzechowym , muffinki waniliowe , babeczki cytrynowe , muffinki czekoladowo-bananowe z nutellą , amerykańskie muffinki czekoladowe Nasze babeczki czekoladowe wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 do 20 minut w zależności
Korniszonki/gotowaniepatki/, będzie mi bardzo miło 😍 , 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 Przepis na 25 sztuk , średnica ok 5 cm : 1 szklanka mąki pszennej 1 banan 1 jajko 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki jogurtu naturalnego lub bananowego 1 łyżka cukru np.trzcinowego Szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Olej do smażenia np.rzepakowy czy kokosowy Dowolne dodatki: owoce,jogurt,śmietana,powidła . Przygotowanie: 1.W misce rozgniatamy widelcem banana(...)pomocą widelca lub trzepaczki kuchennej . 4. Następnie na koniec dodajemy mąkę. Mieszamy dokładnie. Masa nie będzie bardzo gęsta . 5. Rozgrzewam olej na patelni,za pomocą łyżki (dużej) nabieram porcje ciasta i robię placuszki średnica ok 5 cm. 6. Smażę na rumiano z obu stron. Podaję na ciepło
Gotowanie Patkirobienia- dosłownie dziesięć minut i gotowe tak więc idealne na wypadek niespodziewanych gości. W konsystencji są dość zwarte dlatego raczej nie nadają się do nadziewania ale mają tak wyraźnie bananowy smak, że całkowicie wystarczy. Składniki na około 25 sztuk: 2 banany 2 małe jajka 1 i 3/4 szklanki mąki 1/4 szklanki mleka 4 łyżki cukru pudru + do posypania 1 łyżeczka(...)Banany zmiksować na pulpę. Mąkę, cukier puder, sodę, sól i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać. Wszystkie składniki razem zmiksować na dość gęstą masę. W grubym rondlu rozgrzać olej. Ciasto nabierać na łyżkę (wcześniej najlepiej zamoczyć ją w oleju) i wrzucać porcje na rozgrzany olej. Smażyć na rumanio, zanim ostygną posypać cukrem pudrem. *źródło- Di gotuje
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia