Święta zapasem zapachniało po raz kolejny piernikiem ale tym razem w wersji ciasteczkowej. Oczywiście nie robiłam je sama, "mamo pomogę Ci" usłyszałam od mojej córci jak
Kubki smakuŚwięta, święta i już po świętach, czyli jak co roku było więcej przygotowań, niż rzeczywistych świąt i dni odpoczynku. Jutro już normalnie maszerujemy do pracy, Ci
psgotujemyhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Inspiracja z blogu: kulinarny oliwek. Minimalnie zmieniłam proporcje, przygotowanie i dodałam sezam. (25-30 sztuk) 125g masła 1 jajko 75g
Di gotujeMiodownik kajmakowy to smaczne miodowe ciasto z orzechami, przełożone kajmakiem i masą na bazie kaszy manny, mleka i masła. Łatwo go upiec, a jest bardzo smaczny
Trzeci talerzPyszne, staropolskie pierniki z dodatkiem mąki żytniej. Kardamon nadaje im aromatu i niezwykłego smaku. Osobom, które nie lubią pracować z lukrem polecam udekorować je białą czekoladą
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyProste w wykonaniu, nawet z pomocą dzieci. Wystarczą 4 składniki aby przygotować pyszne bajaderki. Składniki 400 g pokruszonych biszkoptów 100 g zmielonych orzechów 100 g masła
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis z portalu: ugotuj.to (luna.19). Zamiast margaryny dodałam masło i użyłam wielu różnych składników do obtaczania kulek. Kulki zrobiłam z
Di gotujeŚwięta, święta i po świętach..masa szykowania, gotowania, pieczenia, a radości z błogiego czasu...- za mało. Chciałoby się więcej tych chwil, kiedy na chwilę czas staje
Z Majeczką w kuchniWspaniałych Świąt spędzonych w gronie najbliższych Wam osób. Magicznej atmosfery, chwili refleksji i wyciszenia, pyszności na Wigilijnym stole, pachnącej choinki, prawdziwego przeżywania cudu Bożego Narodzenia, dużo
Kuchnia Pani WiosnyKażdy już czym prędzej bieży, by dołączyć do pasterzy. I ja spieszę z życzeniami, bo nie mogę być tam z Wami. Zdrowia, szczęścia, pomyślności i niech
Smakołyki AsiProdukty Potrzebne; Mąka Pszenna extra typ 405 lub 450 - 1 kg Miód- 6 łyżek stołowych Cukier- 1 szklanka 330ml masło - 200 gram jajka- 2 sztuki
pichcisztoZ tego co nam wiadomo nie ma szans na śnieg w Boże Narodzenie,a wielka szkoda.Tęsknie za wigilią w śniegu,za lepieniem bałwana.Dlatego
Niespełnione zdolności kulinarnePo ostatnich pierniczkach pozostało tylko wspomnienie, więc w weekend zrobiłam kolejne. Tym razem zrobiłam według mojego najstarszego i najczęściej wykorzystywanego przepisu na pierniczki świąteczne . Te ciastka
Kuchnia domowa AniPomysł na te piernikowe dzwonki podsunęła mi Ania z blogu AniaGotuje.pl. Jako, że mam słabość do testowania nowości to zaraz zagniotłam moje sprawdzone ciasto piernikowe i
Apetyczna babeczkaKutia bożonarodzeniowa to jedna z najbardziej tradycyjnych potraw świątecznych. Nie we wszystkich domach praktykuje się jej podawanie, jednak tam, gdzie tradycja przetrwała, kutia jest najważniejszym deserem
Poezja smaku