Pyszne, kruche, mięciutkie i expresowe do wykonania. Nie wymagają od nas żadnych wyszukanych składników. Uwielbiam lekko serowy smak tych ciastek ... ❤ Są delikatnie słodkie, więc jeśli jesteś łasuchem proponuję polukrować je lub po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Dla mnie było to już zbędne, bo powidła śliwkowe nadają ciasteczkom wg mnie dostatecznej słodkości 😊 Składniki: 25 dag margaryny 25 dag mielonego twarogu
Walijskie PichcenieScones to pyszne i szybkie bułeczki, które wypieka się bez użycia drożdży, ale za to na proszku do pieczenia. Dla mnie odrobinę przypominają niezbyt słodkie, lecz
Di gotujeciężki, czekoladowy i uzależniający. Ja robiłam bez kruchego spodu. Jednak jeśli ktoś nie wyobraża sobie sernika bez spodu, to w przepisie znajdzie sposób – spód oczywiście czarny. Przepis jest na tortownicę 22 cm. Sposób farbowania podam wam na końcu przepisu, może zaryzykujecie? Gotowi na szatański sernik, którym można straszyć ciocie? 😀 Spód: 270 g ciasteczek Oreo (pozbawionych białego kremu) 60 g rozpuszczonego
ladykitchenFaworki (zwane też chruścikami) w moim rodzinnym domu gościły od zawsze. Bardzo często przygotowywałam je co weekend jako słodki podwieczorek dla całej rodziny. Znałam je tylko
Pobite gary BarbaryJak karnawał to i musi być coś słodkiego. A cóż bardziej się kojarzy z karnawałem jak nie chrusty. Dziś przynoszę Wam przepis spod ręki mojej Babci
Z Majeczką w kuchnidobrego. Wiedziałam, że mają być to ciasteczka, było kilka pomysłów, które na pewno jeszcze wykorzystam, ale ostatecznie padło na Pieguski. I chociaż zabrałam się za ich przygotowanie dopiero późnym wieczorem to nie żałuję :) Cała rodzina zgodnie stwierdziła, że to jedne z lepszych ciastek jakie ostatnio zrobiłam, nie za słodkie, do tego kruche, no i czekolada, którą my uwielbiamy
Słodka Kraina Wypiekówsobą wiele wspólnego – owoce , kruche ciasto … i najczęściej podajemy je z lodami lub bitą śmietaną. Wiem wiem! Już Wam cieknie ślinka! Do zrobienia Cobblera używamy mniej masła, więc jest to deser odrobinę mniej kaloryczny i lżejszy od crumble … a ciasto nie przygotowujemy nie w formie kruszonki , a w formie ciasteczek! Po upieczeniu troszkę przypominają brukowaną ulicę
Ostra na SłodkoMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Czasem, w wolny dzień, gdy pogoda nie sprzyja wyjściu z domu, robię jakąś smaczną przekąskę na poprawę humoru. Dziś moi …
My Blueberry Cornerskładniki na ciasto kruche: 100 g masła 1/2 szkl cukru pudru 1 i 1/2 szkl mąki pszennej 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka
Domowy Smak Jedzeniazamrażalnika Z ciasta formujemy dowolnej wielkości owalne ciasteczka ,kładziemy na natłuszczonej ,posypanej mąką blaszce i pieczemy w temp.180 stop. 20 minut.Przygotowujemy syrop. W rondelku zagotowujemy wszystkie składniki i gotujemy szybko, aby syrop zgęstniał. Odstawiamy ,by przestygł.Upieczone, przestudzone ciastka zanurzamy w syropie, posypujemy orzechami i cynamonem.W Grecji robią je jako kruche bułeczki. A kruchość jest rzeczywiście krucha. Polecam
Kulinarny karnet Christopherabananów na spodzie krucho - maślanym. Na wierzchu bita śmietana wraz z mleczną czekoladą. Pyszności ! Polecam łasuchom ! Składniki : * opakowanie dowolnych herbatników * kostka masła * puszka kajmaku * banany * pół litra kremówki * fix do śmietany bądź rozpuszczona żelatyna * mleczna czekolada Przygotowanie : Herbatniki pokruszyć i połączyć z płynnym masłem. Wyłożyć spód formy. Na ciasteczka rozłożyć kajmak. Po podgrzaniu masa
Magiczne Życie MartyDzień dobry :-) Sernik chodził za mną już dłuższą chwilę, w końcu się uparłam i zrobiłam. Lubię bardzo taki z dodatkiem serka Ricotta, jest lekki i delikatny
kruche babeczki(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki na ciasto kruche: 300 g mąki orkiszowej lub pszennej 100 g cukru pudru 100 g masła 1 łyża smalcu 1 jajko 2
Domowy Smak Jedzeniabardzo smaczne i kruche. Ciekawostka: Karob pasuje jako dodatek do wypieków – nadaje im ciemną barwę i jest naturalnym słodzikiem. Ksylitol kaloryczność ma dużo niższą niż cukier biały – niemal o 40 % mniejszą. S ubstancja, która wygląda i smakuje jak cukier, ale posiada inne, zdrowsze właściwości. Produkty które wykorzystałam do zrobienia ciasteczek znajdziecie w sklepie
Różowa kuchniatruskawkowym 🍓, na spodzie nietypowym. Ciasteczka owsiane 🍪 z prażonym sezamem i migdałami zmieszane, na nim sernik wyłożony, dobrze stężony. Truskawki 🍓z galaretką zmiksowane, lekko cukrem pudrem dosładzane, w mus delikatny się zamieniony, a nim sernik otlony. Smak lata idealny, cudowny, genialny 😊. Składniki na wysoką tortownicę o średnicy ok. 26 cm: spód kruchy: ok. 200 g kruchych ciastek owsianych
Moniki SmakołykiPyszne, kruche i ekspresowe ! Składniki na ciasto: 20 dag mąki jaglanej 6 dag masła 10 dag cukru pudru 1 jajko ½ łyżeczki sody oczyszczonej 1 aromat cytrynowy lub pomarańczowy Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto połączyć, zgnieść gładkie ciasto, wyłożyć na stolnicę posypaną mąką i rozwałkować. Wycinać foremką dowolne ciasteczka, wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze
Tradycyjna KuchniaTarta czereśniowa czemu nie. Z masą serową, bezą i dużo czereśni. Do kawy w sam raz. Zrobiłam w obręczy do tortu ale można zrobić w formie
wesoła kuchniaKiedy rano u Pani Ani zobaczyłem te rurki to nie pozostało nic innego jak zakasać rękawy i zabrać się do pieczenia. Ciasto jest bezproblemowe, a rurki
Przepisy MikołajaCoś innego, smacznego i kolorowego,myślę , że przypadnie wam do gustu ten mały smakołyk.Moi domownicy byli zachwycenie i zadowoleni , każdy dostał swoje małe ciacho na
Różowa kuchniaW czeluściach swojej spiżarni znalazłam opakowanie marcepanu, w sumie mógłby poczekać do Wielkanocy, ale co tam, ciacha się w domu skończyły, więc wykombinowałam półsłodki, kruche ciacha
greenscarfWitajcie :) Dzisiaj tak na szybko zostawiam Wam przepis na pyszne ciasteczka markizy z masą mleczną. Są bardzo kruchutkie i w zamkniętym pojemniku mogą stać nawet tydzień. Zapraszam :) Składniki : 310 g mąki tortowej + do podsypania stolnicy 200 g miękkiego masła 100 g cukru 1 cukier waniliowy 3 żółtka 1 kopiasta łyżka kakao gorzkiego 250 g mleka w proszku(...)proszkiem, dodać masło, cukier, cukier waniliowy, kakao i żółtka. Szybko zagniatamy ciasto. Ciasto będzie bardzo delikatne ale tym się nie zrażajcie bo dzięki temu po upieczeniu ciastka będą bardzo kruche wprost rozpływać się w ustach. Stolnicę podsypujemy mąką i rozwałkowujemy ciasto na około 4 mm, następnie wycinamy koła, ja chciałam wycięłam foremką kwiatki i gwiazdki ale po złożeniu nie zbyt
Sama słodycz i szczypta chiliŚwięta z makiem. Wyglądają uroczo i są bardzo proste w przygotowaniu. Do ciastek możemy użyć dowolnych bakalii, a zamiast kolorowej posypki cukrowej dać np. posiekane orzechy. Ciastka są kruche i smaczne, bardzo polecam! Z przepisu uzyskamy około 30 ciastek. Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)folię spożywczą i wstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin, najlepiej wstawić na całą noc. 5. Dobrze schłodzone ciasto wyjąć z folii i pokroić na plastry, patrz FILM . Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Między ciasteczkami należy zachować odstępy. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Ciastka piec w temperaturze 180C na funkcji góra – dół przez około
Mała CukierenkaMałe ciasteczka rozchodzą się w oka mgnieniu. Bo są smaczne, takie na jeden, dwa kęsy i już ich nie ma. Tak było i w tym przypadku. Moje mini rogaliki miały tylu amatorów i trudno się dziwić. Ale zdążyłam zrobić fotki zanim zniknęły z półmiska Składniki na ciasto krucho-drożdżowe: 900 g mąki pszennej ( luksusowej typ 550 ) + trochę do podsypania
Kuchnia u Krysiserduszkowe fantazje . składniki na 20 ciasteczek 2 szklanki mąki 1 kostka margaryny 2 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 białko 12 dag cukru pudru połówki orzechów włoskich przepis Margarynę siekamy z mąką , dodajemy żółtka , 2 łyżki śmietany , pół łyżeczki proszku do pieczenia i zagniatamy ciasto jak na kruche . Ubijamy białko , dodając stopniowo cukier
Smakowite Daniawww.mgotuje.plMale ciasteczka w formie orzechów wypełnione pysznym kremem z mleka w proszku. Łupinki orzechów pieczemy w specjalnej formie (wyglądem przypomina gofrownicę), którą bez problemu można dostać w sklepie. Ja swoją kupiłam w internecie. Upieczone łupinki nadziewamy kremem z mleka w proszku i zlepiamy je ze sobą. Są delikatne, kruche
Marta Gotuje