Przeszukałam chyba cały internet w poszukiwaniu pomysłów na świąteczne ciasteczka i muszę wam powiedzieć, że znalazłam mnóstwo inspiracji. Pomyślałam, że skoro ja się naszukałam to wam
Kolejny blog o gotowaniuKażdy z nas zna keksa. Choć jak wspominałam, nie pojawiał się w moim domu nie pojawiał się tradycyjnie w Święta, postanowiłam to zmienić. :-) Tutaj w formie
Szefowa kuchni... a nawet dodam- piwne pierniczki z orzechami! :-) Pierniczki dla spóźnialskich, czy też dla tych, którzy lubią robić wszystko na ostatnią chwilę! Zresztą, lubią/nie lubią, tak
WielopokoleniowoPiec w mikrofali 3-4 minuty. Wyjąć na talerz. Krem 3 łyżki twarożku 1 łyżka jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki skórka + sok z cytryny Składniki zmiksować. Na talerzu ułożyć ciastko, posmarować kremem lub przełożyć do szprycy i udekorować. Smacznego
Chocolate Muffin BlogNa dziś polecam pyszne ciasteczka z dodatkiem budyniu waniliowego w kolorowym cukrze. Zamierzam je zrobić na Boże Narodzenie jako pyszny dodatek do kawy
Różowa kuchniaKażdy placek smaruj schłodzonym kremem i posyp żurawiną oraz siekanymi migdałami, posyp cynamonem. Zwiń w roladę. Krój w plasterki. Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każde ciastko posmaruj rozmąconym jajem i posyp płatkami migdałów. Piecz około 20-25 minut w 185 stopniach- w zależności od piekarnika. Smacznego
Z Kuchni Do KuchniCiasteczka owsiane to moja ostatnio wielka miłość. Uwielbiam je, za ich smak, chrupkość, za ich łatwość i szybkość przygotowania, oraz za składniki, które zawsze
Jadło i czytadłoCzarno-białe, czekoladowe ciasteczka, puszyste w środku, ekspresowe, przepyszne… Mogłabym jeszcze długoooo o nich pisać… Są ciasteczkowym strzałem w dziesiątke a do tego przygotowuje
Made By Mom And Sonwarstwę farszu. Następnie zwijać ruloniki (2 obroty podczas zwijania). Odciąć i zwijać następny rulonik. Poszczególne paski zwijać w ślimaczki i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Każde ciastko posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać odrobiną maku. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika około 30 minut (do czasu zrumienienia się ciasta
Nie tylko w kuchniGrudzień to taki wyjątkowy czas… Czas, na który chyba wszyscy czekają. Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia i wszystko wkoło nabiera już takiego świątecznego, magicznego klimatu
Ostra na SłodkoJuż sam ich zapach wystarczy, aby przenieś ć się, póki co myślami, do okresu Bożego Narodzenia :-) Rywalki pierniczków - ciasteczka cynamonowe :-) Tak na prawdę to wcale nie
WielopokoleniowoNie muszą być piękne. Nie muszą olśniewać wyglądem! Nie każdy z nas ma artystyczne paluszki stworzone do lukrowania. Ważne, by były zrobione z radością, bo
Mam To Na WidelcuW tym roku pierwszy raz organizujemy Wigilię u nas. Zazwyczaj 24 grudnia odwiedzamy najpierw jednych, później drugich rodziców. Co roku mówimy sobie, że ostatni raz spędzamy
Kulinarne InspiracjePyszne drożdżówki z naszym ulubionym kremem czyli kakaowo - orzechowym. Można także dodać tutaj nutellę czy marmoladę, wybór należy do Was. Zapewniam jednak że szybko znikają zwłaszcza
Moje Małe CzarowaniePiernik dla spóźnialskich. Można przygotować go w kilka chwi l a smakuje naprawdę dobrze i świetnie udaje piernik na miodzie. ;-) Dzięki marchewce jest wilgotny i z
Szefowa kuchni