zrobiłam torcik „Rafaello”. Dlaczego właśnie takie ciasto? Ponieważ bardzo lubię desery z wiórkami kokosowymi. Ciasta i ciasteczka z kokosem zawsze znikają u nas jak przysłowiowe „ciepłe bułeczki”, dlatego też ten torcik zniknął w oka mgnieniu. Robiłam już różne wersje „Rafaello”. Z masą budyniową, przekładałam dwiema warstwami biszkoptów, robiłam w foremce prostokątnej... ale nie zamieszczałam na blogu. Dzisiaj
Kuchnia u Krysiskładniki na ciasto kruche: 500 g mąki 4 żółtka 300 g masła, schłodzonego 200 g cukru pudru 1 szczypta soli wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto
Domowy Smak JedzeniaKruche ciasto z pianką i mrożonymi owocami Proste i delikatne, kruche ciasto z lekką, budyniową pianką i owocami. Przepyszne! Polecam Składniki: Ciasto: 400g
Blog z Apetytemwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Inspiracja z blogu Fitkot . Słyszeliście o ciasteczkach z dodatkiem suchego budyniu? Naprawdę smakują przepysznie. Poniższa wersja jest z mąką żytnią (możecie użyć pszennej), co daje świetny efekt smakowy. Mają orzechowy posmak i lekką, budyniową nutę. Przypomniał mi się pomysł na guziczki (pamiętacie Oreo ?), bo z ciastem fajnie się pracuje i po upieczeniu
Di gotujePrzepis na to ciasto dostałam od kuzynki, za co jestem jej wdzięczna, bo jest rewelacyjne… Puszysty biszkopt, masa budyniowa, krakersy i masa krówkowa… Mniam
Oryginalny smak"Wiśniaczek". Tak nazwałam to ciasto, które powstało, gdy naszła mnie ochota na coś o słodko-kwaśnym smaku. Takie połączenie lubię najbardziej. Wzięłam więc słoik kompotu wiśniowego
Maślane ciasteczkopowiecie na szybkie ciasteczka z dużą ilością wanilii?, laski wanilii od Piątnica.net pachną w całej kuchni, możecie użyć zamiennie cukru waniliowego, ale to już nie to. Małe drobne rogaliki z budyniową nutą, obficie oprószone cukrem pudrem smakują znakomicie!. Składniki: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej kostka dobrej margaryny lub masło/ 25 dag 1 szklanka cukru kryształu 2 laski
Apetyczna babeczkaSezon na śliwki jeszcze trwa więc trzeba to wykorzystać, u mnie dziś tarta ze śliwkami. Przepis na masę budyniową znalazłam w internecie. Tarta śliwkowa na kremie
Kulinarne życieskładniki na ciasto piernikowe: 450 g mąki 230 g cukru 150-200 g miodu, płynnego 4 jajka 250 ml oleju np. słonecznikowego 1 łyżka herbaty liściastej
Domowy Smak Jedzeniaskładniki na jedno ciasto: (jeden blat, potrzebujemy trzy) 55 g mąki orkiszowej lub pszennej 10 g mąki ziemniaczanej 2 jajka 20 g kakao 60 g cukru
Domowy Smak Jedzeniarondelka o grubym dnie. Dodajemy cukier. Całość doprowadzamy do wrzenia. W pozostałym soku rozrabiamy proszek budyniowy oraz mąkę ziemniaczaną. Mieszankę tą wlewamy na gotujący się sok. Gotujemy, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia masy. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia, po czym powstały budyń rozprowadzamy na ciasteczkach. Wyrównujemy. Rozkładamy drugą warstwę ciastek. Galaretkę pomarańczową rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody. Studzimy. Schłodzoną
Smaki Na Talerzujednym jajku i miksuję. Ciasto przekładam do rękawa cukierniczego. Na blaszkę wysmarowaną tłuszczem wyciskam niewielkie ciasteczka. Ptysie piekę około 20 minut w temperaturze 190 stopni. 2. Krem: Z mleka odlewam ½ szklanki. Pozostałe mleko gotuję razem z cukrem waniliowym. W mleku, które odlałam mieszam proszek budyniowy. Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję 2 minuty. Studzę. Masło razem
Tradycyjna kuchnia Kasiwyłącznie do warstwy pieguskowej z jakimś kremem, albo zużyjemy przy okazji kolejne żółtka do warstwy budyniowej... Piegusek sam w sobie jest oczywiście bardzo smaczny i kiedyś się na niego skuszę. Tym razem jednak wpadł mi w oko genialny przepis na jedne z moich ulubionych ciasteczek. Śliczne, jeżykowate, przede wszystkim kokosowe! Mmmm, uwielbiam kokosanki. Przygotowanie ich zajmuje ułamek czasu, a delektować
Przepysznik - BLW i nie tylkoChciałam zrobić ciasto, które w smaku będzie przypominało znane i lubiane batoniki „snickers”. Kombinowałam, kombinowałam… I udało się! Ciasto jest przepyszne. Kakaowy biszkopt przełożyłam masą budyniową z dodatkiem masła orzechowego, na to położyłam warstwę herbatników, masę krówkową, solone orzeszki ziemne i czekoladowe ganache. Pycha! Polecam Składniki: około 220 g herbatników 500g masy krówkowej (najlepsza jest firmy Gostyń(...)ułożyć warstwę herbatników, potem masę krówkową. Następnie warstwę lekko posiekanych orzeszków ziemnych (lekko docisnąć), a na wierzch czekoladowe ganache. Schłodzić. Smacznego To też może Cię zainteresować: Ciasto krówkowe Ciasteczka z masłem orzechowym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz
Oryginalny smakDzisiejszy tort robiłam z myślą o urodzinach mojego Dziadka. To taka tortowa klasyka: czekoladowe biszkopty, krem budyniowy i duużo świeżych owoców. W mojej koncepcji tort miał
Ciastkozercy