Ostatnio w Biedronce pojawiły się ciekawe saszetki z porcją owocowych miksów do zalania wodą. W ten prosty sposób mamy cieszyć się pysznym smoothie o każdej porze
Candy PandasDzień dobry! 😚 Niestety dziś nie uraczymy Was żadnym słodkim przepisem tylko taką właśnie recenzją. Powodem jest zabiegany tydzień i brak czasu na blogowanie i instagram ale
Candy PandasKontynuujemy naszą przygodę z kuchnią indyjską, w której dużo jest prostych i smakowitych dań. Tym razem bierzemy się za pakorę, niezwykle szybką do zrobienia przekąskę, która
Bananowe PoleKasza jaglana to jedna z moich ulubionych kasz :) Jem ją zazwyczaj na słodko, bo tak według mnie smakuje najlepiej :) Dodatkami są: banan, jagody goji i baton
Zdrowie na języku :Pcukier puder Przygotowanie: Śliwki przeciąć na pół i usunąć pestki. Dodać około 1/2 łyżeczki cynamonu i wymieszać. Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miseczki i zagnieść elastyczne ciasto. Następnie ciasto podzielić na 2 części i podsypując mąką rozwałkować na kształt koła (około 3 mm), każde koło pociąć na 12 trójkątów. Na każdy trójkąt nałożyć śliwkę i zwinąć zaczynając od szerokiego(...)minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem wymieszanym z odrobiną cynamonu. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Jagodzianki → Szybkie mini pączki serowe → Pączki pieczone → Słodkie bułeczki bananowe z dżemem z czarnych porzeczek → Śliwki pod migdałową kruszonką
Oryginalny smakKlasyczne tradycyjne tiramisu robi się z wykorzystanie żółtek. Dotychczas w przepisach wykorzystywałam gęstą wysokoprocentową śmietanę, jednak efekt wtedy jest nieco inny. Warto zrobić klasyczną wersję tego
nietylkopasta.pldodatek - jabłko🍎🍏. Było to za czasów gdy w sklepie był sznurek i ocet... Teraz możemy dodać, to co nam przyjdzie do głowy😁. Dziś Agnieszka proponuje placuszki 🍌🍌🍌 bananowe. 😀 Składniki: 2 duże dojrzałe banany (najlepiej takie z czarnymi kropkami) 1,5 szkl. mąki orkiszowej jasnej lub innej płaska łyżeczka sody 2 czubate łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżka miodu(...)skórki i rozgniatamy widelcem. Dodajemy mąkę, sodę, śmietanę, miód (jak ktoś lubi bardziej słodkie można dodać więcej miodu) i ocet. Wszystko mieszamy łyżką i dodajemy tyle mleka roślinnego, aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Nabieramy łyżką porcję ciasta i smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu, na wolnym ogniu. Smażymy z dwóch stron na rumiany kolor. Smacznego :) Zapraszamy na nasz
Dieta Rozdzielna i Zdrowieszklanka mleka kilka kropli esencji waniliowej lub łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli odrobina kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w ½ łyżeczki wody Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W tym czasie przygotowujemy ciasto. Czekoladę kroimy na drobne kawałeczki i łączymy z suchymi składnikami - mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem, solą i kakao. Do tego dodajemy wymieszane składniki mokre - olej, jajko i mleko z dodatkiem rozpuszczonej(...)Dodajemy wanilię i masę przelewamy do foremek na muffinki - metalowych (wysmarowanych masłem), silikonowych lub papierowych papilotek. Ważne, żeby foremki wypełnić do ⅔ wysokości. Zobacz także przepisy na babeczki marchewkowe , muffinki bananowe z masłem orzechowym , muffinki waniliowe , babeczki cytrynowe , muffinki czekoladowo-bananowe z nutellą , amerykańskie muffinki czekoladowe Nasze babeczki czekoladowe wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 do 20 minut w zależności
Gotujemy i jemyszklanka mleka kilka kropli esencji waniliowej lub łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli odrobina kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w ½ łyżeczki wody Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. W tym czasie przygotowujemy ciasto. Czekoladę kroimy na drobne kawałeczki i łączymy z suchymi składnikami - mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem, solą i kakao. Do tego dodajemy wymieszane składniki mokre - olej, jajko i mleko z dodatkiem rozpuszczonej(...)Dodajemy wanilię i masę przelewamy do foremek na muffinki - metalowych (wysmarowanych masłem), silikonowych lub papierowych papilotek. Ważne, żeby foremki wypełnić do ⅔ wysokości. Zobacz także przepisy na babeczki marchewkowe , muffinki bananowe z masłem orzechowym , muffinki waniliowe , babeczki cytrynowe , muffinki czekoladowo-bananowe z nutellą , amerykańskie muffinki czekoladowe Nasze babeczki czekoladowe wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 do 20 minut w zależności
