ciasto 4 w 1 - 2500 przepisów (strona:127/167)

Jajka – ile kcal? jak kupować? ile gotować? jakie potrawy z jajek? 149

kiełkami Sałatka z brokułami, pomidorami, jajkami (z sosem czosnkowym) Wielkanocna sałatka z łososiem, jajkiem i kiełkami rzodkiewki Pasta jajeczna z tuńczykiem Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Jajka zapiekane w cieście francuskim – pomysłowe   Post Jajka – ile kcal? jak kupować? ile gotować? jakie potrawy z jajek? pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Naleśniki z pieczarkami zapiekane z serem 304

sosem czosnkowym lub sosem pomidorowym . Składniki Jajko 2 jajka Mąka pszenna 1 szklanka Woda 1 szklanka Mleko 1 szklanka Cukier 1 łyżka Sól szczypta Olej 2 łyżki do ciasta Olej do smażenia Pieczarki 0,5kg Sól do smaku Pieprz do smaku Jogurt naturalny 250ml jogurtu, gęstego Majonez 3 łyżeczki Zioła […] The post Naleśniki z pieczarkami zapiekane z serem appeared

Kulinarne Przeboje
Cellulit – jak zwalczać? 276

należy mylić z cellulitisem, pojęciem oznaczającym zapalenie tkanki łącznej. JEDZ DUŻO: • Owoców i warzyw ZREZYGNUJ Z: • Tłustych produktów, takich jak mięso, produkty mleczne, lody, chipsy, chrupki, suchary i ciasta Post Cellulit – jak zwalczać? pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pizza capriciosa 977

Pizza Capriciosa czyli kapryśna Składniki Składniki na ciasto na pizzę Mąka pszenna tortowa 3 szklanki (po 250ml) Drożdże 40g Sól 1 łyżeczka Bazylia 1-2 łyżeczki Oregano 1-2 łyżeczki Woda 1 szklanka (250 ml ; temp 40-50C) Oliwa z oliwek 3 łyżeczki Składniki na sos do pizzy Pomidory w puszce 1 puszka Oliwa z oliwek

Kulinarne Przeboje
Śmietankowa tarta z kiwi z ciasteczkowym (herbatnikowym) spodem 183

Śmietankowa tarta z kiwi należy do tych ciast, które są podwójnie super! – po pierwsze – świetnie smakują, a po drugie nie wymagają od nas dużego wkładu pracy. Herbatnikowy spód tarty sprawia, że nie wymaga ona pieczenia przez co jej wykonanie zajmie nam niecałe 15 minut! (nie licząc czasu poświęconego na chłodzenie). Składniki Herbatnik 200g […] The post Śmietankowa tarta

Kulinarne Przeboje
Dania dla dzieci: Kolorowe naleśniki w kształcie gwiazdek 184

Mąka 1 szklanka Jajko 1 jajko Masło 1 łyżka rozpuszczonego masła Sól szczypta Cukier pół szklanki Barwnik spożywczy lub sok z jagód Wszystkie składniki wymieszać za pomocą miksera. Odstawić ciasto na ok. 30 min., aby lekko zgęstniało. Przelać na […] The post Dania dla dzieci: Kolorowe naleśniki w kształcie gwiazdek appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Koronkowe naleśniki 188

Dzień Chłopaka . Składniki Mleko 1 szklanka Mąka 1 szklanka Jajko 1 Masło rozpuszczone, 1 łyżka Cukier pół szklanki Sól szczypta Wykonanie: Wszystkie składniki wymieszać za pomocą miksera. Odstawić ciasto na ok. 30 min., aby lekko zgęstniało. Przelać do rękawa cukierniczego […] The post Koronkowe naleśniki appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Babeczki sowy – muffiny sowy 206

Przeglądając kulinarne blogi , natrafiłam na ten przepis u 6bittersweets i wiedziałam, że koniecznie muszę mieć takie babeczkowe sówki u siebie! ;-) Składniki Ciasto muffinkowe Mąka tortowa 300g Cukier 3/4 szklanki Proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki Sól szczypta Cappuccino 50g Cukier waniliowy 1 opakowanie Mleko 1 szklanka Jajko 1 jajko Masło pół kostki Polewa Czekolada […] The post Babeczki sowy

