ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:777/1556)

Gofry drożdżowe – wafle z ciasta drożdżowego 147

rozczyn, pozostałą mąkę, wyrobić. Dodać roztopione masło, skórkę cytrynową i sól. Dokładnie wyrobić. Odstawić przykryte ściereczką do wyrośnięcia. Na rozgrzanej gofrownicy kłaść porcję ciasta, nie rozsmarowywać. Piec około 2 - 3 minut. Można podawać z konfiturami, owocami i słodkimi syropami. Podałam z syropem piernikowym , konfiturą z fig i ananasem. zastawa

królestwo garów
Mini mazurki pomarańczowe 156

Pyszne, kolorowe, słodkie mini mazurki z ciasta kruchego na bazie mąki orkiszowej. Wypełnione pysznym musem pomarańczowym udekorowane bezą. Mini mazurkami pomarańczowymi możemy zrobić dekorację wielkanocną na

Kulinarne pyszności Molki
Sernik na zimno z borówkami 203

Składniki: 1 kg twarogu sernikowego (w wiaderku) 330 ml śmietanki 30% 1 szklanka cukru pudru 4 łyżki żelatyny około 100 ml wody 1 opakowanie cukru waniliowego

Qchnia po prostu
Ciasto pomarańczowe bez mąki 115

Czy w niedziele pieczecie ciasto? Jeśli tak, polecam mój wypiek, zdrowy i bez dodatku maki. Za to w środku znajdziecie sok i skórkę z pomarańczy. Dzięki

Moja smaczna kuchnia
KEKS II 157

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso

Słodkie zapomnienie
CIASTO PIJANA ŚLIWKA 149

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Słodkie zapomnienie
Dutch Baby czyli pieczony naleśnik 123

połączenia się. Ciasto ma być lejące.  3. Rozgrzaną patelnię wyjmujemy z piekarnika, dajemy na nią olej kokosowy, czekamy aż się rozpuści, rozprowadzamy go po dnie patelni i po bokach. 4. Następnie wlewamy wcześniej przygotowane ciasto. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 20 minut. Naleśnik powinien nabrać złocistego koloru. Podajemy ciepły, oprószony cukrem pudrem. Możemy dodać owoce. Smacznego

kruche babeczki
Babka pomarańczowa 178

unosi się zapach cytrusów:  pomarańczy, mandarynek, a za oknem widać biały puch. W końcu chyba w każdym domu pomarańcze  to owoce sezonu zimowego, dlatego też zapraszam  na przepyszną babkę pomarańczową!  Składniki Na ciasto: 250 g masła 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 4 jajka 2 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia

My sweet a life
Serniczek na zimno z galaretką 167

Szybki i smaczny serniczek bez pieczenia. Dodatek owoców i galaretki nadaje mu pewnego rodzaju świeżości. Moim zdaniem najlepszy na drugi dzień po przygotowaniu, kiedy masa

Smaki Na Talerzu
Mini torcik dla zakochanych 73

szybki torcik na romantyczną kolację we dwoje :-) Idealne połączenie bitej śmietany, wiórków kokosowych i gorzkiej czekolady.. A do tego świeże owoce.. Muszę się Wam przyznać, że ten torcik upiekłam całkowicie spontanicznie. Ciasto w ogóle nie było planowane. Na blacie kuchennym leżały wiórki, czekolada, konfitury i jajka, które  wyjęłam wcześniej z lodówki. To było małe

AniaGotuje.pl
Bezglutenowe ciasto ze śliwkami i kardamonem 168

kiedy pojawiły się wszędzie śliwki węgierki, rosła moja ochota na placek z tymi pysznymi owocami. Zrobiłam eksperymentalne ciacho i całkiem się udało, więc podaję przepis. Do ciasta dodałam trochę kardamonu, bo bardzo lubię go zestawiać ze śliwkami i odrobinę kurkumy, żeby podkręcić kolor, wierzch posypałam pudrem z liofilizowanej czarnej porzeczki :) Składniki: 40 gram mąki quinoa 30 gram mąki ziemniaczanej

Quinoa Raz!
Przepis #70 Bezglutenowe FIT batoniki z bakaliami 149

Wystudzone ciasto smarujemy z wierzchu masłem orzechowym. Następnie wykładamy odsączonymi bakaliami oraz orzeszkami. Całość polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Gdy wystygnie dzielimy ciasto na 16 batoników. Batoniki są bardzo delikatne i chrupiące. Dzięki suszonym owocom to istna bomba energetyczna. Świetnie sprawdzą się w podróży czy jako przekąska do pracy. Smacznego

Health-Fit-Life
NEKTARYNKI W SYROPIE PORZECZKOWYM 112

Latem najbardziej lubię desery z owocami, a wśród nich chyba najbardziej wszelkiego rodzaju chłodniki i owoce w syropie, podawane mocno schłodzone. Dlatego dzisiaj proponuję

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Migdałowe ciasto z borówkami i śliwkami 165

cukrem trzcinowym. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 50 minut w temperaturze 175 stopni. Grzałki: dolna + grzałka z termoobiegiem. Przed wyciągnięciem ciasta, sprawdźcie patyczkiem, czy jest upieczone. Wbijcie go tam, gdzie nie ma owoców. Patyczek powinien być suchy.  Smacznego

Smak mojego domu
orzeźwiający sernik na zimno 113

misy miksera wlać kremówkę i mleczko skondensowane. Ubić. Następnie dodać serek i zmiksować. Na końcu połączyć z wystudzoną żelatyną. Masę przełożyć do tortownicy. Owoce opłukać, winogrona pokroić na połówki i wyjąc pestki. Poukładać na wierzchu ciasta.  Pozostałą żelatynę rozpuścić we wrzątku i wymieszać z sokiem. Kiedy zacznie tężeć zalać nią ciasto. Odstawić do lodówki na kilka godzin

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia