Dzieciaki biegają po podwórku ile bądź, najlepiej gdyby siedziały na polu od świtu do nocy (najlepiej dla nich, bo ja nie zrobiłabym już wtedy kompletnie nic
Kuchnia w czekoladzieOd kiedy wypróbowałam przepis na domową masę cukrową jestem nim absolutnie zachwycona. Masa nie tylko "działa" bez sztucznych ulepszaczy, ale też świetnie smakuje. W dzisiejszym wpisie
CiastkozercyNajlepsze brownie z malinami Mega wilgotne i delikatne ciasto czekoladowe, które wprost rozpływa się w ustach. To jeden z moich ulubionych wypieków, więc często do niego
Blog z Apetytempłaska łyżka kwaśnej śmietany 18 % szczypta soli Nadzienie: 400 g masy krówkowej (najlepsza jest gostyńska) 180 g serka mascarpone 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Dodatkowo do ozdoby: kawa mielona pokruszone ciasteczko kakaowe rozetki lukrowe złoty pył jadalny Przygotowanie: Kruche ciasto: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy żółtka, masło, kakao, szczyptę soli i cukier puder. Następnie masło siekamy nożem na jak najmniejsze kawałeczki(...)Przekładamy na upieczone kruche ciasto i wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Dekorujemy. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Mazurek z orzeszkami ziemnymi, daktylami i czekoladą → Mazurek czekoladowo – marcepanowy → Mazurek czekoladowo – orzechowy → Mazurek z makiem i bakaliami → Ciasto czekoladowe z musem kawowym
Oryginalny smakPodobnie, jak i muffiny Paddingtona , raczej dla wielbicieli gatunku - m ą ka pełnoziarnista ma raczej charakterystyczny smak (i zapach) i wypieki wykonane z jej udziałem mog
Lejdi of the house(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na ciasto kruche: 150 g mąki orkiszowej lub pszennej 3 żółtka 30 g cukru pudru 100 g masła, schłodzonego 5 g cukru
Domowy Smak JedzeniaO tym, że pozostałości niezjedzonego ciasta można wykorzystać w taki sposób dowiedziałam się niedawno :) bajaderki - to tak naprawdę taki kulinarny "recykling" :) Do przygotowania tych bajaderek użyłam
Kolorowy Przepisownik[Głosów:1 Średnia:5/5] składniki na ciasto kakaowe: 300 g mąki (75 g) 250 g cukru (125 g) 6 jajek (białka oddzielone od żółtek
Domowy Smak JedzeniaDzisiaj pavlova w wersji mini, a mianowicie bezy z mascarpone i bitą śmietaną, udekorowane mango i marakują. To słodki deser na każdą okazję. Bezy z wierzchu
Oryginalny smakskładniki na biszkopt jasny: 90 g maki 90 g cukru 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Białka
Domowy Smak JedzeniaMini ptysie nadziewane bitą śmietaną. Mini ptysie, to wspaniały i efektowny deser do kawy. Ciasto parzone wbrew pozorom jest naprawdę proste w przygotowaniu. Takie ptysie możecie
Słodkie okruszkiNajlepsze muffinki jakie kiedykolwiek jadłam. Miałam zjeść tylko jedną na spróbowanie, a skończyło się na kilku. Każdy musi spróbować choć raz upiec je samemu i jestem
W kuchni u Monikiskładniki na ciasto: 260 g mąki 6 jajek 180 g cukru 100 g masła 3 łyżki kakao 120 ml wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia dodatkowo
Domowy Smak JedzeniaSzybkie i proste w wykonaniu ciastka owsiane. Super sprawdzą się na drugie śniadanie do szkoły czy pracy. Składniki: 1 szklanka płatków owsianych 100 g masła
Słodka StrefaZbliża się Dzień Mamy, warto pomyśleć o jakimś upominku dla naszych superbohaterek ;) Na pierwszym miejscu proponuję, jeśli nie mieszkacie już razem, wpaść z wizytą, pogadać
Czerwona Porzeczkazwykłej postaci. Dlatego pomyślałam, że można przecież zrobić ciasteczka chałwowe, które trochę urozmaicą pomniejszanie naszych słodkich zasobów. Pokombinowała chwilkę i ostatecznie zaryzykowałam taką autorską wersję kruchych ciasteczek chałwowych: Potrzebujemy: - 200 g słonecznika - 140 g masła - 10 g tłuszczu kokosowego klarowanego - 200 g chałwy waniliowej - 180 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej - 1 duża łyżka miodu - 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej(...)pieczenia, odmierzając kule łyżeczką otrzymamy 25 kul. Następnie też łyżeczką lekko je spłaszczamy, ale naprawdę trochę, ciastka w pieczeniu "rozleją" się tworząc na blaszce coś na kształt tabliczki "nieczekolady". Wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i pieczemy 25 minut: 10 bez nawiewu, 15 z nawiewem. Po tym czasie złote i kruche wyjmujemy z piecyka i studzimy, najpierw
I tu będę miała takie te