Kulinarne Przeboje
Muffiny waniliowe z delicjami 231

Muffinki z delicjami , bitą śmietaną i nutą wanilii – pychota! Składniki Ciasto muffinkowe Masło 125g, miękkiego Cukier 3/4 szklanki Ekstrakt z wanilii 2 łyżeczki Jajko 2 jajka Mąka 1 i 1/2 szklanki Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Mleko 3/4 szklanki Delicje 20 delicji (ja użyłam z galaretką o smaku limonki) Do ozdoby Śmietana kremówka […] The post Muffiny waniliowe

Kulinarne Przeboje
Karpatka czekoladowa z kremem waniliowym 266

Czekoladowa karpatka – równie pyszna jak tradycyjna! Składniki Składniki na ciasto Mąka tortowa 200g Woda 1 szklanka Masło pół kostki (125g) Jajko 5 średnich jajek Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Kakao 2 pełne łyżki Składniki na krem Mąka tortowa 4 łyżki z górką Mąka ziemniaczana 4 łyżki z górką Jajko 4 średnie jajka Mleko 750ml […] The post Karpatka czekoladowa

Kulinarne Przeboje
Szybki piernik z powidłami 7652

jest to oryginalny piernik , lecz bardziej kakaowe ciasto z powidłami, lecz świetnie się sprawdzi jako alternatywa dla zabieganych i szukających szybkich rozwiązań na święta . Składniki Mąka 2 szklanki Soda oczyszczona 2 płaskie łyżeczki Proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka Kakao 2 czubate łyżeczki Przyprawa do piernika 1 łyżeczka Jajko 3 jajka Mleko […] The post Szybki piernik z powidłami appeared

Kulinarne Przeboje
Bułki z bazylią i oregano 121

Bułki z ciasta chlebowego na pizzę. Idealnie smakują z wszelkiego rodzaju twarożkami ;-) Składniki Drożdże 30g świeżych (lub 14g suszonych) Cukier 1 łyżeczka Woda 300-350ml ciepłej wody (w zależności od mąki – różnią się chłonnością) Mąka pszenna tortowa 500g Sól 1 łyżeczka Oliwa extra vergine 2 łyżki Suszone oregano 2 łyżeczki Suszona bazylia 2 łyżeczki […] The post Bułki

Kulinarne Przeboje
Światowy Dzień Pieczenia - Babeczki Pink Velvet Candice 166

innymi blogerami postanowiłem wziąć udział w wyzwaniu blogowym pod hasłem przypomnij komuś ważnemu jak bardzo Ci na nim zależy.Zrób coś nieoczekiwanego: 18 maja upiecz dla tej osoby ciasto. Ja upiekłem dla Ady babeczki Red Velvet z przepisu: 180g margaryny Kasi 2 duże jajka 1 łyżeczka aromatu waniliowego 1 łyżeczka soli 400g (2 ½ kubka) mąki pszennej uniwersalnej 315g

cookpl
Drożdżówka z owocami 136

czasie wszystko dokładnie mieszamy (nie przejmujcie się konsystencją) i przekładamy do formy o wymiarach 37 x 25 cm. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 45 minut. Po tym czasie posypujemy ciasto kruszonką i owocami (mrożone owoce należy wcześniej odmrozić). Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 175°C przez 30-40 minut

Delicious Titbits
Sernik cytrynowy 207

czasie partiami dodawać ser. Następnie dodać budyń, kaszę mannę, otartą skórkę z cytryny oraz sok z cytryny. Na końcu dodajemy ubitą piankę z białek i mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto wylewamy na ciasteczkowy spód i pieczemy w piekarniku nagrzanym na 175°C przez 50 minut. Sernik studzimy w piekarniku, a gdy wystygnie, robimy polewę.Ciasteczkowy spód:250g ciasteczek owsianych (ja użyłam

Delicious Titbits