ciasta z owocami - 23329 przepisów (strona:583/1556)

Jesienne ciasto z gruszką i marchewką 260

okazało się, że to połączenie idealne. By nieco "odchudzić" ciasto użyłam mąki orkiszowej i mocno ograniczyłam ilość użytego cukru. Wyszło lekko, smakowicie i niezbyt słodko :) Zapraszam do wypróbowania przepisu. Ciasto: Składniki na tortownicę o średnicy 22 cm. 4 jaja 5 łyżek cukru 7 łyżek mąki orkiszowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 łyżek zmielonych orzechów włoskich 3 marchewki 1 łyżka(...)puściły sok. Gotować ok. 10 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, by się nie przypaliły. Budyń rozpuścić w wodzie, wlać do owoców i zagotować. Ciepły budyń wyłożyć na obie części przekrojonego ciasta. Masa serowo śmietanowa 200 ml śmietany 30% 2 opakowania serka almette jabłko gruszka 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w1/3 szkl. wody cukier puder do smaku

Cynamonowe szczęście
Pijana śliwka 147

biura pośrednictwa kredytowego dFinance.pl . Oczywiście nie mogłam mu odmówić, a poza tym była to idealna okazja do upieczenia i sfotografowania ciasta pijana śliwka – notabene jednego z moich ulubionych ciast Z Damianem poznaliśmy się na studiach i odrazu złapaliśmy świetny kontakt (no cóż, chyba mam słabość do tego imienia, w końcu mój narzeczony to też Damian ). Co prawda po studiach(...)gotujemy kilka minut cały czas mieszając, żeby śliwki się nie przypaliły. Kiedy lekko zmiękną ściągamy z ognia, dodajemy wódkę i odstawiamy na całą noc, żeby owoce wpiły syrop. Na drugi dzień przed pieczeniem ciasta przekładamy śliwki na sitko, żeby dobrze obciekły. Później pieczemy biszkopt. Na początku rozdzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do ubitych białek dodajemy

PatiGotuje
Keks świąteczny 114

otrzymania jasnej i puszystej masy. Dodawać po 1 żółtku, nadal miksować. Dodać proszek do pieczenia, mąkę, wódkę, wymieszać szpatułką. Z białek ubić sztywną pianę, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać szpatułką. Dodać kandyzowane owoce, rodzynki i posiekane drobno suszone owoce Helio. Masę wyłożyć do dwóch keksówek wysmarowanych masłem i oprószonych mąką. Pieczemy w temp. 180ºC przez około 40 minut

MojaQchnia.pl
Przepisy z ziarenkami w roli głównej. Dalsza współpraca z Ziarenkowo. 189

placuszki z kaszy manny z cynamonowymi ziarenkami Zapiekanka ryżowa z migdałowymi ziarenkami i bananami Kokosowe chia z owocowym musem i migdałowymi ziarenkami Owsiane ciasto twarogowe z migdałowymi ziarenkami i owocami

Słodkie okruszki
Przepis #107 Kokosowe babeczki z nadzieniem (bezglutenowe) 138

Witajcie, dzisiaj chciałabym Wam zaproponować babeczki bezglutenowe z pysznym nadzieniem z serka mascarpone - oczywiście możecie użyć innego wedle uznania. Ciasto powstało na bazie mąki kokosowej oraz masła. Babeczki są bardzo kruche, dlatego trzeba się z nimi delikatnie obchodzić:) ale wystarczy je po upieczeniu wystudzić a następnie włożyć do lodówki by zrobiły się twardsze a jednocześnie nie straciły swojej delikatności(...)jogurtu naturalnego (małe opakowanie) - 2- 3 łyżki cukru lub innego słodzika Nadzienie - 250 g serka mascarpone - 3 łyżki dowolnego słodzika  - owoce, orzechy lub inne dodatki  Wykonanie Ciasto   Na stolnicę wsypujemy mąkę i sodę oczyszczoną, którą siekamy z masłem (najlepiej by było w temperaturze pokojowej). Następnie dodajemy jajka, słodzik oraz jogurt. Całość zagniatamy. Tak powstałą masą wyklejamy

Health-Fit-Life
Tort z owocami i kremem śmietanowym 306

opakowanie śmietan fix, 6 łyżek cukru pudru (u mnie były to większe łyżki - można dodawać według własnego smaku), Ponadto: kompot z wiśni, dżem z czarnej porzeczki - najlepiej z kawałkami owoców, 150g świeżych malin. Dekoracja: ( można według własnego upodobania ją zrobić ) świeże truskawki, świeże borówki, płatki migdałów - delikatnie uprażone na suchej patelni i ostudzone, kwiatki z lukru, srebrne, słodkie kuleczki(...)talerzu lub na podstawce, na której ma być tort, kładziemy pierwszy blat ciasta. Należy go nasączyć sokiem z wiśni, posmarować dżemem z czarnej porzeczki ( około 3-4 łyżeczki ) i nałożyć krem śmietanowy. Następnie kładziemy drugi blat ciasta ( dociskamy go do kremu ), nasączamy sokiem z wiśni, układamy maliny (owoce należy podzielić na pół, by starczyło ich na prawie cały blat

