Piekłam tą tartę dwa razy w ciągu ubiegłego weekendu. Co prawda głównie ze względu na to, że mój piekarnik nie za bardzo chce trzymać temperaturę i
brunetkawkuchniPrzepisów na tartę z jabłkami jest wiele. Do znalezionego przepisu w internecie wprowadziłam korektę. Zamiast migdałów dodałam orzechy laskowe i żurawinę. Zmniejszyłam też ilość miodu. Wyszła
tojestpyszne.blogspot.comO przed świąt miałam przerwę od Ciasta na niedzielę, bo i od słodkości trzeba czasami odpocząć. Tym razem biorę udział i do tego sama wybrałam temat
Moje Małe CzarowaniePrzepyszne ciasto biszkoptowe z kremem budyniowym oraz dwoma warstwami jabłek w galaretce. Tylko wygląda na skomplikowane, ale tak na prawdę jest bardzo proste. Uwaga! Ciasto jest
Na Ciasteczkowych PapierachListopad nadal rozpieszcza nas pogodą. Po nieco nostalgicznym i lekko mglistym weekendzie, poniedziałek powitał nas słońcem. Od rana szykowałam się do wyjazdu, musiałam być służbowo w
W mojej kuchniW tę wyjątkową niedzielę zapraszam Was na pyszne ciasto. Zrobiłam je już wczoraj, ponieważ wiedziałam, że dziś nie będę miała zbyt dużo czasu. Przepis znalazłam w
W mojej kuchniZnów wpadłam w kilkudniowy zamęt. Szykujemy się w szkole do piątkowego święta patrona, które w tym roku zbiegło się z jubileuszem 55-lecia naszego Zespołu. Wprawdzie
W mojej kuchniNie do wiary, że mija już miesiąc od początku roku szkolnego. Czas mknie jak szalony i nie zanosi się na to, żeby zwolnił. W pracy nieustająca
W mojej kuchniDzisiaj wybory. To ważny dzień dla Polski, ponieważ zdecyduje o kształcie naszego kraju na następne lata. Nie mam zamiaru pisać o polityce, miałam jej serdecznie dosyć
W mojej kuchni"Wszystkiego najlepszego, Radości, szczęścia moc, Słoneczka wesołego, Snów pięknych co noc! Śpiewając, idź przez życie, Rozkwitaj jak ten kwiat Przy dobrym apetycie I w zdrowiu sto
W mojej kuchniBułeczki odrywane z rabarbarem i waniliową kruszonką 2016-04-07 13:06:33 Ilość porcji: 8 Uwielbiam te mocno czerwone, rubinowe łodygi. Można wykorzystać je na
Wędrówki po kuchniŚwietna! Jest zadziwiająco wilgotna - utrzymuje świeżość przez kilka dni, a do tego ten pomarańczowy aromat...! W związku z tym, że mój kochany mąż najchętniej jadłby tylko
Mania WypiekaniaMiałam zapas mrożonych jagód, więc postanowiłam je wykorzystać i zimą przypomnieć sobie smak lata. Ciasto cieszy swoim wyglądem i smakuje rewelacyjnie, dzięki dodaniu moich ulubionych cukierków
słodki bratekCiasto obłędnie migdałowe, wilgotne i puszyste. Do migdałów idealnie wkomponowała się konfitura gruszkowa i masa orzechowa. Wydawałoby się, że smaki do siebie nie będą pasowały a
VioletoweKucharzenieOd dziś to numer jeden wśród serników. Sernik o zniewalającym słodkim smaku chałwy, gdzie przełamaniem są czerwone porzeczki. Całość otulona kruchym czekoladowym ciastem i udekorowana
VioletoweKucharzenie