Korniszonki/gotowaniepatki/, będzie mi bardzo miło 😍 , 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 Przepis na 25 sztuk , średnica ok 5 cm : 1 szklanka mąki pszennej 1 banan 1 jajko 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki jogurtu naturalnego lub bananowego 1 łyżka cukru np.trzcinowego Szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Olej do smażenia np.rzepakowy czy kokosowy Dowolne dodatki: owoce,jogurt,śmietana,powidła . Przygotowanie: 1.W misce rozgniatamy widelcem banana(...)pomocą widelca lub trzepaczki kuchennej . 4. Następnie na koniec dodajemy mąkę. Mieszamy dokładnie. Masa nie będzie bardzo gęsta . 5. Rozgrzewam olej na patelni,za pomocą łyżki (dużej) nabieram porcje ciasta i robię placuszki średnica ok 5 cm. 6. Smażę na rumiano z obu stron. Podaję na ciepło
Gotowanie Patkirobienia- dosłownie dziesięć minut i gotowe tak więc idealne na wypadek niespodziewanych gości. W konsystencji są dość zwarte dlatego raczej nie nadają się do nadziewania ale mają tak wyraźnie bananowy smak, że całkowicie wystarczy. Składniki na około 25 sztuk: 2 banany 2 małe jajka 1 i 3/4 szklanki mąki 1/4 szklanki mleka 4 łyżki cukru pudru + do posypania 1 łyżeczka(...)Banany zmiksować na pulpę. Mąkę, cukier puder, sodę, sól i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać. Wszystkie składniki razem zmiksować na dość gęstą masę. W grubym rondlu rozgrzać olej. Ciasto nabierać na łyżkę (wcześniej najlepiej zamoczyć ją w oleju) i wrzucać porcje na rozgrzany olej. Smażyć na rumanio, zanim ostygną posypać cukrem pudrem. *źródło- Di gotuje
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPamiętam czasy, kiedy świadomie zrezygnowałam z glutenu, nabiału, mięsa i ograniczałam spożycie jajek. Były to bardzo intrygujące lata, pełne wiecznego poszukiwania idealnego składnika, produktu
W kuchni Karmel-itkisernik wstawiam ponownie do piekarnika na 25 minut. Następnie do ostatniej części masy twarogowej dodaję zgniecione banany, mieszam. I na koniec pozostałe białka. Mieszam delikatnie łopatką i wykładam warstwę bananową do tortownicy. Teraz wstawiam sernik na 30 minut do pieczenia. Po tym czasie uchylam piekarnik i zostawiam sernik do całkowitego wystudzenia, a następnie wstawiam sernik do lodówki na kilka godzin(...)podgrzewam w rondelku, ale nie gotuję. Wkruszam białą czekoladę i mieszam do połączenia się składników. Następnie dodaję orzeszki i ponownie mieszam. Czekoladę wylewam na zimny sernik. Na koniec przyozdabiam ciasto w dowolny sposób. U mnie to truskawki i ciemna czekolada. Sernik w trzech smakach gotowy. Smacznego Artykuł Sernik w trzech smakach pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentsernik wstawiam ponownie do piekarnika na 25 minut. Następnie do ostatniej części masy twarogowej dodaję zgniecione banany, mieszam. I na koniec pozostałe białka. Mieszam delikatnie łopatką i wykładam warstwę bananową do tortownicy. Teraz wstawiam sernik na 30 minut do pieczenia. Po tym czasie uchylam piekarnik i zostawiam sernik do całkowitego wystudzenia, a następnie wstawiam sernik do lodówki na kilka godzin(...)podgrzewam w rondelku, ale nie gotuję. Wkruszam białą czekoladę i mieszam do połączenia się składników. Następnie dodaję orzeszki i ponownie mieszam. Czekoladę wylewam na zimny sernik. Na koniec przyozdabiam ciasto w dowolny sposób. U mnie to truskawki i ciemna czekolada. Sernik w trzech smakach gotowy. Smacznego Artykuł Sernik w trzech smakach pochodzi z serwisu Słodki sentyment
Słodki sentymentPyszne i szybkie placuszki bananowe z serkiem wiejskim. Podasz je jako ciepłe śniadanie lub kolację dla całej rodziny. Smakują posypane cukrem pudrem lub polane miodem. Zamiast banana możesz dodać jedno tarte jabłko. Zapraszam po szybkie i bardzo smaczne placki bananowe z serkiem wiejskim, który możesz z powodzeniem zastąpić jogurtem naturalnym. SKŁADNIKI: 1 banan 200 g serka wiejskiego – 1 kubeczek(...)widelcem. W misce wymieszaj wszystkie suche składniki, dodaj jajka, wymieszaj. Zrobisz to najlepiej przy pomocy trzepaczki kuchennej. Cukier z wanilią możesz zastąpić cukrem wanilinowym, białym zwykłym lub trzcinowym. Do ciasta dodaj rozgniecionego banana, składniki krótko wymieszaj, tylko do połączenia. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju lub masła klarowanego. Placki smaż z obu stron na złoto, odsącz na papierowym ręczniku. Podawaj
Zasmakuj Kuchni