Lumihiutaletortut - czyli płatki śniegu. Tradycyjne fińskie ciasteczka z ciasta francuskiego z marmoladą. Oprócz dobrego smaku, ich dużą zaletą jest fakt, że wypełnienie z marmolady, ukryte jest
Świat CiastaDziś przepis na klasyczną szarlotkę, jednak w nieco innej odsłonie. Mini szarlotki to przepyszne ciasteczka, wyglądające uroczo, ładnie prezentujące się na stole. Osobiście uwielbiam wszystkie szarlotki
Zrób to smacznieGdy zobaczyłam TEN FILMIK po prostu wiedziałam, że muszę upiec te grzybki. Wyszły cudowne i nie mogłam się na nie napatrzeć, zresztą moje dzieciaki
Pani na deserJesienno-zimowe ciasteczka biscotti z dynią i korzennym aromatem. Mocno chrupiące, najlepiej smakują w towarzystwie ciepłej kawy lub herbaty. Przechowujemy je w szczelnie zamkniętym pojemniku.
wyzwania kuchennePyszne, baaardzo mięciutkie, delikatne drożdżowe rogaliki, no po prostu idealne! U mnie z nadzieniem z czekolady oraz dżemu truskawkowego, ale można użyć innego dowolnego :) Składniki
Simply FoodRożki waniliowe - bardzo proste w przygotowaniu, kruche i mocno pachnące wanilią ciasteczka. Składniki (na ok. 60 szt.): 420 g mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 110
Świat CiastaI na choinkę i do zjedzenia ;-) Pierniczków nigdy dość! Składniki: 1/4 szklanki miodu 80 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej
Kuchnia domowa AniPrzepis na to cudo znalazłam u Diany i zauroczyło mnie ale był mały problem, przynajmniej u mnie: nigdzie nie mogłam zakupić tych cudnych czekoladowego koloru herbatników
Moje Małe CzarowanieP ierniczki z tego przepisu wychodzą pyszne i aromatyczne, lekko chrupiące z wierzchu (po kilku dniach miękną). Wystarczy zrobić na 2-3 dni przed świętami. Składniki
Pyry na Gaz400 g mąki pszennej Reszelskiej Młynomag 100 dag masła 150 g miodu 70 g cukru 1 op cukru waniliowego 1 jajko 2 łyżeczki sody
Gotowanie jest łatweAdwentowe rogaliki migdałowo-waniliowe czyli słynne Vanillekipferl – cudowne, kruche, rozpływające się w ustach rogaliki prosto z Austrii, podobno z samego Wiednia :) kilka lat temu trafiłam
Pociąg Do KuchniAromatyczne i bardzo chrupiące ciasteczka z płatków orkiszowych z żurawiną, orzechami laskowymi i cynamonem. Proste, szybkie i bardzo pyszne. Składniki: 300 g płatków
magiczna kuchnia KasiPo raz pierwszy nadziewane pierniczki upiekłam na Boże Narodzenie w ubiegłym roku i od razu zakochałam się w ich smaku. Ciasto przygotowałam z mojego starego przepisu
babka w formieUwielbiam, kiedy nie tylko ja Was inspiruję do pieczenia, ale inspirujecie mnie i Wy! Kilka dni temu u swojej czytelniczki, a zarazem mojej kursantki, która była
Ostra na SłodkoKolejna odsłona ptysi. Tym razem z kremem śmietanowym, z polewą czekoladową i dużą ilością kolorowych cukiereczków. Porcja słodyczy nie tylko dla tych najmłodszych Składniki na
Słodki Zakątek