W kuchni u Moniki
Drożdżowe bułeczki z nadzieniem owocowym 169

oczywiście upiec dzień wcześniej. Długo zachowują świeżość oraz są miłym wspomnieniem smaku lata. Składniki: ciasto 400 mąki 200 ml mleka 100 g masła 50 g cukru 25 g świeżych drożdży 1 białko cukier puder do dekoracji nadzienie 250 g dżemu lub 200 g świeżych owoców(20 g cukru i 20 g maki ziemniaczanej) Przygotowujemy rozczyn.Drożdże rozgniatamy w metalowym(...)mleko, 100 g miękkiego masło. Całość wyrabiamy mikserem na gładką kulkę. Przykrywamy ściereczką. Odkładamy w ciepłe miejsce by urosło. Wyrośnięte ciasto wałkujemy. Wycinamy kwadraty. Na każdym kwadracie układamy łyżkę dżemu. Zamykamy ciasto tworząc kopertę. Jeśli robimy z świeżymi owocami. Należy owoce umyć, pokroić w drobną kostkę. W dużym naczyniu o grubym dnie zagotować z cukrem. Na koniec dodać

Ciasta z tradycjami
Niewidzialne ciasto 157

Ciasto, które w głównej mierze składa się z owoców, czyli można pozwolić sobie na 2 kawałki, a nie jeden ;) Jego nazwa to "niewidzialne ciasto", ponieważ wizualnie to mówiąc bez ogródek jabłka z jeżynami. Mimo to trzymają się w zgrabnej formie babki ze względu na niewielką ilość dodatkowych składników, które je "skleiły" w jedną całość. Pikanterii dodaje tutaj polewa

MamaOskarka
BEZA Z OWOCAMI 170

Celebrujmy wolny dzień. Celebrujmy niedzielę, a że owoce teraz na czasie koniecznie celebrujmy owocami. A owoce wrzućmy na pyszną bezę i masę kremówki

Z Majeczką w kuchni
Kruche ciasto z gotowanych żółtek- sprawdzony przepis 426

Sprawdzony przepis na pyszne, kruche ciasto ! Zawsze się udaje! Wystarczy dodać owoce, np. jabłka i idealna szarlotka gotowa :) Składniki: 30 dag mąki tortowej 20 dag masła 5 dag margaryny 10 dag cukru pudru 5 ugotowanych żółtek jaja tłuszcz do formy wiórki kokosowe do formy Wykonanie: Mąkę przesiać, dodać pozostałe składniki- wyrobić ciasto. Odłożyć do lodówki na ok 1 godzinę

Tradycyjna Kuchnia
Kruche ciasto z borówkami 228

domowej roboty dżem albo kupny dobrej jakości (100% owoców). Na rynku natomiast jest zatrzęsienie borówek, które Tosia uwielbia całym swoim małym jestestwem. Zatem ciasto borówkowe to w tej chwili propozycja idealna. Zapraszam! Kruche ciasto z borówkami 2,5 szkl. mąki pszennej 250g zimnego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru kokosowego lub syropu klonowego 5 żółtek(...)borówek 300g jagód bądź słoik dżemu jagodowego 100% owoców cukier kokosowy lub syrop klonowy Masło z proszkiem przesiać do dużej miski, wrzucić masło i posiekać szybko nożem. Kiedy masło będzie już dobrze rozdrobnione, dorzucić żółtka i cukier albo syrop. Zagnieść i pod koniec dodać jeszcze śmietanę tak, żeby ciasto miało konsystencję plasteliny. Wstawić do lodówki na co najmniej godzinę

Przepysznik - BLW i nie tylko
Babka czekoladowa z labnehem 183

labnehu 180 g mąki pszennej uniwersalnej 60 g kakao dobrej jakości 3 łyżeczki proszku do pieczenia – musi unieść dość ciężkie ciasto szczyptę soli skórkę otartą z jednej pomarańczy (opcjonalnie). Polewa: Tabliczka gorzkiej czekolady, rozpuszczona z 3 łyżkami masła, owoce. Przygotowanie: Miksujemy razem jajka, skórkę pomarańczową, masło, cukier i labneh. Ja robię to w Tefal Companion – do misy(...)stopni. Formę, w której babka będzie pieczona, smarujemy dokładnie masłem i wysypujemy kakao. Ciasto przelewamy do formy. Pieczemy około 45 minut, do suchego patyczka. Ciasto studzimy w formie, wtedy łatwiej będzie wyjąć. Wystudzone ciasto smarujemy rozpuszczoną z masłem czekoladą i dekorujemy owocami. Polecam pestki granatu, są przyjemnie kwaskowate, pięknie wyglądają. Post Babka czekoladowa z labnehem pojawił się poraz pierwszy

ladykitchen
LeŚnY SkrZaT :D 304

Składniki: na tortownicę 24 cm : ciasto :  3 jajka 2 kubki mąki 1 op mrożonego szpinaku mielonego (450 g)    1 kubek cukru 1 kubek oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia krem z owocami leśnymi: 250 g serka mascarpone 4 łyżki mrożonych owoców leśnych 2 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Przygotowanie : Szpinak rozmrażamy(...)przez około 45 minut do  tzw. suchego patyczka.  Studzimy, kroimy na dwa blaty, jeden kruszymy.   owoce blendujemy na mus, dosypujemy żelatynę, delikatnie podgrzewamy i łączymy z serkiem mascarpone, krem wykładamy na spód ciasta( możemy go wcześniej nasączyć ponczem z soku z cytryny i wiśniówki- w proporcjach sok z 1 cytryny- 2 kieliszki wódki

Luźna Kuchnia